به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ به تازگی شبکههای اجتماعی "فیس بوک"، "اینستاگرام" و "توییتر" در اقدامی هماهنگ شماری از اکانتهای کاربران ایرانی و روسی را مسدود و یا به حالت تعلیق درآورند؛ از جمله ادعای این شبکهها در مسدودسازی اکانتهای ایرانی، «جعلی بودن»، «رفتارهای هماهنگ نامعتبر» و «تلاش برای اثرگذاری بر انتخابات آمریکا» عنوان شده است.
روز گذشته هم شرکت گوگل که صاحب یوتیوب نیز هست در اقدامی مشابه اعلام کرد که حسابهای تعدادی از کاربران ایرانی را بسته و اطلاعات آنها را به مقامات امنیتی آمریکا ارسال کرده است.
حذف و تعلیق اکانتها و مطالب ضد سیاستهای غربی پیشتر هم از سوی شبکههای اجتماعی این کشورها علیه کاربران ایرانی اعمال شده بود.در همین زمینه شبکه اجتماعی اینستاگرام از سال 93 اقدام به حذف گسترده عکسها و فیلمهایی کرده بود که در ذیل کمپین «ما عاشق مبارزه با صهیونیستها هستیم» تولید شده بود.
بیشتر بخوانید: جنگ رسانهای ۳ شبکه اجتماعی علیه ایران/ شرکت مرموز «فایر آی» چگونه آتش جنگ نرم را شعلهور کرد؟
پیشتر هم کشورهای اروپایی، شبکههای برون مرزی ایران "پرس تی وی" و "هیسپان تی وی" مشمول تحریم پخش در کشورهای خود و حذف از روی ماهوارههای مهم جهانی شدهاند
با این حال اقدام اخیر شبکههای اجتماعی غربی همچون توییتر در تعلیق تعدادی از اکانتهای که عمدتا توسط کاربران حقیقی اداره میشود با انتقاد گسترده دیگر کاربران ایرانی فعال در این شبکهها مواجهه شده است. علی قلهکی از جمله کاربران توییتر نوشته : " اخ فی الله را ساسپند میکند! با رویش ناگزیر "اخ فی اللهها" چه میکنید؟! ...
احمد دستاران از کاربران که فعالیت او توسط توییتر به حالت تعلیق در آمده در اکانت جایگزین خود نوشته است "واقعاً فکر میکنید متوقف کردن اکانت من چقدر به متوقف کردن روند ضعیف شدنتون کمک میکنه؟ اینجا بهتر از من نویس کم نیست، و اگه همه اونها رو هم در نوشتن متوقف کنید، تعداد زیادی بهتراز اونها نویس تولید کردید. راز ضعف و سقوط و نابودی شما در باطل اندیشیدن و باطل زندگی کردنتونه."
طی سالیان اخیر، گزارشهای زیادی از نقش "رباتها" در ترندکردن هشتگهای مخالف جمهوری اسلامی توسط اکانتهای منافقین، سلطنتطلبها و کاربران سعودی منتشر شده با این حال تاکنون از برخورد توییتر و دیگر شبکههای اجتماعی غربی با این اکانتهای جعلی و رباتها مطلبی گزارش نشده است.
به باور کارشناسان رسانه، عمده دلایل مسدود و تعلیق کردن تعدادی از اکانتهای ایرانی و روسی با هدف سیاسی صورت گرفته و به نظر میرسد اثرگذاری کاربران فعال کشورهای مستقل و انحصارشکنی فضای مجازی توسط این کاربران موجب نگرانی موسسین این بسترها شده است.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/