به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه؛در آذربایجانغربی بین خانوادههای خوش سلیقه گرفتن آبغوره رایج و متداول است که علاوه بر گرفتن عرقیات گیاهی از انواع گیاهان دارویی که هر کدام خواص درمانی خاصی دارند به درست کردن سرکه سیب، سرکه انگور وآبغوره نیز علاقه خاصی دارند.
آبغوره ازانگور نرسیده ترش بدست میآید که دارای طعم ترش وبرای درست کردن انواع ترشی، چاشنی انواع غذاها وبه همراه سالادها مورداستفاده قرارمی گیرد.
آبغوره دارای ویتامین c و پتاسیم میباشد وبه همین دلیل برای درمان دردهای استخوانی مورد استفاده قرارمی گیرد در ۱۰۰ گرم از آبغوره حدود ۲۶ کیلو کالری وجود دارد که برای سلامت پوست، تقویت سیستم ایمنی بدن و فشار خون مفید است.
یکی از خواص دارویی آبغوره پیشگیری از انواع سرطان ها، ضد یبوست، ضد عفونی کردن رودهها وقرقره کردن آن برای درمان ورم گلو درد مورد استفاده قرار میگیرد.
علی شمسایی متخصص طب سنتی در گفتگو خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه؛ بااشاره به اینکه هربیماری قبل از درمان باید خلطهای بد رسوب شده آن شکسته ورسوب زدایی شود گفت:آبغوره بخاطر اسیدی بودن سوراخ کردن وحل کننده غلطهای رسوب کرده را به عهده دارد.
وی افزود:ماهیت آبغوره سرد و خشک است و برای تعدیل این سردی از زنجبیل برای درمان استفاده میشود که داروی منظج نام دارد.
عزیز امانی مدیربهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه؛ با اعلام اینکه آذربایجانغربی رتبه چهار کشوری در تولید انگور را به خوداختصاص داده است گفت:محصولات انگور به صورت تازه خوری، کشمکش، دوشاب، روغن هسته انگور و آبغوره مورد استفاده قرار میگیرد.
وی افزود:سطح زیرکشت انگور دراستان ۲۱ هزارو۳۳۰ هکتار وپیش تولید برای امسال ۱۰۵ هزارتن میباشد.
طرز تهیه آبغوره به این ترتیب است که آبغوره را گرفته وجوشانده و بعداز صاف کردن آنرا در ظرفهای مناسب نگهداری میکنند.
گزارش از ربابه سیدی یکانی
انتهای پپام/م