عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی گفت: ساختار پالایشگاه های کره جنوبی، ژاپن و برخی کشورهای اروپایی تنها با خصوصیات نفتی ایران مطابقت دارد .
فرشید سیم بر عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی تهران، در گفتوگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره اظهار نظرهای دولت آمریکا مبنی بر به صفر رساندن صادرات نفت ایران با آغاز دور جدید تحریم های نفتی (13 آبان ماه )،اظهار کرد:تاکنون کشور های چین، ترکیه و تا حدی هندوستان در خصوص تهدید و فشار ترامپ در بخش تحریم نفتی ایران مقاومت کرده اند.
وی افزود:ساختار پالایشگاه های کره جنوبی، ژاپن و برخی کشورهای اروپایی مثل اسپانیا و تا حدودی یونان تنها با خصوصیات نفتی ایران مطابقت دارد بنابراین در صورت همراهی این کشورها با آمریکا و تحقق بخشیدن به خواسته ترامپ مبنی بر قطع واردات نفت از ایران ، آن ها به سادگی قادر بر وارد کردن نفت از سایر کشورها نخواهند بود.
عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی تهران، به صفر رساندن صادرات نفت ایران توسط ایالات متحده آمریکا را بعید دانست و گفت:با این حال امکان کاهش صادرات نفت ایران دور از انتظار نیست و این امر همانند دوره قبل تحریم ها، مشکلاتی به وجود خواهد آورد.
سیم بر با اشاره به توافق های انجام شده بین کویت، عربستان سعودی، آمریکا و روسیه برای جبران نفت ایران در بازارهای جهانی ،بیان کرد: اگر نفت ونزوئلا بتواند جایگزین نفت ایران شود قیمت طلای سیاه افزایش پیدا نمی کند اما عدم افزایش ظرفیت های تولیدی و ناکامی در یافتن جایگزین برای ایران ،علاوه بر ایجاد مشکلات، افزایش قیمت نفت را هم به دنبال خواهد داشت.
وی در پایان با اشاره به صادرات 60 میلیارد دلاری ایران که سهم اعظم آن را نفت تشکیل می دهد، تصریح کرد: اُفت صادرات ایران به کشور های صنعتی بر صنایع تولیدی آنان لطمات جدی وارد می کند.
انتهای پیام/