به گزارش خبرنگار حوزه فنآوریهای نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ باستان شناسان و حفاران به تازگی موفق به کشف نقاشیهای دیواری دو هزارساله و گلدانهایی نفیس در محوطه شهر باستانی پمپی شده اند. شهرباستانی پمپی درسال ۷۹ پس ازمیلاد به دلیل فوران کوه وزوویوس (Vesuvius) زیرصدها تن خاکستر و گدازههای آتش فشانی مدفون شد.
درطول سالها باستان شناسان تلاشهای فراوانی برای حفاری و خارج کردن افراد مومیای شده و اشیا از زیر ویرانههای پمپی انجام دادند و به تازگی بخشهایی از یک خانه با اشیای باقیمانده ازآن را شناسایی کرده اند.
کوه وزوویوس، درساحل غربی ایتالیا، تنها آتش فشان فعال درقاره اروپاست و کارشناسان هشدار داده اند هر زمان امکان دارد این آتش فشان دوباره فعالیت خود را ازسربگیرد.
دراثر فوران این کوه درسال ۷۹ پس از میلاد، ترکیب کشندهای از گازسمی سولفور و صدها تن خاکستر آتش فشانی شهرهای (Pompeii، Oplontis و Stabiae) را مدفون کرد، همچنین زلزله ناشی از فوران آتش فشانی سبب از بین بردن شهرباستانی هرکولانیم شد.
این خانه باستانی پیش از این درقرنهای ۱۸ و ۱۹ میلادی تا حدی حفاری شده بود، اما دانشمندان در پژوهشهای جدید خود با استفاده از ابزارهای پیشرفته و فناوری اسکن موفق به گمانه زنی و استخراج بخش بیشتری ازاشیای درون خانه ویلایی شده اند.
کارشناسان آمار کشتهها دراثر فوران آتش فشان را بیش از ۱۰ هزار نفر دانسته اند. در زمان فرو ریختن گذارههای آتش فشانی درجه حرارت شهر پمپی به بیش از ۵۰۰ درجه سلسیوس میرسد و تمامی انسان، حیوان و گیاهان میسوزند یا در زیر پوششی از خاکستر آتش فشانی مومیایی شدند.
بنا به نوشتههای تاریخی که از آن زمان برجای مانده است فوران آتش فشان وزوویوس حدود ۲۴ ساعت به طول انجامیده است و تنها تعداد بسیار کمی از اهالی با قایق از شهر خارج و درمیان امواج دریا به نابودی پمپی نگریسته اند.
قرنها بعد درسال ۱۷۰۰ میلادی تاریخ دانها به بررسی ویرانههای پمپی و انجام حفاریهای اولیه پرداختند.
گلدانهای جدید به دست آمده درجریان حفاریها به شکل مخروطی و مخصوص نگهداری روغن زیتون بوده است. دانشمندان امیدوارهستند با انجام حفاریهای بیشتر درسالهای آینده بتوانند به یافتههای جدیدی درباره شیوه زندگی اقوام باستانی ساکن درشهر پمپی دست یابند.
دربین آثارباستانی تازه کشف شده انواع بالکن خانه ها، کاشی و نقاشیهای دیواری، آبراههها و نیز قسمتی از مسیر دسترسی خیابانها شناسایی شده است.
خانه ویلایی تازه حفاری شده متعلق به یک فرد ثروتمند ازاهالی پمپی بوده که به جمع آوری اشیای زیبای هنری علاقه داشته است.
دانشمندان اعلام کرده اند حفاریها تا سال ۲۰۲۰ به طول میانجامد و آنها درصدد طراحی و شبیه سازی شهری جدید مانند پمپی باستانی هستند.
در ادامه می توانید تصاویری از بخش های جدید حفاری شده در شهر باستانی پمپی را مشاهده کنید.
منبع:Dailymail
انتهای پیام/