دومین دوره‌ اهدای نشان داوود رشیدی، شامگاه سوم شهریورماه در تماشاخانه سنگلج برگزار شد.

چهار هنرمند نشان‌دار داوود رشیدی شدندبه گزارش  حوزه تئاتر گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ دومین دوره‌ اهدای نشان داوود رشیدی و پنجاهمین سالگرد اجرای نمایش «چشم به راه گودو»، شامگاه سوم شهریورماه در تماشاخانه سنگلج برگزار شد.

در این دوره که نشان داود رشیدی به جلال ستاری، سیدمحمد مساوات، رخشان بنی‌اعتماد و مجتبی میرتهماسب اهدا شد، افرادی چون شهرام کرمی (مدیر کل اداره هنرهای نمایشی)، مهدی شفیعی (مدیر کل سابق اداره کل هنرهای نمایشی)، احترام برومند، لیلی رشیدی، فرهاد رشیدی، علیرضا تابش (مدیر عامل بنیاد سینمایی فارابی)، ایرج راد، مرضیه برومند، حبیب رضایی، باران کوثری، مجتبی میرتهماسب، آتیلا پسیانی، هوشنگ گلمکانی، عادل بزدوده، جهانگیر کوثری، پوریا عالمی، اصغر همت، منیژه حمکت، داریوش اسدزاده، بهرام شاه‌محمدلو، اصغر دشتی، رضا بابک، حسن معجونی، محمود بصیری، شبنم فرشادجو، نوید محمدزاده، فرشته طائرپور و ... حضور داشتند.

در ابتدای برنامه با یادی از عزت‌الله انتظامی برای ادای احترام به این هنرمندان درگذشته میهمانان به مدت یک دقیقه ایستاده سکوت کردند. سپس منصور ضابطیان که اجرای این مراسم را بر عهده داشت، عنوان این دوره اهدای نشان داوود رشیدی را "تالارهای نمایش، صحنه‌های زندگی" به شمار آورد.

در ادامه کلیپی از فعالیت‌های تئاتری داود رشیدی در سینما و تئاتر و همچنین خلاصه‌ای از اولین دوره برگزاری این مراسم به نمایش درآمد.

سپس احترام برومند، همسر داود رشیدی با بیان تسلیت برای از دست دادن عزت‌الله انتظامی حضار را به تماشای قسمت‌هایی از نمایش «دیکته» به کارگردانی داوود رشیدی که حدود ۵۰ سال قبل روی صحنه تماشاخانه سنگلج رفته بود، دعوت کرد.

او در ادامه به بیان خاطراتی از دهه ۴۰ و فعالیت‌های نمایشی در آن زمان پرداخت و گفت: تماشاخانه سنگلج می‌تواند تالار ۲۵ شهریوری را زنده کند که بیضایی، ساعدی، رادی، نصیریان، انتظامی و رشیدی و... در آن فعالیت می‌کردند. چنین آثاری به رغم تفاوت‌هایشان در سبک نگارش و اجرا همه یک وجه مشترک داشتند که همان پرداختن به هویت جامعه ایرانی و بحران‌هایی که با آن دست به گریبان بودند، است. صحنه‌ای که من بر آن ایستاده‌ام روزگاری تصویری جامع از بحران‌های اجتماعی و مقاومت بود. تئاتر سنگلج بستر تئاتر اجتماعی بود و روایت‌هایش از جامعه ایرانی آن سال‌ها هنوز از مطمئن‌ترین روایت‌هاست. به همین دلیل حافظه سنگلج گاه مقدم از روایت رسمی از تاریخ آن دوران است.

او در پایان صحبت‌های خود گفت: در آخر همه می‌ایستیم و هنرمندانی را که روزی بر این صحنه حضور داشتند، تشویق می‌کنیم. محمدعلی کشاورز، جمشید مشایخی، جمیله شیخی، محمود استادمحمد، ایرج راد، حمید سمندریان، عباس قوامی، جعفر والی، هما روستا و...

در ادامه اين مراسم، نشان داوود رشيدی به چهار هنرمند كشورمان اهدا شد.

انتهای پيام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار