سارا گلستانی متخصص و روانشناس در گفتگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص خشم و راهکارهای کنترل آن اظهار داشت: خشم یک هیجان اصیل است و زمانی که به پرخاشگری تبدیل میشود، آثار مخربی به همراه دارد که باید کنترل شود. بنابراین باید خشم را مدیریت و آن را به موقع ابراز کنیم تا از طریق بروز به موقع حجم زیادتری پیدا نکند و نتیجه مخرب به همراه نداشته باشد.
وی در ادامه بیان کرد: باید بتوانیم هیجانات خود را تشخیص دهیم که این موضوع نیاز به تمرین دارد. باید در طول روز تشخیص دهیم که در مواقع مختلف چه هیجاناتی را تجربه میکنیم تا میان انواع هیجانات از قبیل خشم، غم، شادی، کنجکاوی و غیره تفکیک قائل شویم.
گلستانی عنوان کرد: بعد از اینکه خشم و میزان آن را تشخیص دادیم، باید آن را به درستی بروز دهیم تا به پرخاشگری تبدیل نشود.
این روانشناس با بیان اینکه خشم اگر به پرخاشگری تبدیل شود، مخرب است، افزود: خشم هیجانی است که کارکرد حیاتی دارد و با وجود آن مشخص میشود که چه زمانی میتوان از خود دفاع کرد.
بیشتر بخوانید: توصیه هایی برای کنترل خشم در زندگی زناشویی
گلستانی تصریح کرد: زمانی که خشم سرکوب میشود، به مرور زمان آثار مخرب دیگری را مانند افسردگی به دنبال خواهد داشت.
این روانشناس گفت: برای مدیریت خشم باید تشخیص دهیم که تا چه میزانی خشمگین هستیم. هر انسانی زمانی که احساس کند شخصی قصد ورود به حریم خصوصیاش را دارد، خشم را تجربه میکند که با استفاده از مدیریت این هیجان، میتوان از خود دفاع کرد.
انتهای پیام/