به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اعلام این خبر، اظهار داشت: در پی تصویب قانون پیوست جمهوری اسلامی ایران به پروتکل ریشه کنی تجارت غیرقانونی محصولات دخانی در مجلس شورای اسلامی و تایید شورای نگهبان در سال 1394 با پیگیری های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت امور خارجه، سند تصویب جمهوری اسلامی ایران از سوی سازمان ملل متحد مورد پذیرش قرار گرفت و ایران به عنوان چهل و هشتمین کشور جهان، هفته گذشته به طور رسمی به عضویت پروتکل ریشه کنی تجارت غیر قانونی محصولات دخانی درآمد.
وی افزود: از اهداف این معاهده ریشه کنی تمام اشکال تجارت غیر قانونی فرآورده های دخانی، اجرای موثر سیاست های کاهش تقاضا و عرضه محصولات دخانی با هدف کاهش مصرف دخانیات و حفظ سلامت همگانی است.
وی با بیان اینکه در دوران گذشته در برابر افزایش مالیات دخانیات در کشور مقاومت هایی وجود داشت و علت این امر هم رابطه افزایش قیمت با افزایش قاچاق عنوان می شد، گفت: این پروتکل باعث می شود که همزمان با افزایش مالیات دخانیات، با قاچاق آن به طور موثر در سطح ملی و بین المللی مقابله شود.
معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: قانون پیوست ایران به پروتکل ریشه کنی تجارت غیر قانونی محصولات دخانی موجب می شود با تجارت غیرقانونی در کشور مبارزه شود و در صورتی که شرکت ها، اشخاص حقیقی و حقوقی از مبادی غیر قانونی محصولات خود را به صورت قاچاق وارد کشور کنند، تحت تعقیب و پیگرد قانونی قرار گیرند.
دکتر رییسی با اشاره به ظرفیت هایی که این پروتکل در سطح ملی و بین المللی فراهم می کند، تصریح کرد: در این پروتکل به دولت ها کمک می شود تا با راه اندازی نظام رهگیری و ردیابی محصولات دخانی تغییر مسیر محموله های دخانی را از مبادی تعیین شده به سرعت تشخیص داده و اقدام قانونی انجام دهند. تصویب و اجرایی شدن این پروتکل بعنوان دومين معاهده بین المللی کنترل دخانیات پس از کنوانسیون کنترل دخانیات، در سازمان جهانی بهداشت نشان دهنده توجه این سازمان و کشورهای عضو به اهمیت کنترل دخانیات و مقابله با صنایع دخانی است که سلامت جهانی را هدف قرار داده اند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت در پایان خواستار حمایت بیشتر مسئولان دستگاه های مرتبط در اجرای این معاهده برای ریشه کنی قاچاق کالای دخانی شد.
انتهای پیام/