پاسخ هاتگرام و طلاگرام به اولتیماتوم یک هفته‌ای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات


 یک ماه پیش به مدیران نسخه‌های فارسی تلگرام یک هفته مهلت داده شده بود تا نسبت به نوع اطلاعاتی که از مخاطبان نگهداری می‌کنند، شفاف‌سازی کنند.


به گزارش خبرنگار حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در دو ماه گذشته برخی رسانه‌ها مطالبی مبنی بر چرایی فیلتر نشدن نسخه‌های فارسی تلگرام مطرح کردند و همچنین عبدالصمد خرم‌آبادی معاون قضایی دادستان کل کشور و دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه با انتشار مطالبی در کانال شخصی خود در خصوص دو نرم‌افزار هاتگرام و تلگرام طلایی ابراز داشت که هاتگرام و طلاگرام به طور غیر قانونی و بر خلاف دستور قضایی با امکانات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دسترسی کاربران تلگرام را فراهم می‌کنند.

مسئولان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به این انتقادات ادعا می‌کنند که این وزارتخانه هیچ امکاناتی در اختیار این دو نرم‌افزار قرار نداده و در رابطه با عدم مسدودسازی آنها هم می‌گویند وزارت ارتباطات تصمیم‌گیر پالایش و فیلتر سایت‌ها و نرم‌افزار‌ها نیست و هیچ دستوری هم مبنی بر فیلترینگ تلگرام‌های فارسی از سوی دستگاه‌های مسئول صادر نشده است.

اما با این حال حدود یک ماه پیش رسول سراییان رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران درباره هاتگرام و طلاگرام گفت مدیران نسخه‌های فارسی تلگرام یک هفته مهلت دارند نسبت به نوع اطلاعاتی که از مخاطبان نگهداری می‌کنند، شفاف سازی کنند. در صورت امتناع مدیران از شفاف سازی، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به سهم خود و برای صیانت از حریم خصوصی و حقوق شهروندی کاربران به عنوان مدعی و نماینده مردم موضوع را از مجاری قانونی پیگیری خواهد کرد.


بیشتر بخوانید: نسخه های فارسی تلگرام یک هفته برای شفاف سازی مهلت دارند


از همین رو به سراغ رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران رفتیم تا از نتیجه‌ی این اولتیماتوم وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به این دو نرم‌افزار با خبر شویم. رسول سراییان رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران در گفتگو با خبرنگار حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در این باره اظهار داشت: همانطور که در آن اطلاعیه مطرح کردیم، شرکت مربوطه (هاتگرام و طلاگرام) قرار بود شفاف‌سازی کند و برای آن موضوعاتی مورد بحث بود، چارچوبی تحت عنوان تِرم‌شیت ایجاد کند. آنها یکم مرداد ماه نامه رسمی خود در این زمینه را ارسال کردند و اعلام داشتند که این کار را انجام دادند.

سراییان ادامه داد: ما پس از دریافت نامه، آن را برای مسئولان حوزه مربوطه در شرکت ارتباطات زیرساخت فرستادیم. قرار است همکاران ما در شرکت ارتباطات زیرساخت بررسی‌های لازم را انجام دهند و پس از آن که نتیجه را اعلام کردند، در اقدام عملی، اطلاع‌رسانی خواهیم کرد. تا به اینجای کار، شرکت مربوطه به طور رسمی اعلام کرده که موارد لازم را انجام داده است.

وی در پاسخ به این سؤال که این نرم‌اقزارها اساساً چه مشکلی دارند که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به عنوان مدعی‌العموم به این قضیه ورود کرد، گفت: در این رابطه اجازه دهید بررسی‌های لازم صورت گیرد تا به طور دقیق مشخص شود؛ پس از آن که این موضوع مشخص شد، آن را اطلاع‌رسانی خواهیم کرد.

رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران درباره انتقاداتی که از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات می‌شود در خصوص اینکه این وزارتخانه سرور و سایر زیرساخت‌ها را در اختیار این دو نرم‌افزار قرار داده، توضیح داد: در این زمینه با توجه به اینکه اگر زیرساختی در اختیار آنها قرار گرفته باشد، در شرکت ارتباطات زیرساخت وجود دارد، بهترین پاسخ مراجعه به همان اظهارنظر آقای عباسی شاهکوه مدیر عامل این شرکت است و من در این باره اطلاعی ندارم؛ چرا که ما در سازمان فناوری اطلاعات ایران چنین زیرساختی ندارم. تنها زیرساختی که ما در اختیار داریم، مراکز داده‌ای است که مربوط به دولت الکترونیک می‌باشد و در اختیار دستگاه‌های دولتی قرار می‌گیرد یا زیرساخت دولت الکترونیک است.


بیشتر بخوانید: شرکت زیرساخت به نسخه‌های فارسی تلگرام هیچ امکاناتی نداده است/ما امکانات و سرورها را در اختیار اپراتورها قرار می‌دهیم


سراییان همچنین تأکید کرد: ما درباره‌ی اینکه آیا فعالیت این دو نرم‌افزار قانونی است، در آن اطلاعیه‌ای که صادر کردیم، نظرمان را به طور شفاف بیان کردیم و تأکید شد که مرجع قانونی این موضوع جای دیگری است.


بیشتر بخوانید: اطلاعیه وزارت ارتباطات در خصوص نسخه‌های فارسی پیام‌رسان تلگرام


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
محسن
۱۹:۴۹ ۰۶ مرداد ۱۳۹۷
فیلتر کردن تلگرام فقط استفاده از فیلترشکن را بین عموم کاربران متداول کرد که به مراتب خطرناک تر است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۳ ۰۶ مرداد ۱۳۹۷
طلا گرام چی تلگرام طلایی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۳ ۰۶ مرداد ۱۳۹۷
بهتون حسودیم میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۵ ۰۶ مرداد ۱۳۹۷
ما اطلاعاتی نداریم که کسی بخواد بدزدد
فیلتر ممنوع
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۹ ۰۶ مرداد ۱۳۹۷
نباید فیلتر بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۰ ۰۶ مرداد ۱۳۹۷
میخوان یعنی فیلتر کنند؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۲ ۰۶ مرداد ۱۳۹۷
این دو هم مثل تلگرام از ابزارهای مهندسی انتخابات هستند تا افراد ... بتوانند همواره رأی بیاورند
Germany
ناشناس
۱۲:۴۰ ۰۶ مرداد ۱۳۹۷
برین اقتصاد مملکت رو درست کنین عوض این کارا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۷ ۰۶ مرداد ۱۳۹۷
پیام رسان داخلی هرگز
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۷ ۰۶ مرداد ۱۳۹۷
پیام رسان داخلی هرگز
Iran (Islamic Republic of)
زهره
۱۱:۲۸ ۰۶ مرداد ۱۳۹۷
برو بابا بیکارا...عوض این حرفا برین اقتصاد مملکت رو درست کنید گیر دادین به اینا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۸ ۰۶ مرداد ۱۳۹۷
با کارا....
هر بخشی وظیفه خودشو داره ، وزارت ارتباطات هم باید امنیت اطلاعات رو تامین کنه نه اقتصاد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۲ ۰۶ مرداد ۱۳۹۷
من که با فیلترشکن از خود تلگرام اصلی استفاده میکنم / خدا نگذره از باعث بانیان فیلترکردن تلگرام رو
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۴ ۰۶ مرداد ۱۳۹۷
متاسفانه برخی از کاربران با فیلترشکن میرن تلگرام
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۸ ۰۶ مرداد ۱۳۹۷
انتظارداری برم سروش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۶ ۰۶ مرداد ۱۳۹۷
متاسفانه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۹ ۰۶ مرداد ۱۳۹۷
این گرام ها امکاناتی مثل شرایط تعریف شده برای حساب کاربری و یا محدودیّت در آی پی های وصل شده به برنامه را لحاظ کنند،بل بدا لهم ما کانوا یخفون
آخرین اخبار