به گزارش خبرنگار مسکن گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، سامانه ملی املاک و اسکان به عنوان یکی از اولویتهای اصلی برنامههای وزیر راه و شهرسازی و سازمان ملی زمین و مسکن و همچنین یکی از اصلیترین راهکارهای بهبود وضعیت بازار مسکن و اجاره به شمار میآید که هنوز بعد از گذشت چندین سال این سامانه به مرحله اجرایی نرسیده است.
در این رابطه ایرج رهبر عضو هیئت مدیره انجمن انبوهسازان استان تهران با اشاره به اینکه اخذ مالیات از خانههای خالی تنها با راه اندازی سامانه املاک و اسکان قابل اجرایی شدن است، گفت: راه اندازی این سامانه بر عهده وزارت راه و شهرسازی است که متأسفانه بعد از گذشت چند سال از تصویب قانون راهاندازی سامانه ملی املاک و اسکان کشور، این سامانه هنوز راهاندازی نشده است.
وی ادامه داد: در این سامانه باید تمامی مشخصات یک ملک از جمله سال ساخت، اتمام آن، نام مالک، نام سازنده و غیره در آن ثبت شود.
عضو هیئت مدیره انجمن انبوهسازان استان تهران افزود: در طراحی این سامانه دولت باید از بخش خصوصی کمک بگیرد که متأسفانه در این رابطه دولت و سازمان ملی زمین و مسکن هنوز هیچ گامی برنداشتهاند.
رهبر تأکید کرد: با اجرایی شدن این سامانه میتوانیم شاهد برچیده شدن محتکران خانههای خالی باشیم.
حمیدرضا عظیمیان رئیس سازمان ملی زمین و مسکن چندی پیش با بیان اینکه با راه اندازی این سامانه میزان خانههای خالی موجود در کشور کاهش مییابد، گفت: با راهاندازی سامانه ملی املاک و اسکان میتوانیم در آینده نزدیک شاهد بهبود وضعیت بازار رهن و اجاره باشیم.
وی تأکید کرد: اجرایی شدن این سامانه زمان بر است و ما تمامی تلاش خود را برای راه اندازی هرچه سریعتر این سامانه به کار خواهیم گرفت.
حدود 10 ماه پیش عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی نامهای به این عظیمیان معاون سازمان ملی زمین و مسکن ارسال کرد و در این نامه اعلام کرد؛ هرچه سریعتر برای راه اندای این سامانه اقدام کند ولی به نظر میرسد که این سازمان انگیزهای برای اجرایی شدن این سامانه ندارد و سرگرم فعالیتهای دیگری است.
امیدواریم در این شرایط پر نوسان بازار مسکن سازمان ملی زمین و مسکن که سکاندار بازار مسکن و اراضی دولتی است، بتواند اقدام مثبتی در جهت کنترل این بازار انجام دهد.
انتهای پیام/