به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مجید فراهانی رئیس کمیته بودجه و نظارت شورای شهر تهران با حضور در جلسه اولویت بندی پروژه های نیمه تمام شهری که با حضور معاونین شهرداری تهران و مدیران ارشد شهری برگزار شد با اشاره به اولویت های شهرداری در این ارتباط به لزوم پیشبرد پروژه های مهمی چون زیر گذر استاد معین تاکید کرد.
وی در ابتدای این جلسه گفت: برگزاری این جلسه در زمره کارهای مهمی است که انجام شده و لازم است تاکید کنم اولویت بندی پروژه های نیمه تمام جز تکالیف شهرداری در برنامه توسعه دوم بخش بیست هفتم می باشد که صراحتا قید شده معاونت برنامه ریزی هر ساله و در هر شرایطی باید پروژه ها را اولویت بندی کند.
این عضو شورای شهر تهران افزود: در وظایف معاونت برنامه ریزی این امر وجود دارد که هر ساله باید اولویت بندی انجام می شده؛ اما محتوای این اولویت بندی باید بر عهده بخش ها باشد.
رئیس کمیته بودجه و نظارت شورای شهر تهران ادامه داد: البته نظام و سیستم کار باید توسط معاونت برنامه ریزی تدوین و این نظام به منطقه ارسال و نهایتا در این رفت و برگشت نهایی شود و سپس در انتها باید ارزیابی بگیرد که آیا همه امور طبق اولویت انجام شده است یا خیر؟
فراهانی گفت: پیشنهاد دیگر مسئله ضرورت جذب سرمایه گذار برای پروژه های شهری است. در حال حاضر در وضعیتی قرار داریم و نباید ایده آل و آرمانی برنامه ریزی کرد. این ماه همه نگرانی ما این است که هزینه های اجتناب ناپذیر شهری توسط درآمدها حاصل می شود یا خیر؟
وی افزود: بالاخره 650 میلیارد تومان در ماه برای هزینه های اجتناب ناپذیر مانند رفت و روب، نگهداری فضای سبز، هزینه دستمزد پرسنل و... نیاز داریم. در چنین وضعیتی اگر فکر کنیم پول کافی برای توسعه پروژه ها داریم عملا همه امور منتفی خواهد شد. یعنی پولی نیست تا بر اساس آن اولویت بندی کنیم. اما بدبینانه ترین حالت این است که 1500 میلیارد تومان برای اولویت بندی پروژه ها پول داریم که باید انجام شود.
رئیس کمیته بودجه و نظارت شورای شهر تهران با ارائه پیشنهاد در زمینه اولویت بندی پروژه های نیمه تمام گفت: در شرایطی که در حال حاضر داریم باید پروژه ها توسط سرمایه گذار انجام شود در چنین شرایط اگر پروژه های نیمه تمامی باشد که سرمایه گذاری با روش BOT حاضر باشد انجام بدهد، در زمره اولویت های ما قرار می گیرد.
فراهانی گفت: باید برای سرمایه گذار فرش قرمز بیندازیم و بدون پول شرایط لازم برای سرمایه گذاری را فراهم کنیم. پتانسیل زیادی برای سرمایه گذاری وجود دارد. اگر پروژه ای قابلیت دارد که به سرمایه گذار محول شود و سرمایه گذار بیاید، پول بیاورد و بهره برداری کند تا به سقف برگشت سرمایه برسد جز اولویت های ما می باشد.
این عضو شورای شهر تهران با تاکید بر اهمیت برخی پروژه ها عنوان کرد: دیگر اینکه گاهی شاخص هایی گذاشته می شود اما ارزش آن ها را نمی توان یکی کرد. مثلا اگر پیشرفت فیزیکی پروژه 80 درصد نباشد اما تاثیر مستقیمی بر رفاه مردم داشته باشد باید در اولویت قرار بگیرد.
وی در پایان گفت: به عنوان مثال زیر گذر استاد معین را می توان نام برد. این زیر گذر سه سال و نیم است که مانده و زندگی مردم در وضعیت بدی قرار دارد معضلات زیادی ایجاد کرده و پیشرفت 80 درصد ندارد اما با 10 میلیارد می توان پروژه را جمع کرد. از این پروژه بازدید کردم؛ در صحن شورا تذکر دادم، مردم طومار نوشته اند از این رو پروژه باید سریع جمع شود. وزن پروژه ها باید در نظر گرفته شود و ضرورتا پروژه ای که زیر 80 درصد است نباید از اولویت خارج شود.
انتهای پیام/