مهدی شادنوش، رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیمارهای وزارت بهداشت در اولین جشن نفس ویژه اهداکنندگان عضو در اردبیل در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، تعداد بیماران نیازمند به عضو پیوندی را در کشور ۲۵ هزار بیمار برشمرد و ادامه داد: این آمار با اهدا عضو تناسبی نداشته و به همین دلیل روزانه 7 تا ۱۰ بیمار نیازمند عضو در کشور جان خود را از دست می دهند.
وی افزود: سالانه حدود ۲۸ هزار مورد تصادفات منجر به مرگ داریم که از این تعداد 8 هزار نفر آنها دچار مرگ مغزی شده و امکان بازگشت به زندگی را ندارند.
رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیمارهای وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه از مجموع هشت هزار نفر دچار مرگ مغزی نیز 2 هزار و ۵۰۰ نفر تا 4 هزار نفر به عنوان افراد قابل اهدا شناخته می شوند، یادآور شد: با این وجود تعداد سالانه اهدای عضو در کشور کمتر از هزار مورد بوده و در سال ۹۶ این تعداد ۹۲۶ ثبت شده است.
شادنوش در این خصوص نیازهای اساسی و محوری برای ارتقا پیوند در کشور را ایجاد سیستم مدون، افزایش سطح دانش پرسنل و بویژه فرهنگ سازی در جامعه برای اهدا عضو عنوان کرد.
وی با تاکید بر اینکه برای فرهنگ سازی اهدا عضو باید تمام اقشار جامعه ورود کرده و این مهم به یک فرهنگ عمومی تبدیل شود، متذکر شد: البته نقش روحانیون و به خصوص ائمه جمعه، هنرمندان، نخبگان، ورزشکاران و... برای ارتقا این فرهنگ بسیار تاثیرگذار است.
رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیمارهای وزارت بهداشت پیوند عضو را قله علم پزشکی در دنیا دانست و یادآور شد: هم اکنون در کل کشور مراکز شناسایی و فرآوری پیوند عضو در دانشگاه های علوم پزشکی فعال هستند.
شادنوش در عین حال به افزایش شاخص های کشور در بحث اهدا عضو اشاره کرد و بیان داشت: شاخص PMP طی ۱۱ سال گذشته رشد داشته و این رقم در سال ۹۶ به رقم ۱۱.۷ درصد رسیده است.
وی همچنین به زمان طولانی کسب رضایت برای اهدا عضو در کشور اشاره کرد و افزود: کسب رضابت برای اهدا عضو در کشور اسپانیا که طی ۲۰ سال اخیر همواره در رتبه اول دنیا قرار دارد، شش تا هشت دقیقه است اما در ایران این زمان ۲۰ ساعت به صورت متوسط بوده که در اکثر مواقع بیش از این زمان طول می کشد.
انتهای پیام/ح