به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان؛ ملایر شهر هنر و فرهنگ، شهر خوشه های زرین انگور و پایتخت مبل و منبت ایران، به خاطر هنر منبت کاران خوش ذوقش ، خلاقیت و هنرمندی مردمش در تولید مبل و منبت میزبان تمام ایرانیان در دومین جشنواره شهر ملی مبل و منبت است.
به واسطه توانمندی دستان هنرمند ملایری بود که اردیبهشت ماه پارسال ملایر به عنوان شهر ملی مبل و منبت ایران زمین به ثبت رسید و حالا با برپایی جشنواره ای بسیار فاخر، مردمان با فرهنگ و هنردوستش می خواهند این هنر اصیل و ارزشمند ایران زمین را به همه هموطنان خود معرفی کنند و بگویند ملایر تنها قطب تولید مبل و منبت با کیفیت و با قیمت مناسب است.
رئیس هیات مدیره بازار مبل ملایر از برگزاری دومین جشنواره ملی مبل و منبت این شهرستان خبر داد.
یدالله کریمی، رئیس هیات مدیره بازار مبل ملایر گفت: این جشنواره از 31 مرداد تا 7 شهریور در ملایر برگزار می شود.
وی با بیان اینکه بیش از ۶۲ درصد مبلمان منبتی ایران در ملایر تولید می شود، گفت: ملایر پایتخت مبلمان منبتی در ایران است که در سال گذشته به عنوان یکی از موفق ترین صنایع تولیدی کشور شناخته شده است.
یدالله کریمی افزود: واحدهای طراحی و منبت کاری، واحدهای توليد کننده مبلمان خام و واحدهای توليد کننده مبلمان نهايی ، بيشترين سهم از کارگاههای توليدی مبل و منبت شهرستان ملایر را دارند و محصولات تولیدی در این واحدها به سه دسته اصلی مبلمان استيل، مبلمان راحتی و دکوراسيون تقسيم می شود که حدود ۸۵ درصد این کارگاهها به تولید مبلمان استیل می پردازند.
عضو هیات مدیره اتحادیه صنفی مبلمان ملایر با بیان اینکه شهرستان ملایر بیش از هشت هزار نخبه منبت کار دارد، تصریح کرد: یکی از ظرفیتهای مهم شهرستان ملایر، تولید مبلمان با محوریت منبت کاری است و بیش از چهار هزار و ۵۰۰ کارگاه تولید مبلمان در شهرستان ملایر به صورت ثبت شده فعال هستند ضمن اینکه بیش از ۲ هزار واحد ثبت نشده نیز فعالیت می کنند.
وی ادامه داد: ریشه منبت کاری در ایران به شهرستان ملایر باز می گردد و هنر منبت کاری قدمت دیرینه ای را در شهرستان ملایر دارد و در گذشته های دور این هنر بر روی درها و پنجرها نقش می بسته و اکنون در تولید مبل، جایگاه ویژه ای به این صنعت در ملایر بخشیده و همین امر موجب منحصر به فرد بودن مبل های ساخت ملایر و برخورداری از ارزش هنری و اقتصاد ویژه در سطح کشور شده است.
کریمی خاطرنشان کرد: متاسفانه با وجود ظرفیت بسیار بالای مبل سازی و منبت کاری در شهرستان ملایر، عمده مبل های ساخته شده این شهرستان به صورت خام به تهران منتقل شده و پس از روکش به نام مبل تهران به خریداران عرضه می شود.
رئیس هیات مدیره بازار مبل ملایر ، تولید مبل و صنعت منبت کاری را یکی از ارکان اصلی اشتغال در ملایر دانست و تصریح کرد: هم اکنون هشت هزار و ۴۰۰ منبت کار در ملایر به طور مستقیم مشغول به کار هستند و با توجه به فعالیت زیرمجموعه هایی نظیر رنگ کار، نجار، ماشین کار و پارچه کوب که در خارج از کارگاههای مبل فعالیت دارند، هر کارگاه بین ۳ تا ۱۵ نفر اشتغالزایی می کند .
کریمی گفت: در این بخش ها برای بیش از ۲۰ هزار نفر اشتغال ایجاد شده ضمن اینکه در شش ماه دوم سال ۹۶ برای ۲ هزار و ۵۰۰ نفر اشتغال جدید ایجاد شده است.
وی افزود: از بین ۸۵ هزار سرویس مبلمان منبت تولیدی در کشور بیش از ۶۲ درصد آن در شهرستان ملایر تولید می شود .
کریمی تصریح کرد: ظرفیت بالای تولید مبلمان ملایر می تواند از صادرات نفتی کشور بیشتر باشد و این صنعت نیاز به حمایت و فراهم شدن زیرساخت ها برای صادرات به اروپا و همه کشورهای جهان را می طلبد که باید این اتفاق بیفتد .
وی با بیان اینکه صنعت مبلمان ملایر یکی از موفق ترین صنایع تولیدی کشور در سال های اخیر بوده است، گفت: با توجه به اینکه بازار کشور در شرایط رکود قرار دارد، خوشبختانه بازار مبل ملایر توانسته تولید و فروش خوبی داشته باشد .
کریمی افزود: در حاضر مبلمان ملایر به کشورهای گرجستان، ارمنستان، کشورهای حاشیه خلیج فارس، کردستان عراق و بغداد صادر می شود و مبل ملایر در صورت فراهم شدن زیرساختهای حمایتی و بستر های لازم برای حضور در بازارهای جهانی این ظرفیت را دارد که میزان تولید ، صادرات و اشتغالزایی خود را افزایش دهد.
هنرمندان و تولیدکنندگان ملایری برای 20 هزار نفر در این صنعت اشتغال ایجاد کرده اند.
علی امامی یکی از تولید کنندگان مبل و منبت ملایر با بیان اینکه تامین نیازهای اولیه همچون اسفنج ، پارچه و چوب را از جمله مشکلات مبل و منبت کاران دانست و گفت: قرار شد با تشکیل تعاونی مصرف این نیازمندی ها را بدون واسطه حل کنیم .
وی با بیان اینکه بازار مبل و منبت با توجه به نوسانات اقتصادی دچار مشکلات زیادی شده است افزود: خرید مواد اولیه در هر دوره کاری برای ما هزینه ی متفاوتی دارد و تولید کنندگان در این روزها دچار سردرگمی و ومشکلات زیادی هستند.
امامی با بیان اینکه استفاده از چوب درختان راش، گردو و ممرز در صنعت مبل و منبت استفاده میشود، گفت: چوب درختان راش، گردو و ممرز که از اطراف ملایر و شهرهای شمالی کشور و گرجستان تهیه می شود، برای منبت کاری و ساخت مبل مناسب بوده که در صورت خشک و سالم بودن، باعث افزایش عمر مبل می شود.
وی خاطرنشان کرد: متأسفانه با وجود ظرفیت بسیار بالای مبلسازی و منبتکاری در ملایر، عمده مبلهای ساخته شده این شهرستان به صورت خام به تهران و سایر استانهای کشور صادر شده و پس از روکش به نام مبل تهران به خریداران عرضه میشود.
تولید کننده مبلمان ملایر تولید مبل و صنعت منبتکاری را یکی از ارکان اصلی اشتغال در ملایر دانست و اظهار کرد: هماکنون 8 هزار و 400 منبتکار در ملایر به طورمستقیم مشغول به کار هستند و با توجه به فعالیت زیرمجموعههایی نظیر رنگکار، نجار، ماشینکار و پارچهکوب که در خارج از کارگاههای مبل فعالیت دارند، هر کارگاه بین 3 تا 15 نفر اشتغالزایی میکند.
امامی یادآورشد: در این بخشها برای بیش از 20 هزار نفر اشتغال ایجاد شده ضمن اینکه در 6 ماهه دوم سال 96 برای 2 هزار و 500 نفر اشتغال جدید ایجاد شده است.
وی افزود: از بین 85 هزار سرویس مبلمان منبت تولیدی در کشور بیش از 62 درصد در آن در شهرستان ملایر تولید میشود که در صورت حمایت و مدیریت صحیح از ظرفیت بالای تولید مبلمان در ملایر، میتواند در رونق صادرات غیرنفتی کشور نقش موثری داشته باشد.
او اضافه کرد: این صنعت نیازمند حمایت و فراهم شدن زیرساختها برای صادرات به اروپا و همه کشورهای جهان است که تحقق این امر در گروی حمایت مسئولان است.
ریشه منبتکاری در ملایر به سالیان دورباز میگردد و هنر منبتکاری قدمت دیرینهای در این شهرستان دارد و در گذشتههای دور این هنر بر روی درها و پنجرهها نقش میبسته و اکنون در تولید مبل، جایگاه ویژهای به این صنعت در ملایر بخشیده و همین امر موجب منحصربفرد بودن مبلهای ساخت ملایر و برخورداری از ارزش هنری و اقتصاد ویژه در سطح کشور شده است.
استاندار همدان هم با اشاره به تولید بیش از 62 درصد مبلمان منبت ایران در ملایر، گفت: ملایر پایتخت مبلمان منبت ایران است که در سال گذشته به عنوان یکی از موفقترین صنایع تولیدی کشور شناخته شد.
محمد ناصر نیکبخت با بیان اینکه ملایر پایتخت مبل و منبت ایران است، افزود: واحدهای طراحی و منبتکاری، واحدهای تولیدکننده مبلمان خام و واحدهای تولیدکننده مبلمان نهایی، بیشترین سهم از کارگاههای تولیدی مبل و منبت شهرستان را دارند.
وی اظهار کرد: محصولات تولیدی در این واحدها به سه دسته اصلی مبلمان استیل، مبلمان راحتی و دکوراسیون تقسیم میشوند و حدود 85 درصد این کارگاهها به تولید مبلمان استیل میپردازند.
وی با بیان اینکه صنعت مبلمان ملایر یکی از موفقترین صنایع تولیدی کشور در سالهای اخیر بوده است، گفت: با توجه به اینکه بازار کشور در شرایط رکود قرار دارد، خوشبختانه بازار مبل ملایر توانسته تولید و فروش خوبی داشته باشد.
وی گفت: حفظ و ارتقاء کیفیت محصولات و برند منبت ملایر یکی از دغدغههای اصلی و بنیادین مردم و مسئولان شهرستان است که از بدو ثبت ملایر به عنوان شهر ملی منبت در دستور کار قرار گرفت.
استاندار همدان با تأکید بر اینکه ایجاد اعتماد و حفظ اعتبار یک مجموعه نزد جامعه هدف و مشتریان از دیگر ملزومات توسعه یک برند و محصول در بازار است، مشتریمداری و عمل به تعهدات را یکی دیگر از دغدغهها و مسائل این حوزه عنوان کرد.
نیکبخت اظهار کرد: ساماندهی فعالان منبت در حوزههای تولیدکنندگان، فروشندگان و صادرکنندگان در قالب اتاق بازرگانی و دیگر تشکلها، یک ابزار نظارتی توانمند، مورد وثوق و مورد اعتماد در پیشبرد این امور و بروز و ظهور محصولات و تولیدات ما در سطوح ملی و فراملی است.
مدیر کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان همدان گفت: رویداد «همدان 2018» فرصت مناسبی است تا بتوانیم ظرفیتها و توانمندیهای شهرستان را به گردشگران بشناسانیم و باید بتوانیم ضمن تبلیغ روی داشتههای خود، گردشگران را با این ظرفیتها آشنا کنیم.
وی ادامه داد: ملایر، شهرستان فرهنگی استان است و تاریخ غنی دارد به همین جهت مورد بازدید زیاد گردشگران قرار میگیرد.
مالمیر با اشاره به رویداد «همدان 2018» خاطرنشان کرد: در ایام برگزاری این رویداد ورود گردشگران داخلی و خارجی نیز به استان و شهرستان را خواهیم داشت که باید امکانات حضور برای گردشگران فراهم شود.
اینک استان همدان در آستانه رویداد مهم «همدان 2018» قرار گرفته که انتظار میرود سهم مبل و منبت ملایر ویژه دیده و لحاظ شود، متأسفانه در تبلیغات و تیزرهای گردشگری استان که در هفتههای اخیر از رسانه ملی و استانی پخش میشود، از معرفی توانمندیهای گردشگری ملایر و صنعت مبلمان این شهرستان، اثری در خور جایگاه ملایر دیده نمیشود. شهرک مبلمان ملایر نیازمند توجه و ساماندهی است، بسیاری از فازهای آن به صورت نیمهکاره رها شده که به هیچ وجه در شأن پایتخت مبل و منبت ایران نیست.
بنابران شایسته است با همکاری استاندار و مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گرشگری استان همدان، در زمینه باز تعریف جایگاه واقعی شهرستان در رویداد «همدان 2018» اقدامات لازم پیشبینی شود و ضمن حضور و شرکت وزرا و میهمانان خارجی در جشنواره تابستانی مبلمان ملایر، زمینه حضور صنعت مبلمان ملایر در بازارهای جهانی فراهم شود. در این مسیر باید ساماندهی، تکمیل و توسعه شهرک مبلمان ملایر با رویکرد تجاری، توریستی و با هدف جذب سرمایهگذاران استانی و فرااستانی مورد بازبینی قرار گیرد. تهیه و پخش برنامههای تلویزیونی از توانمندیهای تاریخی، صنعتی و توریستی شهرستان ملایر توسط صداوسیما نیز از دیگر مطالبات به حق مردم ملایر است.
نام ملایر از دیرباز به واسطه قدمت و پیشینه غنی فعالان هنری در تاریخ منبتکاری ایران ثبت و ضبط شده و همین سال گذشته بود که از سوی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، ملایر به عنوان پایتخت مبل و منبت ایران زمین نامگذاری شد و اکنون هنر هنرمندان این خطه در انتظار تصاحب بازارهای جهانی است.
ساماندهی نوین صنعت مبلمان ملایر با هدف تبدیل این شهرستان به قطب صادرات مبل و منبت به سرتاسر کشور از سال 1380 به همت نمایندگان وقت آن زمان آغاز شد و در نهایت با پیگیری مستمر و مجدانه نمایندگان ملایر در مجلس شورای اسلامی، استاندار همدان و فرماندار ملایر در سال 96 به واقعیت تبدیل و در یک رقابت ملی، ملایر به عنوان شهر ملی منبت کشور انتخاب شد.
تبلیغات انجام شده در رسانه ملی طی سال گذشته، در کمتر از 6 ماه به یکباره در صنعت در حال رکود مبلمان، شگفتی اقتصادی خلق کرد و نه تنها کام مردم ملایر شیرین شد بلکه بر اقتصاد و صنعت گردشگری تأثیر بیبدیلی داشت.
این دستاورد ارزشمند ثابت کرد ملایر دیگر نمیخواهد شهر فراموش شده استان باشد بلکه میتواند با مدیریت علمی و ساماندهی صنعت مبلمان با رویکرد صادرات به کشورهای خارجی و توسعه گردشگری، به قویترین قدرت اقتصادی کشور تبدیل شود.
انتهای پیام/ا