یک محقق طب سنتی مصرف نوعی آش را برای مبتلایان به سرماخوردگی و بیمارانی که دوران نقاهت را سپری می‌کنند، موثر دانست.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ آش ترخینه یکی از غذا‌های محلی استان لرستان است که حاوی انواع ویتامین‌های A ، C ، D ، E ، K ، گروه ویتامین‌های B مانند B۱، B۲، B۳، B۶، B۱۲ ، اسید چرب امگا ۳، کربوهیدرات، پروتئین، کلسیم، منیزیم، فسفر، سدیم، پتاسیم، زینک، آهن، مس، هورمون سروتونین، لوتئین، ز‌آگزانتین و پلی فنول است.

برای بررسی خواص آش تر‌خینه و اینکه مصرف این آش برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت‌وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

 

چگونه دوران نقاهت بیماری را سپری کنیم؟ / آشی مناسب برای بیماران در دوران نقاهت

 مهم‌ترین خواص آش ترخینه

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهم‌ترین خواص آش ترخینه اظهار کرد: این آش برای مبتلایان به سرماخوردگی و بیمارانی که دوران نقاهت را سپری می‌کنند، بسیار مفید است؛ آش ترخینه پروتئین بالایی دارد بنابراین عضلات را تقویت می‌کند و انرژی بدن را هم افزایش می‌دهد.


بیشتر بخوانید: در دوران نقاهت بیماری چه غذا‌هایی بخوریم؟


وی درباره خواص دیگر آش ترخینه بیان کرد: این آش به علت داشتن کلسیم، منیزیم، فسفر و ویتامین D استخوان‌ها و دندان‌ها را محکم و از بروز پوکی استخوان در افراد جلوگیری می‌کند.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: آش ترخینه به علت دارا بودن ویتامین A تاثیر بسزایی در تقویت بینایی دارد؛ این آش به علت وجود آهن و ویتامین B۱۲  خونساز است بنابراین  کم‌خونی را رفع می‌کند.


بیشتر بخوانید: روشی برای کاهش دوران نقاهت بیماری‌ها


عظمایی تاکید کرد: آش ترخینه نقش موثری در تقویت سیستم قلبی و عروقی دارد؛ این آش به علت داشتن هورمون سروتونین نشاط و شادی را  ایجاد و از بروز افسردگی در افراد جلوگیری می‌کند.

وی یادآوری کرد: آش ترخینه برای زنان باردار و جنینشان بسیار مفید است؛ این آش تاثیر بسزایی در تقویت دستگاه گوارش دارد؛ آش ترخینه حافظه را تقویت و از ابتلای افراد به آلزایمر جلوگیری می‌کند.

چگونه دوران نقاهت بیماری را سپری کنیم؟ / آشی مناسب برای بیماران در دوران نقاهت

 مواد لازم برای تهیه آش ترخینه (چهار تا پنج نفر)

ترخینه                                                                                                                            سه عدد

مرغ                                                                                                                                ۱۰۰  گرم

آب مرغ                                                                                                                         سه لیوان

عدس                                                                                                                            یک پیمانه (معادل ۱۰۰ گرم)

سبزی آش (جعفری، گشنیز، تره، اسفناج یا برگ چغندر) یا اسفناج خُرد شده      سه قاشق غذاخوری

پیاز درشت                                                                                                                   یک عدد

بلغور گندم                                                                                                                   ۱۰۰ گرم

نمک و زرد چوبه                                                                                                          به مقدار لازم

 طرز تهیه آش ترخینه

- نخست ترخینه‌ها را با آب سرد بشویید تا تمیز شوند سپس آنها را در ظرف لعابی یا مسی بریزید و آب جوش را به ترخینه‌ها اضافه کنید تا روی آنها را بپوشاند.
- عدس را با پیاز خرد شده نیم‌پز و به ترخینه‌ها اضافه کنید.
- بلغور گندم را همراه با کمی آب نیم‌پز و به سایر مواد بیفزایید.
- مرغ را آب پز سپس آن را ریش ریش و به مواد اضافه کنید.
- آب مرغ را به مواد بیفزایید.
- سبزی آش یا اسفناج خُرد شده را به ترخینه‌ها اضافه کنید.
- نمک و زردچوبه را به ترخینه‌ها اضافه سپس صبر کنید تا مواد به خوبی پخته شود و جا بیفتد.
انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار سلامت ، تغذیه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.