مدیر کل استاندارد کرمانشاه از انجام 100 مورد بازرسی و نمونه برداری از کارخانجات آرد استان خبر داد.  

مدیر کل استاندارد استان کرمانشاه در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازکرمانشاه   از انجام 41 مورد بازرسی از واحدهای خبازی استان در راستای حمایت از حقوق شهروندان و در قالب گشت مشترک با دستگاه های ذیربط از جمله معاونت غذا و دارو، اتاق اصناف، شرکت غله ، مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه و اتحادیه نانویان از ابتدای سال جاری خبر داد.

محمودرضا نیازی، مدیر کل استاندارد کرمانشاه با بیان نقش مهم نان در سفره غالب مردم به اهمیت نظارت بر نحوه تولید این فرآورده مصرفی در خبازی ها اشاره کرد و گفت: گندم و آرد و نان مستقیما با سلامت جامعه در ارتباط هستند که در راستای حفظ سلامت شهروندان و در جهت بهبود کیفیت آرد و نان، اکیپ های بازرسی تشکیل و در قالب گشت مشترک از واحدهای خبازی استان به صورت هفتگی بازدید به عمل آورده و در این بازدید ها وضعیت بهداشتی، کیفیت آرد مصرفی، دستگاه های پخت نان، بررسی افزودنی های غیر مجاز، استفاده از نمک های استاندارد در پخت نان مورد ارزیابی قرار می گیرد.

نیازی با اشاره به اینکه یکی از فاکتورهای موثر بر قیمت تمام شده نان، استفاده از آردهای متفاوت با درصد سبوس مختلف برای تولید انواع نان است و استفاده از یک نوع آرد برای تولید تمام نان ها، باعث تضییع حقوق مصرف کننده می شود، افزود: در این بازرسی ها ، موارد عدم مطابقت آرد مصرفی با نوع نان پخته شده و کم فروشی بررسی که با واحدهای متخلف برخورد قانونی خواهد شد.

وی با اشاره به فعال بودن 16 کارخانه آرد استان افزود: در حال حاضر تعداد 52 پروانه کاربرد علامت استاندارد برای فرآورده های (آرد گندم بربری، سنگک، تافتون لواش، نول، ستاره و آرد گندم کامل) توسط اداره کل استاندارد استان کرمانشاه برای واحدهای تولیدی فوق صادر گردیده است.

محمودرضا نیازی در ادامه افزود: نظر به مسئولیت‌های قانونی سازمان ملی استاندارد، کارشناسان اداره کل استاندارد طی 4 ماهه ابتدای سال جاری از کارخانه های آرد فعال به‌صورت مستمر بازرسی، نمونه‌برداری و آزمون به عمل آورده اند که طی این مدت تعداد 35 مورد بازرسی فنی ادواری از کارخانجات آرد و 76 مورد نمونه‌برداری و آزمون جهت تطبیق با استانداردهای ملی مربوطه از خط تولید و انبار این کارخانجات در سطح استان انجام شده است.

وی در ادامه گفت: چنانچه محصول نمونه‌برداری شده در نتایج آزمون با استانداردهای ملی مربوطه مغایرت داشته باشد، بسته به میزان امتیازات منفی اخذ شده نسبت به تعلیق و یا ابطال پروانه کاربرد علامت استاندارد فرآورده واحد تولیدی فوق، اقدام خواهد شد.

نیازی در ادامه در خصوص نظارت استاندارد بر عملکرد خبازی های سطح استان با اشاره به اینکه استفاده از شعله مستقیم در فرهای پخت نان اثرات نامطلوبی بر کیفیت این فرآورده داشته و برای سلامتی انسان مضر است، افزود: استفاده از ماشین آلات پخت نان و شیرینی استاندارد ، با توجه به اجباری بودن استانداردهای فرهای پخت نان و شیرینی با حرارت شعله غیر مستقیم الزامی بوده و تولید نان با دستگاه هایی که به صورت ریزشی و حرارت مستقیم فعالیت دارند غیر مجاز می باشند.

محمودرضا نیازی با اشاره به صدور اولین پروانه کاربرد علامت استاندارد برای واحد تولید کننده فرهاي پخت نان با حرارت غیر مستقیم در استان کرمانشاه اظهار داشت: با توجه به گزارش هاي اخذ شده از گشت مشترك دستگاه هاي متولي (موضوع كارگروه ساماندهي و پايش آرد ، نان و گندم استان) ، اكثر دستگاه هاي پخت نان واحدهاي خبازي استان نیاز به نوسازی داشته و درصد بالايي از اين دستگاه ها از نوع حرارت مستقيم بوده که باعث ایجاد مشکلات گوارشی برای مصرف کننده خواهد شد كه بايستي به نوع حرارت شعله غير مستقيم اصلاح شوند

مدیر کل استاندارد کرمانشاه در پایان خاطرنشان نمود: نوسازی دستگاه‌های پخت نان خبازی‌های استان کرمانشاه  با استفاده از حداکثر ظرفیت تولید این واحد صنعتی، هم قدمی در جهت حفظ سلامت شهروندان و افزایش کیفیت نان خواهد بود و هم باعث رونق واحد‌های صنعتی و ایجاد اشتغال در استان خواهد شد.

انتهای  پیام/ز



نوسازی  دستگاه های  پخت نان  در خبازی ها

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.