اما در این بین رستورانها و اغذیه فروشیهایی که غذا در آنها به سرعت طبخ میشود ( فست فود)، دریافت مالیات بر ارزش افزوده از مشتریان توسط آنها، غیرقانونی محسوب میشود. قانون در این امر صراحتا عنوان کرده است که افزودن مبلغی تحت عنوان ارزش افزوده در فاکتور برخی از واحدهای ارائه خدمات غذایی به مشتریان، غیرقانونی است.
نکته قابل توجه دیگری که بسیار هم جزئی است دریافت ارزش افزوده مجدد از کالاهایی که قبلا این مالیات را پرداخت کردهاند. همان طور که در فیش مشاهده میکنید از جمع مبلغ خرید، 9 درصد مالیات کسر شده است این در حالی است که اقلامی نظیر نوشابه و یا چاشنیهای همراه روی جلد خود مبلغ ارزش افزوده را درج و دریافت کردهاند.
آیا این امر در قانون و بند دریافت ارزش افزوده قید نشده است که تنها یک بار باید بر یک کالای مصرفی مالیات بر ارزش افزوده دریافت شود؟!
جهت بررسی این موضوع به رئیس اتحادیه رستوران داران و سلف سرویس مراجعه کرده و این موضوع را پیگیر شدیم.
سید علی اصغر میرابراهیمی، رئیس اتحادیه رستوران داران و سلف سرویس در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به آخرین اخبار دریافتی مبنی بر دریافت ارزش افزوده از سوی رستورانداران گفت: طبق آخرین اخباری که به ما اعلام شده تمام رستورانهایی که در حال حاضر فعالیت دارند باید بابت اقلامی که در داخل آشپزخانه خود تهیه میکنند ارزش افزوده دریافت کنند.
وی افزود: به طور مثال زمانی که چلوکبابی گوشت و برنج را تهیه و سپس به غذای مورد نظر تبدیل میکند، موظف است برای همین مواد غذایی ارزش افزوده دریافت کند.
این امر بیان میکند که دریافت این مالیات از موارد ارسالی در کنار اغذیه مورد نظر، خلاف قانون است که متاسفانه کاملا در سکوت اجرا میشود.
همچنین، دریافت مالیات بر ارزش افزوده توسط رستورانهای غیرزنجیره ای و خدماتی( تنها مواد غذایی را به مقصد ارسال میکنند)، غیرقانونی است.
ناصر حسینی تبریزی، رئیس اتحادیه چلوکباب و چلوخورش در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در این باره تأکید میکند: تنها رستورانهایی که خدمات خود را به صورت ثابت در محل رستوران ارائه میکنند و دارای نشان تجاری زنجیرهای هستند قادر به دریافت مالیات بر ارزش افزوده هستند.
وی افزود: دریافت هر گونه مالیات در حیطه ارزش افزوده توسط تهیه اغذیههای بیرون بر ممنوع و خلاف قانون است و با متخلفان برخورد قانونی خواهد شد.
گزارش از نرگس معززی
انتهای پیام/
مالیات بر ارزش افزوده میبایست فقط از رستوران داران توسط دولت اخذ شود،چون بفرض ۱۰۰ت گوشت را میگیرند و تبدیل به همبرگر یا پیتزا میکنند ۲۰۰ ت میفروشند(فرض) . حال این ارزشی که به مبلغ اولیه اضافه شده میتواند شامل ارزش افزوده شود(که خود همین نیز جای بحث دارد..)
اما مطمئنا نباید این مالیات ارزش افزوده از مشتری اخذ شود، چون مشتری قیمت نهایی را پرداخت میکند.و صاحب رستوران با توجه به سودی که میکند میبایست شامل ارزش افزوده شود و پرداخت کند و واقعا آن خوراکی چه ارشی برای مشتری افزوده است؟!!!
که متاسفانه صاحبان رستورانها این فشار مالیات را بر گردن مشتریان انداخته و در این بی نظارتی و بی سوادی و ضعف قانونی از مشتریان اخذ میکنند.
موفق باشید
یا علی..