به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند ؛ امامی، مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی ظهر امروز در جلسه بررسی مشکلات منابع آب شهرستانهای فردوس، بشرویه و سرایان و ارائه راهکارهای عملیاتی مقابله با خشکسالی در شهرستان فردوس گفت: در سه دهه گذشته ما همواره مازاد برداشت آب داشته و با ۳/۵ میلیارد مترمکعب کسری مخزن انباشته مواجه بوده ایم.
وی با اشاره به اینکه وضعیت تغییر اقلیم چشم انداز پیش روی ما هم خیلی خوب نیست، افزود: شاخصههای اقتصادی استان نیز عقب است و این موضوع تامین منابع آبی را میطلبد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی گفت: اگرچه در بهبود بهره وری آب عقب ماندگی تاریخی داشته ایم، ولی طی دو سه سال گذشته حرکتهای خوبی انجام شده و محدودیت منابع آبی سبب شده که کشاورزان به سمت اجرای آبیاریهای نوین حرکت کنند.
امامی یادآور شد: استان خراسان جنوبی سومین استان رکورددار کشور در اجرای آبیاری تحت فشار است و در حال حاضر آبیاری تحت فشار در سطح ۱۷ هزار هکتار از اراضی این استان اجرا شده است.
مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی خراسان جنوبی نیز به اجرای سیستمهای نوین آبیاری در سطح ۱۷ هزار و ۱۵۲ هکتار از اراضی خراسان جنوبی خبر داد و گفت: ۱۴ هزار و ۱۴۰ هکتار آبیاری تحت فشار نیز در دست اجرا است.
غلامی افزود: برای مدیریت منابع آب باید چاههای غیرمجاز تعیین تکلیف که البته تعداد آن در دشتهای فردوس، بشرویه و سرایان کم است.
وی با اشاره به اینکه راندمان آبیاری خراسان جنوبی ۴۴ درصد است و با میانگین کشوری آن برابری میکند، یادآور شد: الگوی کشت در خراسان جنوبی تغییر کرده و کشاورزان درک کرده اند که با کمبود منابع آبی مواجه هستند و اگرچه در بخش شرب، فرهنگسازی لازم انجام شده، ولی با توجه به مصرف ۹۰ درصدی آب در بخش کشاورزی، هنوز اقدام چندانی در این ارتباط انجام نشده است.
ابراهیمی، فرماندار فردوس نیز در این جلسه گفت: نصب کنتورهای هوشمند بر روی چاههای کشاورزی در مدیریت منابع آب بسیار موثر بوده و با توجه به اینکه ۹۵ درصد آب در بخش کشاورزی و تنها ۵ درصد در بخش خانگی مورد استفاده قرار میگیرد باید برای مصرف بهینه آب در بخش کشاورزی راهکارهایی ارائه شود.
انتهای پیام/ب