وزارت علوم این هفته با اخبار متنوعی روبه رو بود که خلاصه‌ای از آن را می‌توانید در این بسته خبری مشاهده کنید.

از بازسازی ۱۴۷ خوابگاه دانشگاه فنی و حرفه‌ای تا اعلام زمان واریز وام وزارت علوم در سال ۹۷به گزارش خبرنگار  حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حوزه وزارت علوم این هفته با اخبار متنوع و بی‌شماری روبه رو بود که خلاصه‌ای از آن را می‌توانید در ادامه دنبال کنید.

الکترونیکی شدن تمامی خدمات آموزشی دانشجویان

مجتبی صدیقی رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم گفت:این سامانه سال گذشته پیگیری شد که در مرحله اول این سامانه فرآیند خدمات الکترونیکی شناخته شده و در مراحل بعدی با برنامه ریزی‌های صورت گرفته توانستیم تمامی خدمات این طرح را به صورت آنلاین به دانشجویان ارائه کنیم.

وی ادامه داد: در مرحله اول این سامانه فرآیند خدمات الکترونیکی شناخته شده و در مراحل بعدی با برنامه ریزی‌های صورت گرفته توانستیم تمامی خدمات این طرح را به صورت آنلاین به دانشجویان ارائه کنیم.

رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم بیان کرد: از این پس خدماتی نظیر خرید مدارک دانشجویان، انتقال و مهمانی دانشجویان، انتقال دانشجویان از خارج به داخل، صدور گواهی‌نامه‌های اشتغال به تحصیل، تایید نظام وظیفه و سایر خدمات این اداره به صورت طرح الکترونیکی خدمات ارائه می‌شود.

چند درصد فارغ التحصیلان فنی و مهندسی جهان ایرانی هستند؟

بهزاد سلطانی رئیس صندوق‌ نوآوری و شکوفایی گفت:علاوه بر نیاز فناوری نیاز دیگر کشور اشتغال است، امروز برخی معتقدند که بالاترین فارغ‌التحصیلان فنی مهندسی و علوم پایه دنیا در ایران هستند در حالی که تنها ۴۲ صدم درصد جمعیت فارغ‌التحصیلان فنی و مهندسی و علوم پایه دنیا از ایران است.

سلطانی ادامه داد: باید ما به سمت ایجاد شرکت‌های دانش بنیان برویم که بتوانند در کشور شغل ایجاد کنند، کشورهایی که تاکنون رشد اقتصادی داشته‌اند، توانسته‌اند از طریق توسعه فناوری به ایجاد اشتغال دست یابند، ما نیز باید در ایجاد شرکت‌های خصوصی فناور محور که در کشور از آنها به عنوان شرکت‌های دانش بنیان نام برده می‌شود تاکید کنیم.

رئیس هیئت صندوق‌ نوآوری و شکوفایی گفت: امروزه متاسفانه تعداد شرکت‌های خصوصی به نسبت دانشگاه‌ها و صنایع پایین است، به طوری که در حال حاضر 3هزار و 500 شرکت دانش بنیان در کشور وجود دارد و نهادهایی به افزایش این شرکت‌ها کمک می‌کند.

تمام هجمه‌ها نباید به سیستم آموزش عالی وارد شود

ابراهیم صالحی عمران رئیس دانشکده فنی و حرفه‌ای گفت:امروزه یکی از دغدغه‌های اصلی ارتباط برقرار کردن دانشگاه و صنعت به عنوان حلقه مفقوده در بدنه کارآفرینی کشور است.

وی در ادامه با طرح ۳ پرسش که چرا آموزش عالی در ایران شکل گرفت و توسعه پیدا کرد و در سال‌های اخیر مورد انتقاد کارشناسان قرار گرفت؟ گفت: از نظر تاریخی علت اینکه آموزش عالی در کشور توسعه پیدا کرد، تربیت کادر اداری و دولتی بود که این را می‌توان نقیصه تاریخی دانست و متأسفانه هنوز سایه تربیت کادر دولتی در دانشگاه‌های کشور وجود دارد.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای ادامه داد: بعد از انقلاب اسلامی تصور شد که باید دانشگاه‌ها، دولت و ملت را بسازند، به خصوص بعد از جنگ که نیاز به بازسازی اهمیت خاصی پیدا کرد و به همین دلیل دانشگاه‌ها به دنبال ساخت سرمایه انسانی رفتند.

زائران عتبات ۲۵۰ هزار دینار ارز مسافرتی دریافت می‌کنند

محمد زارع معاون ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان گفت:ارز مسافرتی با ارزی که سازمان حج و زیارت دریافت می‌کند، متفاوت است؛ سازمان حج و زیارت برای پرداخت هزینه‌های سفر با 2 بانک عامل تفاهم نامه ای امضا کرده است که 250هزار دینار به زائران عتبات اعطا می‌شود؛ در حال حاضر این توافقات اجرایی نشده است.

معاون ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان در پایان یادآور شد: هزینه اعزام دانشجویان به عتبات با کاروان‌های زمینی یک میلیون و 300 هزار تومان و کاروان‌های هوایی 2میلیون و 300 هزار تومان خواهد بود.

بازسازی ۱۴۷ خوابگاه دانشگاه فنی و حرفه‌ای

ابراهیم صالحی‌عمران رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای گفت:با همکاری صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم قرار است رتبه‌های 147 خوابگاه دانشگاه‌ فنی و حرفه‌ای ارتقاء پیدا کند و این خوابگاه بازسازی شوند و بر همین اساس به کمک صندوق رفاه دانشجویان امید ویژه‌ای داریم.

وی ادامه داد: افزایش انگیزه، امید، اشتغال و مهارت‌ها جزء مسائلی است که نظام ایران اسلامی به دنبال ارتقاء آن است.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای یادآور شد: باید ما آموزش‌های مهارتی را در اوقات فراغت در سراسر خوابگاه‌های دانشجویی خودمان توسعه دهیم و این آموزش ها به محیط‌های کارگاهی‌ هم تعمیم‌ داده شود تا در افزایش تولید گام‌های اساسی‌ برداشته شود.

اعلام زمان واریز وام وزارت علوم در سال ۹۷

ذوالفقار یزدان‌مهر رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم گفت: آن دسته از دانشجویانی که در بهار متقاضی وام از صندوق رفاه بودند، قرار است در نیمه دوم مرداد وامشان واریز شود و این دانشجویان دیگر نیازی به ثبت‌‌نام ندارند.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم یادآوری کرد: دانشجویانی که در بهار متقاضی وام نبودند، اما متقاضی وام تابستان هستند، زمان ثبت نام و واریز وام از طریق صندوق رفاه دانشگاه محل تحصیل به آنها اعلام می‌شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.