تب دَنگی بیماری قابل انتشار به وسیله حشره‌هاست که دانشمندان با دستکاری ژنتیکی از همین حشرات برای مبارزه با این بیماری استفاده کردند.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ کارشناسان موفق شدند برای اولین بار به کنترل بیماری تب دنگی در استرالیا پردازند و بنا بر گزارش‌های پزشکی از سال ۲۰۱۴ تاکنون مورد جدیدی از ابتلا به این بیماری در مناطق مختلف استرالیا شناسایی نشده است.

محققان برای ریشه کنی بیماری تب دنگی (Dengue fever) که بر اثر نیش حشره (Aedes aegypti) ایجاد می‌شود، میلیون‌ها حشره اصلاح ژنتیکی شده دارای خواص ضد ویروسی را در طبیعت منتشرکرده اند که سبب ازبین رفتن حشره‌های ناقل به این بیماری شده است.


در بازه سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۴ موارد متعددی از ابتلا به تب دنگی درکشور استرالیا شناسایی شده بود.

در این پژوهش ۴ میلیون پشه در طول دو سال به باکتری Wolbachia آلوده شدند که نوعی محافظ در برابر ابتلا به این نوع بیماری است.

این پشه‌ها با پیشه‌های ناقل در طبیعت جفت گیری می‌کنند و مانع از انتشار بیماری می‌شوند، همچنین فرزندان این حشره‌ها هم باکتری Wolbachia را به طور مادرزادی حمل می‌کنند که سبب جلوگیری از آلوده شدن آن‌ها به ویروس تب دنگی می‌شود.

ویروس تب دنگی، یکی از بیماری‌های خطرناک در دنیاست که آمار‌ها حکایت از ابتلای ۳۹۰ میلیون نفر به آن دارد؛ در بیشتر موارد افراد علامت هایی  چون آنفلوآنزا را تجربه می‌کنند، اما عده زیادی از افراد دچار عارضه‌های بسیار شدید می‌شوند.


تب دنگی نوعی عفونت ویروسی است که به وسیله پشه‌ها گسترش پیدا می‌کند و در بیشتر افراد این عفونت حدود یک هفته به طول می‌انجامد.

از جمله دیگر عارضه‌های این بیماری می‌توان تب، سردرد شدید، احساس درد در کره چشم، درد‌های عضلانی و مفصلی، تهوع و استفراغ، بثورات جلدی، از دست دادن اشتها، استفراغ خون آلود، خشک شدن پوست و ضربان قلب سریع و نامنظم را نام برد.


به گفته دانشمندان درمان خاصی برای این بیماری وجود ندارد و افراد باید به میزان کافی مایعات مصرف کرده و استراحت کافی داشته باشند همچنین استفاده از مسکن‌ها می‌تواند راهکاری فوق العاده برای کاهش علامت‌های بیماری باشد.

نکته قابل توجه درباره این بیماری قابلیت سرایت بیماری بین زوج هاست؛ درصورت تاخیر در درمان و مراجعه دیرهنگام به مراکز درمانی امکان مرگ و میر بیماران وجود دارد.

آمار‌ها حاکی از این است که همه ساله صد‌ها نفر به این بیماری مبتلا می‌شوند و تلاشی جهانی برای نابودی بیماری نیاز است.


تب دنگی در مناطقی ازجهان ازجمله جنوب شرق آسیا، حوزه دریای کارائیب، آمریکای مرکزی و جنوبی، آفریقا، جزیره‌های اقیانوس آرام، شبه قاره هند و استرالیا شایع است.

مردم در مناطق درگیر معمولاً با استفاده از اسپری‌های دفع کننده حشره، پوشیدن لباس‌های محافظ و نصب پشه بند به مبارزه با حشره‌های ناقل بیماری می‌پردازند.


دانشمندان درحال اجرای طرح آزمایشی مبارزه با حشره‌های ناقل به وسیله حشره‌های دارای باکتری Wolbachia درکشورهایی چون برزیل و ویتنام هستند.

طراحان این پروژه اعتقاد دارند اجرای آن هزینه کم، اما اثربخشی فوق العاده بالایی دارد و در دراز مدت به ریشه کنی این بیماری در جهان منجر می شود.

منبع:Dailymail
انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار