به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ کارشناسان در جدیدترین پژوهشهای خود دریافتند بیش از ۵۰ ماده شیمیایی مختلف در خون مادران باردار وجود دارد که میتواند سبب نقص عضو مادرزادی در نوزادان، اختلال در رشد جنین در رحم مادر و نیز بزرگ شدن سینهها در نوزادان پسر شود.
از جمله مواد شیمیایی مضر که برتعادل هورمونهای بدن مادران باردار اثر میگذارد میتوان انواع پارابن، BPA و تریکلوزان (triclosan) را نام برد، این مواد شیمیایی به ویژه بر جنین پسر اثرمخرب تری دارند و میتوانند سبب افزایش اندازه سینه در آنها شوند.
از پارابنها به میزان بسیار زیاد در محصولهای آرایشی بهداشتی استفاده میشود، این ماده برای جلوگیری ازخراب شدن این محصولها کاربرد دارد.
کارشناسان هشدار میدهند پاربنها میتوانند سبب ابتلای افراد به سرطان و نیز افزایش وزن شوند، پاربن با تقلید اثر استروژن دربدن میتواند سبب کاهش توده عضلانی دربدن افراد شود.
ماده شیمیایی دیگر BPA، بیسفنول، میتواند سبب ابتلای افراد به اوتیسم، بیش فعالی و اختلال درعملکرد هورمون تیروئید شود و درنهایت ماده شیمیایی تریکلوزان باعث افت سلامت قلب میشود. این ماده درتولید خمیر دندان، شویندههای بدن و صابونهای ضد باکتری کاربرد دارد.
ازجمله دیگر کاربردهای ماده شیمیایی BPA استفاده از آن درپوشش خوراکیهای کنسروشده است که میتواند سبب آسیب و دگرگونی درباکتریهای روده و ابتلا به کولیت شود.
پژوهش درباره وجود مواد شیمیایی خطرناک درخون مادران باردارو اثرآن برسلامت جنین به وسیله دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا (the University of California) انجام شده است.
در این آزمایش آنها نمونههای خون حدود ۷۰۰ زنان باردار در دو بیمارستان را جمع آوری کردند. بررسی ترکیب خونی نشان داد که حجم زیادی از مواد شیمیایی درخون آنها وجود دارد.
این مواد شیمیایی افزون بر ایجاد بیماری و ناهنجاری در زمان تولد میتواند سبب آسیبهای بلند مدت در آینده کودکان به ویژه پسران شود.
کارشناسان اعلام کرده اند استفاده از مواد شیمیایی دربسیاری از صنایع باید محدود شود تا از ابتلای کودکان به بیماریهای مختلف جلوگیری شود.
همچنین مادران باردار نیز ازاستفاده بیش از اندازه از وسایل پلاستیکی یا شیمیایی خودداری کنند تا سلامت جنین خود را تضمین کنند.
منبع:Dailymail
انتهای پیام/