مدیر عامل مجمع نوشت افزار ایرانی اسلامی از سهم ۷۰ درصدی واردات در حوزه نوشت افزار کشور خبر داد.

نوشت افزاربه گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ نشست خبری مجمع نوشت افزار ایرانی اسلامی، صبح امروز در حسینیه هنر با حضور سعید حسینی مدیر عامل مجمع نوشت افزار ایرانی اسلامی برگزار شد.

در این مراسم مجید حسینی، مدیرعامل مجمع نوشت افزار ایرانی اسلامی با اشاره به اینکه یکی از بحث‌های مهم در نوشت افزار، بحث اقتصادی آن است، گفت: با توجه به ۱۴ میلیون دانش آموز، میلیون‌ها دانشجو و افراد دیگری که از نوشت افزار استفاده می‌کنند، حجم بازار نوشت افزار را در کشور حداقل ۴۰ هزار میلیارد تومان برآورد می‌کنیم. اگر این میزان نوشت افزار در کشور تولید شود، حداقل ۵ هزار شغل ایجاد می کند. با توجه به اینکه نوشت افزار در کشور‌های همسایه تولید نمی‌شود، حتی می‌توانیم سهمی در بازار نوشت‌افزار‌های کشور‌های دیگر داشته باشیم.

وی افزود: نوشت افزار علاوه بر کارکرد اصلی اش، کارکرد رسانه‌ای و فرهنگی پیدا کرده است. خیلی ها آن را به عنوان کالایی فرهنگی می‌شناسند. کاراکترهایی که برای نوشت افزار‌های دانش آموزان خلق می‌شود، جنس قهرمان پیدا می‌کند و اینگونه مفاهیم فرهنگی به بچه ها منتقل می‌شود. البته برخی کاراکتر‌ها با فرهنگ، نظام آموزشی و آنچه به کودک منتقل می‌شود، متفاوت است که متاسفانه به این موضوع توجه نکردیم.

مدیرعامل مجمع نوشت افزار ایرانی اسلامی تصریح کرد: جریانی که این سال ها در زمینه تولید نوشت افزار ایرانی اسلامی آغاز کردیم، پرچمدار شده است. در نیمه دوم امسال نوشت افزاری بر مبنای شخصیت فیلشاه تولید می‌کنیم و بنا داریم این نمونه سازی نسبتا موفق را به سایر حوزه‌ها تسری دهیم. باید توجه داشته باشیم که سهم واردات در حوزه نوشت افزار ۷۰ درصد است و این مسئله به لحاظ اقتصادی یک تهدید است.

حسینی ادامه داد: امروز حداقل ۱۰۰ تولید کننده در زمینه تولید نوشت افزار در کشور فعالیت می‌کنند. سهم بازار داخلی در زمینه تولید نوشت افزار ۲۰ تا ۳۰ درصد است. یکی از چیز‌هایی که می‌تواند ما را جلو ببرد، کاراکتر سازی است. امسال بیش از هزار محصول جدید در نمایشگاه نوشت افزار ایرانی اسلامی عرضه و حداقل ۷۰۰ نمایشگاه نوشت افزار ایرانی اسلامی در کشور برگزار می‌کنیم. تعاونی مصرف فرهنگیان با قیمت مناسب این نوشت افزار‌ها را عرضه می‌کند. متاسفانه همه کاغذ تولیدی دفاتر وارداتی است؛ کاغذی که سال گذشته بندی ۶۰ هزار تومان بود، امسال به بندی ۱۶۰ هزار تومان رسیده است. با این وضع، تولید کنندگان از سود خود می‌زنند تا افزایش بیش از صد در صدی قیمت کاغذ را مدیریت کنند.

در این مراسم مجاوری، مشاور وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه امیدوارم بتوانیم از ظرفیت آموزش و پرورش در زمینه به کارگیری نوشت افزار ایرانی اسلامی در کشور استفاده کنیم، اظهار کرد: در زمینه محتوا، ظاهر و نماد‌هایی که در نوشت افزار ایرانی اسلامی استفاده کردیم، غفلت شده است. نماد‌های بسیاری را در آثار شعرا، اساطیر و نویسندگان ایرانی می‌بینیم. از نماد‌های جنگ تحمیلی، فن آوری‌های علمی و هسته‌ای و ... هم می‌توان در نوشت افزار ایرانی اسلامی استفاده کرد. آموزش و پرورش یکی از بهترین نقطه اثرگذار در حوزه فرهنگسازی است.

وی افزود: اکثر نوشت افزار‌های ما از خارج از کشور وارد شده اند. البته واردات کار بدی نیست؛ اما اگر کالاها بر اساس قوانین درست تجارت وارد نشوند، تولیدکننده داخلی ضربه می‌خورد.

مشاور وزیر آموزش و پرورش با اشاره به ظرفیت آموزش و پرورش در زمینه فرهنگسازی در دوازده سالی که دانش آموزان را تربیت می‌کند، بیان کرد: ما تمام تولیدکنندگان ایرانی را در زمینه نوشت افزار به مدارس وارد می‌کنیم تا محصولات خود را به آن‌ها بشناسانند. همچنین، در فاز اول جشنواره ایران ساخت که به نوشت افزار مربوط می‌شود، نوشت افزار‌ها را در جشنواره‌ای به دانش آموزان معرفی می‌کنیم. این جشنواره ۲۰ مرداد تا ۱۵ شهریور برگزار می‌شود.

در پایان مراسم کبریایی، قائم مقام اجرایی نمایشگاه نوشت افزار ایرانی اسلامی در خصوص این نمایشگاه گفت: نمایشگاه نوشت‌افزار ایرانی اسلامی از ۲۲ مرداد تا دوم شهریور در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، از ساعت ۱۱ تا ۲۳ برگزار می‌شود. این نمایشگاه روز سه شنبه با حضور وزیر آموزش و پرورش و برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی افتتاح می‌شود.

انتهای پیام/

 

برچسب ها: ادبیات ، نوشت افزار
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار