به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ دسر دیگچه مشهدی یکی از غذاهای محلی استان خراسان رضوی است که حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، E ، D ، گروه ویتامینهای B مانند B۱، B۲، B۳، B۶، B۹ ، اسید چرب امگا ۳، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، منیزیم، منگنز، روی، آهن، فیبر، آنتی اکسیدان، فسفر، سلنیوم و اسید فولیک است.
برای بررسی خواص دسر دیگچه مشهدی و اینکه مصرف این دسر برای چه افرادی مفید است، با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهمترین خواص دسر دیگچه مشهدی اظهار کرد: این غذا زود هضم و حاوی فیبر فراوان است بنابراین نقشی موثر در عملکرد بهتر رودهها و رفع یبوست دارد؛ این دسر به علت داشتن ویتامینهای A ، C ، E و املاح معدنی بهزیبایی، طراوت و جوانسازی پوست کمک و از پیری زود رس پوست و چین و چروک جلوگیری میکند.
بیشتر بخوانید: یبوست چیست؟ / درمان سنتی یبوست
وی درباره خواص دیگر دسر دیگچه مشهدی بیان کرد: این دسر به علت وجود گروه ویتامینهای B، ویتامینهای A ، E ، روی و منگنز به تقویت و رویش مجدد موها کمک و از سفید شدن موها هم جلوگیری میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: دسر دیگچه مشهدی به علت داشتن آهن، اسید فولیک و سایر ویتامینها و املاح معدنی برای زنان باردار و جنین بسیار مفید است.
بیشتر بخوانید: راههای موثر برای درمان یبوست
عظمایی تاکید کرد: دسر دیگچه مشهدی برای افرادی که دوران نقاهت بیماری را سپری میکنند، کودکان در حال رشد، کهنسالان و اشخاصی که معده ضعیف دارند بسیار مفید است.
وی تصریح کرد: دسر دیگچه مشهدی به علت وجود کلسیم، فسفر، منیزیم و ویتامین D استخوانها و دندانها را محکم و از بروز پوکی استخوان در افراد جلوگیری میکند، این دسر سرشار از پروتئین است بنابراین عضلات بدن را تقویت میکند و انرژی بدن را هم افزایش میدهد.
بیشتر بخوانید: چه عواملی باعث بروز یبوست میشود؟
عظمایی یادآوری کرد: دسر دیگچه مشهدی ضد اضطراب، استرس و افسردگی است و نقشی موثر در آرامش قلب و اعصاب، تقویت عمومی بدن و قوای جنسی دارد.
برنج نیم دانه ایرانی ۲ پیمانه
پودر سبوس برنج یک قاشق مربا خوری
شیر یک و نیم تا ۲ لیتر
عسل یا شیره انگور چهار قاشق غذاخوری
پودر هل یک قاشق چای خوری
گلاب نصف پیمانه
کره محلی ۳۰ گرم
زعفران دَمکرده سه قاشق غذاخوری
خلال پسته برای تزئین به مقدار لازم
انتهای پیام/