به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، پایگاه اینترنتی واشنگتن پست در گزارشی به قلم گلن کسلر، سالوادور ریزو و مگ کلی نوشت: نویسندگان مقاله به خاطر تعطیلات تابستانی یک ماه از به روز رسانی پایگاه دادهای «حقیقت یاب» که به تحلیل، طبقهبندی و ردگیری بیانیههای شک برانگیز دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا میپردازد، عقب افتاده اند. به نظر میرسد رئیس جمهور درست در همین زمان بر میزان ادعاهای دروغ و گمراه کننده خود افزوده است. او در ۵۵۸ روزی که در کاخ سفید حضور داشته چهار هزار و ۲۲۹ «ادعای ترامپ گونه» داشته که ۹۷۸ مورد آنها تنها مربوط به دو ماه اخیر است.
به عبارت دیگر دونالد ترامپ هر روز معادل هفت و شش دهم (۷.۶) ادعای دروغ یا گمراه کننده داشته است.
در زمان شروع این طرح که در ابتدا مختص صد روز نخست ریاست جمهوری ترامپ بود، او به طور میانگین هر روز چهار ممیز ۹ ادعای ترامپ گونه داشت. اما هر چقدر که از حضور ترامپ در کاخ سفید میگذشت، میانگین ادعاهای او نیز بالا و بالاتر میرفت. رئیس جمهور در ماههای ژوئن و ژوئیه هر روز شانزده ادعای دروغ یا گمراه کننده داشت.
به عبارت دیگر، ترامپ در سال نخست ریاست جمهوری خود تعداد دو هزار و ۱۴۰ ادعای کذب یا گمراه کننده داشت. اما شش ماه بعد، او این رقم را دو برابر کرده است.
نمایشگر ادعاهای ترامپ که با همکاری لزلی شاپیرو و کاتی هینک از بخش گرافیک واشنگتن پست ایجاد شد، فهرستی از ادعاهای کذب یا گمراه کننده هر روز ترامپ را به نمایش میگذارد. ما نیز این فهرست را بروز رسانی کرده ایم تا خوانندگان بتوانند ادعاهای کذب یا گمراه کننده ترامپ را به شکل روزانه یا ماهانه ببینند.
ترامپ پنجم ژوئن، میزان ادعاهای کذب و گمراه کننده خود را به اوج رساند و تنها در یک روز ۷۹ ادعای ترامپ گونه مطرح کرد.
ماههای ژوئن و ژوئیه بر مبنای میزان ادعاهای ماهانه ترامپ به ترتیب با ۵۳۲ و ۴۴۶ ادعا از حیث میزان ادعا در رتبههای اول و دوم قرار میگیرند.
ترامپ از سوی دیگر عادت دارد ادعاهای کذب و گمراه کننده خود را بارها و بارها تکرار کند. ما صد و پنجاه ادعای این چنینی را شناسایی کرده ایم که او دست کم سه بار تکرار کرده که برخی از آنها هم به شکل نفس گیری تکرار شده اند.
تقریبا یک سوم ادعاهای کذب و گمراه کننده ترامپ یعنی تعداد ۱۲۹۳ مورد در ارتباط با مسائل اقتصادی، توافقهای تجاری یا موضوع اشتغال هستند. ترامپ بارها اعتبار مشاغلی که اصولا پیش از دوره ریاست جمهوری او ایجاد شده اند یا تصمیماتی که قبل از روی کار آمدن ترامپ گرفته شده اند و او هیچ نقشی در آنها نداشته را به پای خود نوشته است. ترامپ در حالی به موفقیتهای غیرقابل وصف خود در اشتغال زایی و رشد اقتصادی میبالد که متوسط مشاغلی که سالانه در دوره ریاست جمهوری او ایجاد شدهاند کمتر از پنج سال آخر دوره ریاست جمهوری باراک اوباماست.
ترامپ صرفا در موضوع تجارت تاکنون ۴۳۲ مورد ادعای کذب یا گمراه کننده داشته است. او بارها آمار و ارقام اشتباهی در مورد میزان کسری تجاری آمریکا ذکر کرده است یا همین آمار را به شکل گمراه کننده بیان میکند.
او از طرفی نوعی برداشت اساسا اشتباه از اقتصاد را ارائه میدهد. ترامپ در ماههای ژوئن و ژوئیه بیش از بیست بار این ادعا که آمریکا در کسریهای تجاری خود پول از دست میدهد را مطرح کرد. تقریبا میتوانیم با اطمینان بگوییم هر اقتصاددانی که این جمله را از زبان یکی از دانشجویان خود بشنود به او یک نمره منفی میدهد.
کسری تجاری صرفا به این معناست که کشور الف. در روابط تجاری خود با کشور ب، کالای بیشتری وارد میکند. کسری تجاری تحت تاثیر مولفههای اقتصاد کلان از جمله قدرت نسبی بیشتر ارز، نرخ رشد اقتصادی و میزان پس انداز و نرخ سرمایه گذاری نیز قرار دارد.
جای تعجب نیست که بدانیم مسئله مهاجرت با ۵۳۸ ادعای کذب یا گمراه کننده در صدر فهرست موضوعاتی است که ترامپ بیشترین ادعای این چنینی را در مورد آنها داشته است. به عنوان مثال ترامپ در پنج ماه گذشته سی بار به اشتباه ادعا کرده است دیواری که او مدتهاست وعده داده در مرز با مکزیک میسازد، آن هم با وجود آن که کنگره اساسا تامین مالی چنین طرحی را رد کرد، در حال ساخت است.
در ادامه فهرست، به مجموعهای از ادعاهای کذب و گمراه کننده در ارتباط با تحقیقات در مورد دخالت (ادعایی) روسیه در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ آمریکا و ارتباط افرادی در کارزار تبلیغاتی ترامپ با این موضوع برمی خوریم. ترامپ تاکنون ۳۷۸ ادعا در مورد پرونده تحقیقات روسیه مطرح کرده است.
ادعاهای گمراه کننده در مورد مالیاتها که اکنون تعداد آنها به ۳۳۶ مورد رسیده است نیز از ویژگیهای رایج سخنرانیهای ترامپ است. او هشتاد و هشت بار به اشتباه ادعا کرده که بزرگترین قانون کاهش مالیاتها را در تاریخ آمریکا تصویب کرده است.
ترامپ در بحث سیاست خارجی نیز بارها هزینههای دفاعی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را به اشتباه بیان کرده است. او بیش از شصت بار به اشتباه گفته است که آمریکا نود درصد هزینههای ائتلاف ناتو را میپردازد و دیگر کشورها از این بابت بدهکار هستند. اما او هزینههای دفاعی ناتو را بزرگتر از چیزی که هست بیان میکند و از طرفی آمریکا برخلاف بسیاری از اعضای ناتو، مسئولیتهایی جهانی دارد.
انتهای پیام/