به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از
شهرکرد؛ علی محمدیمقدم در کارگاه آموزشی معاونین حفاظت و امور اراضی ادارات کل منابع طبیعی و آبخیرداری کشور در منطقه چغاخور بروجن گفت: طی سه سال گذشته، ۱۵ هزار هکتار از
اراضی ملی این استان در قالب ۱۰ فقره پرونده
زمین خواری و به نفع دولت به بیت المال برگردانده شد.
وی افزود: ارزش این اراضی نزدیک به ۶۰ هزار میلیارد ریال میباشد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان چهارمحال و بختیاری همچنین از برنامه ریزی و اقدام گسترده این اداره کل و با همکاری دستگاه قضایی، برای مقابله با قاچاق چوب و زغال خبر داد و گفت: در حال حاضر قاچاق چوب از این استان بسیار کاهش یافته است.
محمدیمقدم اضافه کرد: عدهای از سر نیاز، اقدام به بهره برداری از چوبهای جنگلی مینمایند و عدهای نیز به طمع کسب درآمد به منابع ملی و جنگلها تعرض میکنند که متصرفان و متخلفان در این حوزه را باید تفکیک کرد.
وی با بیان تغییر شیوه قاچاق چوب جنگلی و زغال افزود: پیش از این، تولید زغال در خود جنگلها انجام میشد، اما اکنون فرصت احداث کورههای تولید زغال در مناطق جنگلی به متخلفان داده نمیشود.
محمدیمقدم ادامه داد: متخلفان چوب قاچاق را از طریق خودروهای سواری و برای تبدیل به زغال، به استانهای همجوار میبرند که اداره کل منابع طبیعی به شدت با آنها برخورد میکند.
وی با اشاره به کمبود قرقبان و جنگلبان به عنوان یکی از مشکلات اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری هم گفت: میانگین جهانی حفاظت از مراتع و جنگلها به ازای هر دو هزار هکتار، یک نیروی قرقبان و جنگلبان است، اما در این استان با وجود یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار اراضی مرتعی و جنگلی، تنها ۷۰ نیروی حفاظتی وجود دارد که معادل یک نفر به ازای هر ۲۰ هزار است.
محمدیمقدم با بیان روند کند به کارگیری و استخدام قرقبان و جنگلبان در استان در سه دهه گذشته، ابراز امیداری کرد: مجوز استخدام و جذب قرقبان و جنگلبان هر چه سریعتر از سوی مراجع ذیربط به این اداره کل ابلاغ شود.
دومین کارگاه آموزشی معاونین حفاظت و امور اراضی ادارات کل منابع طبیعی و آبخیرداری سراسر کشور، در تاریخهای ۱۷ و ۱۸ مرداد ۹۷ به میزبانی استان چهارمحال و بختیاری در منطقه چغاخور بروجن برگزار شد.
انتهای پیام/ش
کمبود قرقبان و جنگلبان در چهارمحال و بختیاری