مدیر اداره کل موزه‌ها و اموال منقول تاریخی گفت: آثار کشف شده از قاچاقچیان متعلق به یک نقطه‌ی خاص نیست و در طول یک مدت این آثار را جمع‌آوری کرده‌اند و آن‌ها قصد خروج آن‌ها از کشور را داشتند.

قاچاقچیان 908 عتیقه را از کجا آوردند؟به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اداره کل اطلاعات استان خوزستان از کشف ۹۰۸ قطعه اشیاء عتیقه کم‌نظیر در این استان خبر داد؛ کشفی که عملیاتی که به دنبال آن توسط این اداره کل با چهار ماه رصد اطلاعاتی این مجموعه نفیس را که حاوی ۸۱ عنوان از جمله سکه های تاریخی، سرنیزه، درفش، آیینه شمعدان، بازوبند، دستبند و انگشترهای طلا، نقره و آهنی، عطردان‌های شیشه‌ای، خنجر، گرز، ظروف و وسایل جنگی است، کشف و ضبط کرده‌اند.

آن‌طور که در بیانیه‌ این اداره کل آمده، کارشناسان میراث فرهنگی نیز این محموله را بررسی کرده و اعلام کرده‌اند «محموله مربوط به به دوران‌های ساسانی، ایلمایی، اسلامی، هخامنشی، هزاره اول پیش از میلاد و قاجار است و از نظر فرهنگی، معنوی و تاریخی گنجینه تمام عیار محسوب می‌شود و غیر قابل ارزش‌گذاری است.


بیشتر بخوانید:کشف اشیاء عتیقه با قدمت ۹۰۰ سال توسط نیروهای مردمی بسیجی + تصاویر


محمدرضا کارگر، مدیر اداره کل موزه‌ها و اموال منقول تاریخی، در این زمینه می‌گوید: هنوز اطلاعات جدیدتری نداریم، اداره کل میراث فرهنگی استان خوزستان در حال پیگیری است، اما این مساله که آن آثار سریعا باید به سازمان میراث فرهنگی منتقل شوند، باید پیگیری شود.

او با بیان این‌که اداره کل میراث فرهنگی این استان قانونا باید این آثار را نگه‌داری کند، ادامه می‌دهد: باید به سرعت آثار صورت‌جلسه شده و سپس تحویل میراث‌فرهنگی شود. از این به بعد نیز حکم قوه قضائیه و نظرات کارشناسی سازمان میراث‌فرهنگی باید مدنظر باشد، اگر براساس کارشناسی‌های نهائی اعلام شود که تمام اشیاء اصل هستند و از نظر قانونی کسانی که آن را در اختیار داشته‌اند، کار خلاف قانون کرده‌اند، قوه قضائیه حکم به انتقال دائمی این‌ آثار به سازمان میراث فرهنگی می‌دهد.

به گفته‌ی وی، با این وجود، باید تا زمان قطعی شدن همه چیز در مورد آثار به دست آمده، اشیاء باید در اداره کل میراث فرهنگی استان نگهداری شود و امین اموال آن‌ها را تحویل بگیرد.

او می‌افزاید: بعد از آن که وزارت اطلاعات پرونده را با قوه قضائیه تنظیم کردو کارشناسان سازمان میراث فرهنگی نیز مساله اصالت آثار را صد درصد تائید کردند، حکم برای این پرونده به دائمی و مجازاتِ متخلفان نیز اعلام می‌شود.

علی‌رضا ایزدی، مدیر اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خوزستان، نیز در این زمینه می‌گوید: من همراه با کارشناسان میراث فرهنگی ‌آثار کشف شده را دیدم، در اصل ۹۱۱ اثر هستند که سه اثر غیر اصل هستند و دیگر آثار یعنی ۹۰۸ قطعه به اتفاق نظر نظر کارشناسان تاریخی هستند.

او با بیان این‌که آثار کشف شده توسط اداره کل اطلاعات استان خوزستان، دست‌کم در این استان بی نظیر هستند و از نیروهای گمنام امام زمان (عج) برای جلوگیری از خروج غیرقانونی این آثارِ ارزشمند از کشور باید قدردانی کرد، تاکید می‌کند: تا کنون افرادی را در این زمینه دستگیر کرده‌اند، اکنون هم در حال انجام کارهای اطلاعاتی در این پرونده هستند.

وی با تاکید بر این‌که به نظر می‌رسد آثار کشف شده متعلق به یک نقطه‌ی خاص نیست، ادامه می‌دهد: به نظر می‌رسد در طول یک مدت این آثار را جمع‌آوری کرده‌اند و اکنون قصد خروج آن‌ها از کشور را داشتند.

به گفته‌ی او احتمال این‌که آثار به دست آمده متعلق به استان خوزستان باشند زیاد است، اما این‌که تعلق به یک محوطه تاریخی داشته باشند، کم است، چون دوره‌های تاریخی مختلفی را شامل می‌شوند.

ایزدی زمان تحویل این آثار به میراث فرهنگی را نیاز پیگیری‌های این سازمان می‌داند و ادامه می‌دهد: این اداره کل آمادگی دارد تا با صحبت با اداره کل موزه‌ها، آن‌ها را تحویل گرفته و به موزه ملی ایران منتقل کند.

منبع:ایسنا

انتهای پیام/

قاچاقچیان 908 عتیقه را از کجا آوردند؟

برچسب ها: قاچاق ، خواندنی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.