به گزارش خبرنگار فوتبال و فوتسال گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، تیم ملی فوتبال امید ایران در نخستین بازی خود در گروه F بازی های آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا به مصاف امیدهای عربستان می رود.
هدف نهایی ایران و عربستان از تشکیل تیم ملی امیدشان، شکستن طلسم راهیابی به المپیک است. این ۲ تیم به ترتیب ۴۴ و ۲۴ سال از حضور در بزرگ ترین آوردگاه جهان ورزش ناکام بوده اند و به همین دلیل برای افزایش تجربه بازیکنانشان در راستای حضور قدرتمندانه در مقدماتی المپیک ۲۰۲۰، با نفرات زیر ۲۱ سال به اندونزی رفته اند.
زلاتکو کرانچار کروات که از حدود ۳ ماه پیش سرمربیگری تیم ملی امید کشورمان را برعهده گرفته برای انتخاب بازیکنانش در بازی های آسیایی بیش از ۱۰۰ بازیکن را مورد ارزیابی قرار داد و در نهایت ۲۰ نفر را با خود به جاکارتا برد. هشت بازیکن تیم ملی امید کشورمان یعنی شهاب عادلی، محمد سلطانی مهر، مهدی مهدی خانی، ابوالفضل رزاق پور، مهدی قائدی، امیر روستایی، محمد آقاجانپور و عارف آغاسی در جام جهانی ۲۰۱۷ جوانان که کره جنوبی میزبان بود، در ترکیب آن تیم به میدان رفتند و در میدان های بین المللی تجارب خوبی دارند. البته یونس دلفی هم به عنوان ستاره تیم ملی نوجوانان ایران در جام جهانی ۲۰۱۷ هندوستان می تواند نقش پررنگی در امور تهاجمی تیم ملی امید ایفا کند. بازیکنانی چون مهدی امینی، محمد امین اسدی، محمدرضا آزادی، رضا جبیره، محمد مسلمی پور، حسین زامهران، شاهین عباسیان و محمد خدابنده لو هم ستاره های لیگ برتری این تیم هستند که می توانند تجربه حضور در بالاترین سطح فوتبال ایران را در بازی های آسیایی به کار گیرند.
تیم ملی امید ایران تا پیش از آغاز بازی های آسیایی در سه دیدار تدارکاتی بین المللی به میدان رفته است که حاصل آن یک برد و یک باخت مقابل عراق و یک شکست برابر چین بوده است. البته هر ۲ تیم در بازی با ایران از نفرات زیر ۲۳ سال در ترکیبشان استفاده کردند و حتی عراقی ها از بازیکنانی بهره بردند که سن آنها بالاتر از رده سنی امید است.
ایران در کنار چهار قهرمانی بازی های آسیایی سال های ۱۹۷۴، ۱۹۹۰، ۱۹۹۸ و ۲۰۰۲ رتبه سومی بازی های آسیایی ۲۰۰۶ دوحه قطر را هم در کارنامه دارد اما مهم ترین افتخار سعودی ها در بازی های آسیایی، نایب قهرمانی ۱۹۸۶ سئول است.
در سوی مقابل سعد الشهری، سرمربی سعودی ها برای موفقیت در این رقابت ها روی بازیکنانی چون عبدالرحمان الدوساری و سالم الناجی که سابقه بازی در تیم ملی بزرگسالان این کشور را هم دارند حساب باز کرده است. بیشتر بازیکنان عربستان عضو تیم های الاهلی، الاتفاق، الهلال الاتحاد و النصر هستند.
در سال های اخیر روابط ایران و عربستان به تیرگی گراییده است و به تبعیت از افزایش تنش های سیاسی ۲ کشور، در فوتبال هم آنها دچار اختلاف هایی اساسی هستند که میزبانی نمایندگان ایران و عربستان در رقابت های لیگ قهرمانان در کشور ثالث، مثال بارزی برای این امر است. به همین دلیل نبرد شاگردان کرانچار و الشهری یک بازی حیثیتی محسوب می شود که می تواند بازیکنان تیم برنده را نزد مردم و دولتمردانشان به محبوبیت قابل توجهی برساند.
نکته جالب نارضایتی کادرفنی و سرپرستی هر ۲ تیم از امکانات اندونزی است. عربستانی ها روز گذشته در پارک همجوار ورزشگاه محل برگزاری بازی تمرین کردند و به دلیل تعدد برگزاری بازی ها در ورزشگاه ویباوا موکتی، علاوه بر آنها تیم ایران هم نمی تواند آخرین تمرین خود را در این ورزشگاه برگزار کند.
دیدار تیم های ملی فوتبال امید ایران و عربستان از ساعت ۱۳:۳۰ امروز به وقت ایران در ورزشکاه ۲۹ هزار نفری ویباوا موکتی در چیکارانگ برگزار می شود.
بیشتر بخوانید:
جلسه هماهنگی دیدار تیمهای ایران و عربستان برگزار شد
آشنایی با نخستین حریف تیم ملی فوتبال امید ایران در بازی های آسیایی
انتهای پیام/