به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی در مراسم رونمایی از یک فناوری جدید در حوزه کوآنتوم در مرکز ملی علوم، فنون و لیزر ایران، گفت: یکی از وظایف سازمان انرژی اتمی رصد فعالیتهای متفاوت در حوزه اتمی است.
وی ادامه داد: فعالیت کوانتومی یکی از فناوریهای جدیدی که دنیا دنبال میکند و در دو سال اخیر توسط اروپا تنظیم شده است، با رصدی که در سازمان انرژی اتمی شد، دو سال پیش دستور دادیم تا در این حوزه ورود کنند.
صالحی در خصوص پدیده کوانتومی، گفت: این پدیده در سطح زیر اتم اتفاق میافتد و با برداشتهای روزمره ما ناسازگار است؛ کلید ورود به این فناوری این است که ریز اتمهایی مثل الکترون و فوتونها که به هم چسبیدهاند را جدا کنیم. برای اینکه به این عرصه ورود کنیم باید اول فوتونها را از هم جدا کنیم و وقتی که این کار انجام شد، بهره برداری را انجام میدهیم.
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: در بعد آزمایشگاهی ما توانستیم فوتونها را جدا کنیم، تلاش میکنیم تا پایان سال جاری فوتونها را تا فاصله 7 کیلومتری آزمایش کنیم
وی ادامه داد: این پدیده امتیازات فراوانی در 5 حوزه دارد که امتیاز اول آن در ارتباطات است و چینیها به وسیله این یک ماهواره پرتاب کردند، کاربرد دیگرش هم در حوزه کامپیوترهاست که در حال حاضر گوگل روی این موضوع کار میکند.
رئیس سازمان انرژی اتمی در پایان خاطر نشان کرد: همچنین در بحث بیولوژی این پدیده کاربردهای فراوانی دارد، یکی دیگر از کاربردهای این پدیده در حسگرهاست، کشوری پیشرفته محسوب میشود که اندازهها را دقیقتر اندازه گیری کند که توسط این پدیده این امر انجام میشود.
لازم به ذکر است، فناوری جدید کوانتوم در زمینه مخابرات امن با حضور علی اکبر صالحی رییس سازمان انرژی اتمی در مرکز علوم و فنون لیزر ایران رونمایی شد.
انتهای پیام/