به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ بریانی (بریان اصفهان) حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، D ، E ، گروه ویتامینهای B مانند B۱، B۲، B۳، B۶، B۱۲ ، کربوهیدرات، پروتئین، کلسیم، آهن، سدیم، پتاسیم، منیزیم، منگنز، فسفر، اسید فولیک، سلنیوم، کولین و اسید چرب امگا ۳ است.
برای بررسی خواص بریانی و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهمترین خواص بریانی اظهار کرد: این غذا پروتئین بالایی دارد بنابراین عضلات را تقویت میکند و انرژی بدن را هم افزایش میدهد.
بیشتر بخوانید: جدیدترین روش افزایش انرژی و قدرت بدن
وی گفت: این غذا به علت داشتن ویتامین B۱۲ و اسید فولیک تاثیری چشمگیر در تشکیل گلبولهای قرمز خون، جلوگیری از بروز کمخونی، افزایش استقامت و سلامتی بدن دارد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: بریانی به علت وجود اسید چرب امگا ۳ و ویتامین B۱۲ نقشی موثر در تقویت سیستم اعصاب مرکزی، آرامش ذهن، شادی و نشاط دارد و از بروز افسردگی، اضطراب و استرس در افراد جلوگیری میکند.
بیشتر بخوانید: با ۶ راهکار طبیعی، در کمتر از ۱۵ دقیقه انرژی خود را افزایش دهید
عظمایی تاکید کرد: بریانی سیستم قلبی و عروقی را تقویت میکند؛ این غذا به علت داشتن کلسیم، منیزیم، فسفر و ویتامین D تاثیر بسزایی در استحکام استخوانها و دندانها دارد و از بروز پوکی استخوان و آرتروز جلوگیری میکند.
وی تصریح کرد: بریانی به علت وجود ویتامین A ، C و E خاصیت آنتیاکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماریهای مختلف به ویژه انواع سرطانها محافظت میکند؛ این غذا قوای جنسی افراد را هم افزایش میدهد.
بیشتر بخوانید: چند روش برای درمان بیحالی و کسالت
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: بریانی خاصیت آنتیبیوتیکی دارد بنابراین عفونتهای بدن را از بین میبرد؛ این غذا به علت داشتن انواع ویتامینها و املاح معدنی بنیه افراد لاغر را تقویت همچنین آنها را چاق میکند.
عظمایی یادآوری کرد: بریانی بینایی را تقویت میکند و تاثیر بسزایی در شادابی پوست و مو دارد.
گوشت گوسفندی (سردست یا قلوهگاه) ۳۵۰ گرم
جگر سفید گوسفندی ۱۵۰ گرم
پیاز ۲ تا سه عدد
دنبه گوسفندی ۷۰ گرم
پودر دارچین یک قاشق غذاخوری
زعفران دَمکرده ۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و نعناع خشک شده به مقدار لازم
پودر زردچوبه یک قاشق مرباخوری
برگ بو پنج عدد
کره محلی به مقدار لازم
خلال پسته و بادام، گردوی خُرد شده و جعفری تازه برای تزئین به مقدار لازم
نان سنگک به مقدار لازم
روغن کنجد به مقدار لازم
نخست گوشت را با کمی دنبه تفت دهید سپس باقیمانده دنبه، یک عدد پیاز خُرد شده، برگ بو، چند قاشق غذاخوری روغن کنجد و چهار لیوان آب را داخل قابلمه بریزید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا گوشت به خوبی بپزد و نرم شود به طوریکه مقدار کمی آب گوشت در ظرف باقی بماند.
جگر سفید را شسته سپس آن را خُرد کنید و با ۲ لیوان آب، یک عدد پیاز خُرد شده، چند قاشق غذاخوری روغن کنجد، مقداری نمک و فلفل سیاه داخل قابلمه بریزید و با حرارت ملایم آن را بپزید تا آب آن تمام شود.
جگر پختهشده را با کمی کره محلی تفت دهید سپس جگر سفید تفتداده شده و گوشت پختهشده را با هم یا جداگانه چرخ کنید.
زغفران دَمکرده، پودر دارچین و نعناع خشک شده را به جگر سفید و گوشت چرخکرده اضافه و مواد را دوباره چرخ کنید.
مواد چرخ شده را به شکل همبرگر در بیاورید.
قابلمه را با کمی روغن کنجد چرب کنید سپس مواد را داخل قابلمه بگذارید و صبر کنید تا کمی سرخ شوند.
مقداری از آب گوشت را به نان سنگک آغشته کنید سپس بریانی را داخل نان سنگک قرار دهید و با خلال پسته و بادام، گردوی خُرد شده و جعفری تازه آن را تزئین و میل کنید.
انتهای پیام/
شما بروید از روستا یک بره بخرید . خیلی ارزانتر در می آید .
همه چیز شده بسته بندی شیک .
همین خیار و سیب و ... هایی که ما می خریم ، تو روستا ها جز ضایعات است و به حیوانات می دهند .
کسی که قوت انسانها را احتکار کند ملعون ابدی خدا است و نفرین مردم بدرقه پدر و مادرش است .
به این افراد رحم نکنید و جای احتکارشان را به تعزیرات اعلام کنید .