به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ محققان اعتقاد دارند دمای اتاق بر درجهای که ترازو نشان میدهد اثر گذار است، اندازه گیری وزن برای اطلاع از وضعیت سلامت بدن بسیار مهم است، والدین باید توجه ویژهای به اندازه گیری وزن فرزندان خود برای بررسی وضعیت رشد آنها داشته باشند.
کاهش یا افزایش ناگهانی وزن میتواند نشان دهنده ابتلا به برخی بیماریهای جسمی و حتی روانی باشد، در مطب بیشتر متخصصان دستگاه اندازه گیری وزن وجود دارد به ویژه متخصصان اطفال، زنان و زایمان، متخصص قلب و عروق، غدد، سرطان شناسها و متخصصان تغذیه که وزن بیماران را اندازه گیری و در پرونده او ثبت میکنند.
افرادی که رژیم غذایی برای تناسب اندام و لاغری میگیرند توجه ویژهای به اندازه گیری وزن خود دارند و معمولاً از این نکته متعجب هستند که چرا وزن آنها در خانه با وزنشان در مطب متخصص تغذیه متفاوت است.
ترازوهای عقربهای یا مکانیکی، اولین بار به وسیله ریچارد سالتر در قرن هجدهم میلادی ابداع شده است، در این نوع دستگاهها اهرم، فنر و صفحه نمایشگر وجود دارد، هرچه وزن فرد بیشتر باشد فنر داخل ترازو بیشتر فشرده میشود و عقربه عدد بالاتری را نشان میدهد.
ترازوهای دیجیتال نیز روش مشابهی دارند در این وسایل نیز حسگرهای اندازه گیری فشار وارده برکفه ترازو وجود دارد و هرچه فشار وارد شده بنا بر وزن فرد بیشتر باشد، ترازو عدد بالاتری را نشان میدهد.
ترازوهای دیجیتال در حالت پایدار دقیقتر از ترازوهای مکانیکی هستند، زیرا تجهیزات درونی کمتری دارند و آسیب به آنها بر اثر دگرگونیهای محیطی، ضربه، قرارگرفتن ترازو درمحیط مرطوب یا سطح شیبدار کمتر است.
اما ترازوهای دیجیتال نیز دقت بالایی ندارند و احتمال خطا در اندازه گیری آنها وجود دارد، کارشناسان توصیه میکنند همیشه قبل از استفاده از ترازوهای دیجیتال تست کالیبراسیون بر روی آنها انجام شود، افراد در مدت زمانی که دستگاه در حال اندازه گیری وزن آنهاست کاملاً بی حرکت بایستند تا وزنشان با درصد خطای کمتری مشخص شود.
کارشناسان اعلام کرده اند با توجه به وجود خطا در هر دو روش اندازه گیری ترازوی دیجیتال و مکانیکی، در جست و جوی ابداع راهکاری جدید برای اندازه گیری وزن افراد هستند که درصد خطا در آن بسیار کمتر باشد.
محققان به افراد توصیه میکنند در حمام وزن خود را اندازه گیری نکنند، زیرا رطوبت بالای هوا در حمام میتواند نتیجه را دگرگون کند و وزن را با اختلاف نشان دهد، قرار دادن ترازو در اتاقی با دمای معمولی میتواند نتیجه بهتری به دست دهد؛ فنر موجود در ترازوهای مکانیکی میتواند بر اثر گرما یا سرمای هوا، منبسط یا منقبض شود به همین دلیل قراردادن آن در وضعیت دمایی سازگار توصیه میشود.
همچنین برای به دست آوردن اندازه دقیق وزن، ترازو را بر روی سطح کاملاً صاف قرار دهید، گذاشتن ترازو بر روی فرش، موکت یا کفپوشها میتواند وزنی که دستگاه به شما نشان میدهد را دگرگون کند.
برای اندازه گیری وزن بهترین زمان صبح هاست، زیرا در شب به دلیل مصرف مواد غذایی وزن اندکی افزایش پیدا میکند.
زمان اندازه گیری وزن لباسهای نازک بپوشید و بر روی ترازو برای مشاهده وزن خود خم نشوید بلکه از اطرافیان خود بخواهید وزنتان را به شما اعلام کنند.
میتوانید از وزنههای فلزی در ابعاد دو یا سه کیلویی برای بررسی دقت اندازه گیری ترازوی خود استفاده کنید و وزن نشان داده شده به وسیله ترازو را با عدد وزنه مقایسه کنید.
اگر وزنی که با ترازو در مطب پزشک اندازه گیری شده است اختلاف زیادی با وزن شما در خانه دارد، نشان دهنده معیوب بودن یکی از ترازوهاست و برای شناسایی می توانید از یک ترازوی دیگر استفاده کنید.
برای اندازه گیری وزن در مطب متخصصان تغذیه همیشه صبحها به پزشک مراجعه کنید که وزن اصلی تان نشان داده شود.
از اندازه گیری وزن بلافاصله پس از انجام ورزش نیز خودداری کنید، زیرا امکان دارد به دلیل تعریق و کاهش ذخیره آب بدن، وزنی کمتر را به صورت موقت نشان دهد که پس از دو الی سه ساعت و با مصرف مواد غذایی و نوشیدنی وزن شما به حالت اول باز میگردد.
منبع:Dilymail
انتهای پیام/