به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،؛طی یک دهه گذشته ایران خشکترین دوره حیات خود را تجربه کرده ، پدیدهای که مشکلات فروانی را برای کشاورزی و تامین آب شرب به همراه داشته است.
میزان مصرف آب در کشور چندین برابر میانگین جهانی است و این خشکسالی مسئولان را برای تغییر الگوی مصرف و تطبیق پذیری با طبیعت به زحمت انداخته است.
بنا به گزارشهای رسمی در سال جاری 30 استان و 334 شهر به صورت جدی با بحران کم آبی مواجه هستند که موثرترین راه مدیریت مصرف ، صرفه جویی آب توسط آحاد مردم است.
محمد پرورش مدیرعامل اسبق شرکت آب و فاضلاب تهران در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی، با اشاره به کمبود منابع آبی در کشور، اظهار کرد: گذر از تنگای کمبود آب مستلزم مشارکت مسئولانه و همه جانبه اقشار جامعه در مدیریت تقاضاست اقدامی که میتواند سازگاری با محیط اطراف زیست را نیز افزایش دهد.
مدیرعامل اسبق شرکت آب و فاضلاب تهران با اشاره به کاهش منابع آبی در کشور اظهار کرد:بررسی اقلیم کشور طی ۲۰ ساله گذشته نشان از اُفت بارش و کاهش منابع آبی تجدیدشونده از ۱۳۰ میلیارد متر مکعب به ۱۰۰ میلیارد متر مکعب حکایت دارد در کنار این موانع افزایش جمعیت میزان مصرف آب را بالا برده است.
جعفر بای جامعه شناس و آسیب شناس در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی، با بیان اینکه فرهنگ نهادینه شده مصرف آب در کشور غلط است، اظهار کرد:فرهنگ غلط مصرف آب در کشور نهادینه شده است که تغییر آن به راحتی امکان پذیر نیست تا جایی که خساست در مصرف آب نوعی اقدام ناپسند تلقی میشود.
وی افزود:نظام آموزشی کشور به عنوان عنصر مهم در آموزش میتواند نقش کلیدی در الگوسازی داشته باشد و باید از ظرفیتهای این حوزه استفاده کرد.
این جامعه شناس ادامه داد: دستگاههای فرهنگی کشور باید در غالب تبلیغات، فیلم، سرود وشعر اقدام به تعریف الگوی مناسبی برای صرفه جویی در کشور کنند و فردی که در مصرف آب صرفه جویی میکند باید به عنوان فرد فرهیخته معرفی شود.
سارا گلستانی روان شناس در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی، با اشاره به افزایش مصرف گرایی در جامعه اظهار کرد:افزایش اختلالات خلقی و روانی در جامعه باعث شانه خالی کردن از مسئولیت اجتماعی میشود که خروجی آن در نهایت مصرف گرایی است.
وی با اشاره دلایل افزایش مصرف آب در کشور اظهار کرد: برخی از مواقع افراد برای رفع افسردگی و اضطراب؛به شستشو، تمیزی و یا خوردن بیش از حد می پردازند که نشان از اضطراب دارد.
به گفته وی؛ شرایط فعلی جامعه اضطراب زاست و اعتماد که پایه مسئولیت پذیری است در جامعه ما کمرنگ شده و افراد در اعتماد به خود و دیگران دچار مشکل شده اند.
این روانشناس با اشاره به رفتار جامعه در زمان شکل گیری بحران ابراز کرد: برای مدیریت مصرف در زمان مواجهه با بحران ها، باید به جامعه برای شناخت ، رفع اضطرابها و فراهم آوردن شرایط برای بیان آن اقدام کرد نه اینکه با اقداماتی از قبیل: جک ساختن از مشکلات که ناشی از عدم بلوغ روانی و عاطفی است، بر آن سرپوش بگذاریم.
گلستانی در پایان گفت: برای عبور از بحران و تنشهای جامعه نیاز است بستری فراهم شود تا مردم از متخصصان ، مشاوران و روان شناسان به سادگی و با هزینه کم استفاده کنند تا بتوانیم بحران موجود را مدیریت کنیم.
انتهای پیام/
پس اولا باید در کشاورزی ذخیره بشه ک نیازمند مدرن شدنه و دولت باید تو این زمینه وارد بشه و بد هم هدر رفت آب تو شبکه آب شهرهایی مثل تهران رو هم حساب کنید.........
پس اولا باید در کشاورزی ذخیره بشه ک نیازمند مدرن شدنه و دولت باید تو این زمینه وارد بشه و بد هم هدر رفت آب تو شبکه آب شهرهایی مثل تهران رو هم حساب کنید.........
پس اولا باید در کشاورزی ذخیره بشه ک نیازمند مدرن شدنه و دولت باید تو این زمینه وارد بشه و بد هم هدر رفت آب تو شبکه آب شهرهایی مثل تهران رو هم حساب کنید.........