کتاب، مقاله، مطلبی کوتاه ، نوشتن، نویسندگی ذهنی خلاق و قلمی روان و گیرا می خواهد، بطوریکه وقتی قلم در دست است ذهن شروع به تراوش می کند.

به گزارش حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ کتاب، مقاله، مطلبی کوتاه ، نوشتن، نویسندگی و .... همه این ها ذهنی می خواهد خلاق و قلمی می خواهد روان و گیرا ، بطوریکه وقتی قلم در دست است و ذهن شروع به تراوش می کند حروف، کلمات ، جملات و پاراگراف ها هر کدام با آراستگی تمام روی کاغذ یا صفحه ووردتان جا خشک کند ، جایی که بعدها بتواند در ذهن خواننده نیز حک شود.

اما این امر و بطور کلی نویسندگی برای خود چارچوب و قوانین و یا بهتر بگوییم راه هایی دارد که باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد تا در این مطلب شما را با راهکارهایی برای نویسندگی بخصوص نویسندگی کتاب آشنا کند.

پس پیشنهاد می کنیم اگر رویای نوشتن و نویسندگی در سر دارید این مطلب را تا انتها دنبال کنید.

:(چطور می توانیم یک نویسنده شویم؟/ راهکارهای اساسی برای نوشتن کتاب:)

نویسنده کیست؟

نویسنده کسی است که حرفی نو یا نگاهی نو را با بیانی نو ارائه می کند و با کاربست روش ها و شگردهای گوناگون نویسندگی، برمخاطب خود تأثیر مستقیم یا غیرمستقیم می گذارد البته برخی برای نویسنده، درجه و سطحی نازل تر را نیز قائل شده و چنین گفته اند: «نویسنده کسی است که حرفی تازه یا نگاهی تازه را با استفاده از بازار قلم، ارائه می دهد؛ هرچند بیان و شیوه نگارش او تازه نباشد و یا این که حرفی یا نگاهی را هرچند تازه نباشد، اما با نگارشی تازه به قلم آورد».


بیشتر بدانید: از فواید خارق العاده کتابخوانی چه می‌دانید؟! 


به هر حال، نمی توان سخن ملک الشعرای بهار را که در زمینه شعر و شاعری است، به نویسندگی نیز تعمیم و تسری نداد و در این قلمرو، نادیده انگاشت. او گفته است: «هر شعری که شما را تکان ندهد، به آن گوش ندهید»15. بنابراین، در نویسندگی نیز باید بگوییم: «هر نوشته ای که شما را تکان ندهد، به آن چشم ندوزید».

:(چطور می توانیم یک نویسنده شویم؟/ راهکارهای اساسی برای نوشتن کتاب:)

نویسندگی یعنی چه؟

نویسندگی یعنی این که نویسنده، مطالبی از خودش را به قلم آورد و یا مطالبی از این و آن را جمع آوری کند و کنار هم به گونه ای تألیف  و به خواننده منتقل کند که خواننده سرانجام بفهمد به مطلبی جدید دست یافته و وقتش تلف نشده است»


ببینید: عجیب‌ترین کتاب‌های جهان را بشناسید


در نویسندگی، مهارت در پروراندن مطلب، بسیار مهم است. شاید بتوان گفت که نویسندگی همان هنر پروراندن مطلب است. همین هنر است که فرق پدید می آورد میان آن که می داند و می نویسد و آن که می داند و نمی تواند بنویسد. این که نویسنده به روشنی بداند که چه می خواهد بگوید، لازم هست؛ ولی کافی نیست؛ مهم آن است که مقصود خود را بتواند نیک بپروراند. مشکل این کار، همان مشکل معلمان است. در تدریس نیز چگونه درس دادن از چه درس دادن، اگر مهم تر نباشد، کمتر نیست.

:(چطور می توانیم یک نویسنده شویم؟/ راهکارهای اساسی برای نوشتن کتاب:)

چگونه کتاب بنویسیم؟

هر کسی که داستانی برای گفتن داشته باشد، می‌تواند کتاب بنویسد، خواه برای لذت خودش، خواه برای انتشار که به این وسیله در دسترس همگان قرار بگیرد (و صد البته به فروش هم برسد).


بیشتر بدانید: آیا میدانید؛ چطور باید از کتاب مراقبت کنید؟ 


اگر شما جزء آن دسته از افراد هستید که هنگام استراحت در پارک یا خواندنِ رمان‌های مورد علاقه‌تان، شروع به خیال‌بافی می‌کنید، بهتر است به داستان‌ نوشتن فکر کنید. اگرچه نوشتن کتاب شاید کار سختی به نظر آید، اما شما از پس آن برمی‌آیید.

چند قدم تا نویسندگی

اگر عاشق دنیای نویسندگی هستید و در ذهن داستان های بسیاری ساخته اید پس دست به کار شوید ؛ برای چه ؟

خوب معلوم است نویسندگی و نوشتن کتاب .

برای نوشتن کتاب در کل شاید بتوان 10 مرحله معرفی کرد؛ که به شرح زیر است:

:(چطور می توانیم یک نویسنده شویم؟/ راهکارهای اساسی برای نوشتن کتاب:)

مرحله اول: هدف خود را تعیین کنید

آیا شما یک کتاب را برای سرگرمی نوشتید؟ برای ترویج کسب و کار ؟ برای ایجاد اعتبار ؟ در مورد هدف نهایی این کتاب که می خواهید بنویسید فکر کنید، این به شما کمک خواهد کرد که داستان بنویسید یا خیر.در حال حاضر اهداف خود را در رابطه با درآمد میلیونی نسنجید.این کتاب اول را به عنوان یک آزمایش و راهی برای یادگیری بیشتر در مورد این روند مشاهده کنید اما حتی اگر این یک آزمایش است، در نظر داشته باشید که شما می خواهید بهترین کتاب را بنویسید.

مرحله دوم:تعریف موضوع

هنگامی که در هدف خود روشن هستید، شروع به تفکر در مورد موضوع کتاب کنید. اگر یک کتاب غیر داستانی نوشتید، به نوع ارتباط آن با خوانندگان فکر کنید. به عمق موضوع بپردازید و سطحی از آن رد نشوید این، به شما اجازه می دهد اطلاعات بیشتری به اشتراک بگذارید و به شما امکان می دهد تا کتاب های اضافی مرتبط با موضوع را بنویسید.


بیشتر بخوانید: ورق زدن کتاب در دنیای مجازی 


اگر یک کتاب تخیلی می نویسید ، داستان و شخصیت های خود را در یک روایت خاص نشان دهید ؛ اگر بخشی از تاریخ است، داستان های تاریخی را که در دوره مورد نظر شما است، بیان کنید. مطمئنا لازم نیست این کار را انجام دهید، اما این به شما کمک می کند که ایده های مختلفی در مورد یک رمان بالقوه داشته باشید.

مرحله سوم:یک طرح کلی ایجاد کنید

هنگامی که ایده موضوع خود را شکل داده اید، شروع به توصیف فصل ها و یا قسمت های کتاب خود کنید، سعی کنید ابتدا به انتهای کتاب فکر کنید.
میخواهید خواننده در آخر کتاب با چه چیزی رو به رو شود؟

چگونه می خواهید داستان به قله برسد؟

هنگامی که شما یک ایده کلی درباره نحوه پایان دادن به کتاب خود دارید، طرح کلی را به سوی آن هدف حرکت می دهید اگر شما نوشته های غیر داستانی دارید، ممکن است بخشهایی را حذف کنید، تا خوانندگان راحت تر مطالب را درک کنند. هر فصل ممکن است یک درس فردی باشد که همه منجر به یک نقطه نهایی یا پیام نهایی شوند. این به نظر شما بستگی دارد که کتاب خود را با نقل قول ها، داستان ها و امثال جذاب تر کنید ؛ کتاب علمی باید دارای یک چهارچوب کلی باشد.

:(چطور می توانیم یک نویسنده شویم؟/ راهکارهای اساسی برای نوشتن کتاب:)

به عنوان مثال، اگر یک کتاب در مورد مدیتیشن نوشته اید، طرح کتاب ممکن است چیزی شبیه به این باشد که به آن طرح اسکلتی می گویند:

معرفی

درباره کتاب

فصل 1:مدیتیشن چیست؟

تاریخ مدیتیشن

انواع مدیتیشن

مدیتیشن و ذهنیت


بیشتر بخوانید: روح‌تان را به کتاب خوانی عادت دهید 


فصل 2:شروع تمرینات

یادگیری نفس کشیدن

چگونه نشستن

ذهن میمون

ممکن است سبک دیگری از طرح وجود داشته باشد ،که برای شما خوب است اما سبک اسکلتی، سبکی ساده و ایده آل است.چهارچوب یک داستان تخیلی کمی متفاوت است، زیرا شما در حال ایجاد روایت هستید باید در ذهن خود تمام اتفاقات را تخیل کنید که زمان زیادی صرف آن می شود.

از تمام تخیلات خود نت برداری کنید سپس به عقب برگردید و خطوط خود را به صورت دقیق تر گسترش دهید. طرح اولیه شما ابتدا شامل تصمیم گیری در خصوص شخصیت ها و نقش هایی است که در داستان شما بازی می کنند. هنگامی که شما یک ایده کلی از شخصیت های اصلی دارید، می توانید از یک طرح اسکلتی برای داستان استفاده کنید، یا می توانید یک خلاصه کوتاه از داستان بنویسید، و سپس تعیین کنید که چگونه داستان را به فصل تقسیم کنید.

:(چطور می توانیم یک نویسنده شویم؟/ راهکارهای اساسی برای نوشتن کتاب:)

مرحله چهارم:تعیین نحوه نوشتن

معمولا کتاب ها را با استفاده از نرم افزار Word و همچنین نرم افزار Skrivener مینویسند ؛ با این دو برنامه به راحتی متن را ویرایش و تغییر دهید، شما در نهایت می خواهید نسخه خود را به صورت ویرایش و قالب بندی ارسال کنید، اگر بتوانید آن را در فرمت ویرایشگر خود به راحتی ویرایش کنید، بسیار ساده تر و ارزان تر است.


این مطلب را از دست ندهید: توصیه‌هایی برای نویسندگان جوان 


برخی از افراد واقعا از نوشتن در مدت زمان طولانی لذت می برند، زیرا خلاقیت را تحریک می کند و شما را مجبور می کند بیشتر بنویسید. اگر تصمیم به انجام این کار دارید، احتمالا مجبور هستید به عقب برگردید و همه چیز را بر روی کامپیوتر خود تایپ کنید.

مرحله پنجم:تنظیم برنامه نوشتاری و اهداف روزانه

این مهمترین بخش از نوشتن کتاب شماست ، شما نمی توانید تنها زمانی بنویسید که الهام گرفته اید یا انگیزه دارید. شما باید یک عادت نوشتن روزانه (یا 5 روز هفته)را ایجاد کنید ، سعی کنید هر روز در حد چند کلمه بنویسید . نوشتن را به یک عادت روزانه تبدیل کنید، مثل مسواک زدن.


بیشتر بدانید: زندگی با کتاب بر نوشتن تاثیر می‌گذارد 


با یک هدف کوچک شروع کنید و 200 کلمه در هر روز برای هفته اول بنویسید سپس تعداد کلمات را افزایش دهید، تا به 1000-1500 کلمه در روز برسید . اگر شما یک رمان 80،000 کلمه نوشتید، 80-90 روز طول می کشد ،اگر شما یک کتاب 30،000 کلمه ای غیر داستانی را می نویسید، می توانید آن را در بیش از یک ماه انجام دهید.

مرحله ششم:محیط و فضای مناسب را ایجاد کنید

یک نقطه در منزل خود پیدا کنید که احساس می کنید مکان خوبی برای نوشتن است ، شاید دفتر شما، و یا میز غذاخوری شما باشد. هر چیزی را که لازم دارید، از قبل تهیه کنید ، آیا به موسیقی نیاز دارید؟ اگر چنین است، چه نوع؟ آیا شما یک شمع میخواهید؟ یک فنجان چای یا قهوه؟ آیا شما نیاز به نزدیک شدن به یک پنجره دارید؟ تمام این نیازها انگیزه شما را تقویت خواهند کرد.

مرحله هفتم:بنویس، انتقاد نکن

همانطور که در حال نوشتن هستید، سعی نکنید کار خود را به طور مداوم بررسی و نقد کنید، فقط بنویسید. این عادت نوشتن سازگار بسیار مهم است. شما همیشه می توانید کتاب را مطالعه و ویرایش کنید. هر کسی که می نویسد، بهترین منتقد خود است، آمادگی داشته باشید، تا به این موضوع فکر کنید که قسمت هایی از کتاب شما بی معنی است و نیاز به تغییر و ویرایش دارد. یک پیش نویس داشته باشید و در صورت لزوم مطالب را تغییر دهید.

:(چطور می توانیم یک نویسنده شویم؟/ راهکارهای اساسی برای نوشتن کتاب:)

مرحله هشتم:بازنویسی

پس از پایان کتاب، چند روز یا چند هفته آن را کنار بگذارید ، شما در هنگام نوشتن خیلی به این پروژه نزدیک بوده اید، باید فاصله ای را ایجاد کنید. سپس به عقب برگردید و دوباره تمام کتاب را بخوانید، اشتباهات را اصلاح کنید، بخش های مجدد را بازنویسی کنید، بخش هایی را حذف  و آن را تسریع کنید. کلمات و عباراتی را که برای داستان ضروری نیست را خارج کنید ؛ چند بار این فرآیند را انجام دهید تا اینکه در مورد آنچه که نوشته اید، احساس خوبی داشته باشید اما در روند ویرایش گیر نکنید. هنگامی که چند بار شاهکار خود را مرور می کنید باید آنرا به یک متن حرفه ای تبدیل کنید.


بیشتر بخوانید: دانشگاه نویسنده نمی‌سازد 


مرحله نهم:یک ویرایشگر حرفه ای پیدا کنید

حتی نویسندگان با تجربه، از ویرایشگر حرفه ای استفاده می کنند. شما نمی خواهید یک کتاب پر از اختلافات، اشتباهات دستوری داشته باشید، همچنین می خواهید مطمئن شوید که کتاب به درستی جریان دارد و استفاده از کلمات درست است. یک ویرایشگر خوب قبل از انتشار کتاب را اصلاح می کند ؛ ویرایشگر حقایق را بررسی و عنوان ها، آمار، داده ها در نمودارها و نوشته های پانویس را تایید می کند.

در ویرایش کتاب خود کوتاهی نکنید بله، شما باید به یک ویرایشگر خوب پول پرداخت کنید، اما می خواهید مطمئن شوید که یک کار حرفه ای انجام داده اید. اگر کتاب شما با اشتباهات و ناسازگاری ها پر شده باشد، مردم آن را نمی خرند همچنین اعتبار خود را به عنوان یک نویسنده لکه دار خواهید کرد.

مرحله دهم:انتشار آن

کتاب فوق العاده خود را در کامپیوتر ذخیره نکنید و آن را چاپ کنید ؛ شاید پرفروش ترین کتاب سال نباشد، اما ایرادی ندارد. با هر کتابی که می نویسید و منتشر می کنید، بیشتر یاد خواهید گرفت و تبدیل به یک نویسنده بهتر خواهید شد. هر کس باید در ابتدا یک مبتدی باشد، اما هر چه بیشتر بنویسید، بیشتر متخصص خواهید شد.

انتهای پیام/

 

برچسب ها: نویسنده ، معرفی کتاب
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
سارینا
۱۹:۵۶ ۱۵ بهمن ۱۳۹۸
عالییئیییییییییییییییی عاشقشم
Iran (Islamic Republic of)
ریحانه
۲۲:۱۲ ۰۴ دی ۱۳۹۸
عالی خیلی به دردم خورد
آخرین اخبار