حبیب اسدلله نژاد نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران کشور در گفتوگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از واقعی بودن نرخ مرغ در بازار خبر داد و گفت: با توجه به نرخ کنونی مرغ در بازار، مرغداران از زیر بارسنگین زیانهای متوالی رهایی یافتند.
وی افزود: با توجه به افزایش بیرویه قیمت نهادههای دامی و به تبع آن افزایش قیمت تمام شده، نرخ کنونی مرغ در بازار واقعی است.
به گفته اسدالله نژاد، متولیان صنعت میدانند که قیمت کنونی مرغ واقعی است و استمرار این روند میتواند استمرار و پایداری تولید و توقف این امر حذف بسیاری از واحدهای مرغداری از چرخه تولید را به همراه خواهد داشت.
نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران با تفکیک گرانی و بالا بودن قیمت کالا و خدمات، افزود: این دو مقوله از هم جدا هستند و باید میان این دو تفکیک قائل شد چرا که بالا بودن قیمت یک کالا صرفا به معنای گران بودن آن نیست و میتواند ناشی از بالا بودن قیمت تمام شده محصول باشد که این امر در مورد مرغ صادق است.
این مقام مسئول قیمت تمام شده هر کیلوگرم مرغ زنده را حدود 6500 تومان اعلام کرد و افزود: با توجه به آنکه متوسط کنونی نرخ مرغ زنده در کشور همین رِنج است؛ بنابراین متولیان تولید و دستگاههای نظارتی نباید نگران واقعی شدن قیمتها باشند چرا که زیان مرغداران در چند ماه اخیر در فروش هر کیلو مرغ به 2 هزار تومان رسیده بود.
وی با اشاره به اینکه کمبود تولید و عرضه مرغ شایعهای بیش نیست، تصریح کرد: گرمای هوا، افزایش تلفات در مرغداریها و کاهش سایز عرضه مرغ زنده در کشتارگاهها را به همراه داشته است که در نهایت این امر با کاهش 15 تا 20 درصدی حجم وزنی مرغ تولیدی منجربه ایجاد تعادل میان عرضه و تقاضا و در نتیجه منطقی شدن قیمت مرغ در بازار شده است.
نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران با انتقاد از عملکرد شرکت پشتیبانی امور دام تصریح کرد: در مواقعی که مرغداران با افزایش تولید روبهرو هستند، پشتیبانی امور دام اقدام به خرید مرغ با نرخ پایین در بازار میکنند که در نهایت عرضه مرغ منجمد با استفاده از یارانه دولتی و قیمت پایین در مواقعی که تعادل میان عرضه و تقاضا برقرار است، نابودی تولیدکنندگان را در بردارد، به همین دلیل از ستاد تنظیم بازار تقاضا داریم که با مقوله تولید در بخش کشاورزی منطقی رفتار کنند تا تولید دچار چالش نشود.
وی در پایان به مشکلات بدهی مرغداران به بانکها و موسسات مالی اشاره کرد و گفت: با توجه به صدور اجرائیه و اخطاریه از سوی بانکها به مرغداران میتوان گفت که خطر تملک اموال تولیدکنندگان نگرانیهای متعددی برای آنها در برداشته است. به همین دلیل تقاضای صنعت ایجاد تنفس سه ساله در باز پرداخت بدهی و یا حداقل امهال بدهیهای مرغداران همانند سایر بخشهای کشاورزی آسیب دیده است.
انتهای پیام/