نیک اختر مدیر امور منابع آب قائم شهر، جویبار، سیمرغ، سوادکوه و سوادکوه شمالی در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، گفت: ایران یکی از صد کشور درگیر با کم آبی است و تا سال ۲۰۲۵ ایران به عنوان بزرگترین کشور درگیر این بحران خواهد بود.
وی منبع اصلی آب در ایران را بارش باران اعلام کرد و افزود: میانگین سالانه بارش در ایران ۲۵۲ میلیمتر است که ۴۱۳ میلیارد مکعب آب کشور را تشکیل می دهد که یکسوم بارش جهان و آسیا را در اختیارداریم.
مدیر امور منابع آب قائمشهر، جویبار، سیمرغ، سوادکوه و سوادکوه شمالی بابیان اینکه مصرف سالانه هر فرد در جهان اگر کمتر از ۲ هزار مترمکعب باشد کشور بحرانزده آبی محسوب می شود، گفت: سهم هر ایرانی از مصرف آب در سال یک هزار و ۷۰۰ مترمکعب است.
نیکاختر با اشاره به وضعیت آب در شهرستان جویبار گفت: شهرستان جویبار با دارا بودن ۹ هزار ۸۵۰ هکتار اراضی شالیزاری و ۴ هزار و ۲۰۰ هکتار اراضی باغی برای آبیاری به ۱۱۵ میلیون مترمکعب آب نیاز دارد.
وی افزود: جویبار با ۶۰ قطعه آببندان به مساحت ۲ هراز و ۲۰۰ هکتار ظرفیت ذخیره آب به میزان ۶۵ میلیون مترمکعب را دارد که با این مقدار شش هزار و ۵۰۰ هکتار میتواند به زیر کشت برود.
مدیر امور منابع آب قائمشهر، جویبار، سیمرغ، سوادکوه و سوادکوه شمالی با اشاره به اینکه ۶ هزار حلقه چاه مجاز در جویبار وجود دارد گفت: ۱۰ میلیون مترمکعب آب موردنیاز اراضی شالیزاری جویبار از طریق شش هزار و ۳۴۲ حلقه چاه مجاز در این شهرستان تأمین می شود که یک هزار هکتار از اراضی به این طریق زیر کشت می رود.
نیکاختر بابیان اینکه ۲۵ میلیون مترمکعب آب موردنیاز کشاورزی جویبار باید از طریق سد شهید رجایی تأمین شود گفت: ۲ هزار و ۴۰۰ هکتار از اراضی شالیزاری جویبار آب موردنیاز خود را از سد شهید رجایی و ۱۰ میلیون مترمکعب نیز برای یک هزار هکتار از طریق رودخانه سیاه رود تأمین میشود.
وی جویبار را کانون بحران آب در منطقه در سال جاری دانست و افزود: به دلیل کاهش ۲۰ درصدی باران، کاهش ۴۰ درصدی آورده رودخانهها، کاهش سطح برفگیر و گرمای شدید هوا و کاهش ذخیره آب در سد شهید رجایی سال زراعی سختی را برای کشاورزان جویبار در پی داشت.
مدیر امور منابع آب قائمشهر، جویبار، سیمرغ، سوادکوه و سوادکوه شمالی گفت: با توجه به اطلاعرسانی در مورد بحران آب در جویبار اقدامات خوبی برای پیشگیری و عبور از این بحران ازجمله اطلاع رسانی دقیق ۶ ماه قبل از آغاز کشت، آمادهسازی زودهنگام اراضی شالیزاری، نوبت بندی آب ها از اسفند سال گذشته، آبگیری به هنگام آب بندان ها و لایروبی آببندانها انجام شد.
نیکاختر افزود: سال گذشته ۵ آببندان در شهرستان جویبار لایروبی شد که از این تعداد۲ مورد آن از منابع دولتی و ۳ آببندان از طریق مشارکت های مردمی لایروبی آن صورت گرفته است.
وی همچنین به انتقال آب میان حوزه ای اشاره کرد و گفت: به دلیل کمبود آب ذخیره در سد شهید رجایی ۲ هزار و ۴۰۰ هکتار از اراضی جویبار در معرض تهدید به رهایی بود که با انتقال آب میان حوزهای از سد البرز به رودخانه سیاه رود و انتقال آب ۷۰۰ لیتر بر ثانیه جان تازه ای به شالیزارهای این منطقه داد.
انتهای پیام/ م