به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، محمدرضا قنواتی، مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری کلانشهر اهواز بیان کرد: درحال حاضر پردازش و تفکیک 2.5 درصد زباله ها صورت می گیرد و مابقی زباله های جمع آوری شده از سطح شهر در سایت صفیره دفن می شوند.
وی به جمع آوری روزانه 867 تن زباله از سطح شهر اهواز اشاره و مساله تفکیک زباله را یکی از چالش های اصلی در تمام کلانشهرها عنوان کرد.
قنواتی با بیان اینکه در یک دوره 4 ساله مساله تفکیک زباله از مبدا کاملا به حال خود رها شد افزود: طرح تفکیک زباله از مبدا از نیمه دوم سال به صورت گسترده در تمام کلانشهر اهواز اجرایی خواهد شد.
این مقام مسئول ساماندهی جمع کنندگان ضایعات را یکی از مزیت های این طرح برشمرد و اذعان کرد: با حکم دادستانی جمع کنندگان ضایعات باید زیر نظر پیمانکار فعالیت نمایند، ضمن اینکه در گام بعد طرح مدیریت انبارهای ضایعاتی اجرا می شود.
مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری اهواز اظهار داشت: کلانشهری همچون اصفهان از 20 سال پیش کار تفکیک از مبدا زباله را آغاز کرده است، اما به دلیل پسرفت در یک دوره اکنون در این حوزه 12 درصد پیشرفت داشته است و در واقع مساله تفکیک زباله از مبدا کاری مستمر است و باید در طول سالیان متمادی انجام شود.
این مقام مسئول درخصوص تولید کمپوست از زباله تصریح کرد: تولید کمپوست فرآیندی پیچیده است که هدف آن کاهش حجم زباله های دفن شده است.
محمدرضا قنواتی اجرای کامل طرح تفکیک از مبدا را لازمه تولید کمپوست عنوان کرد و بیان داشت: برای تولید کمپوست مرغوب باید از ورود برخی زباله ها مانند لامپ ها و شیشه ها به زباله جلوگیری شود، از همین رو یکسال پس از اجرایی شدن طرح تفکیک از مبدا می توان بر روی تولید کمپوست تمرکز کرد.
وی نقش فرهنگ سازی را مهم دانست . اظهار کرد: احداث یک سرای محله و یک پارک بازیافت ساخته شده از مواد بازیافتی با هدف آشنایی شهروندان در دستور کار است، یکی دیگر از اقدامات درحال اجرا رایزنی با نانوایی ها برای جایگزینی کیسه های پارچه ای بجای پلاستیکی است.
قنواتی درخصوص استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در اجرای طرح تفکیک از مبدا گفت: سال گذشته با یک شرکت اسپانیایی درخصوص سرمایه گذاری 125 میلیون یورویی درخصوص تفکیک، پردازش و تولید کمپوست از زباله رایزنی شد، اما به دلیل مشکلات موجود در روابط بین الملل تاکنون به نتیجه قطعی نرسیده ایم.
انتهای پیام/گ