به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محققان با بررسی حرکات و شیوه پرواز مگسهای میوه با استفاده از یک دستگاه شبیه ساز واقعیت مجازی پرواز و تطبیق دادن مسیر مذکور با نقشهای شبیه سازی شده از ستارههای آسمان و خورشید از این موضوع مطلع شدند.
مگسهای میوه از جمله عوامل مهم آلودگی در جهان هستند که با تماس با هر مادهای در جهان آن را آلوده میکنند. اما شناسایی سیستم مسیریابی منحصر به فرد این حشرات دانشمندان را شگفت زده کرده است.
مگسهای میوه که در محیطهای صحرایی و فاقد هر نوع آب و غذا نیز به حیات خود ادامه میدهند، میتوانند با تکیه به خورشید و دیگر ستارگان مسیریابی کرده و خود را به منابع تغذیهای مورد نظر برسانند.
بیشتر بخوانید:وقتی که مگس روی غذای شما می نشیند دقیقاً چه اتفاقی رخ می دهد؟
بررسیها نشان داده که این مگسها با استفاده از همین شیوه میتوانند در طول یک شب تا ۱۴.۵ کیلومتر پرواز کنند و راهی برای زنده ماندن بیابند. پژوهشگران موسسه فناوری کالیفرنیا که به این کشف نائل شده اند میگویند مگسهای میوه بعد از نشانه گذاری یک ستاره برای مسیریابی میتوانند آن را برای مدتی طولانی در مسیر دید خود داشته باشند و مقصد خود را گم نکنند.
این نوع مسیریابی توسط مجموعهای از سلولهای مغز مگسها صورت میگیرد که با چشمان آنها نیز در ارتباط است و دانشمندان با استفاده از یک میکروسکوپ قدرتمند موفق به مشاهده لحظه به لحظه فعالیت سلولهای عصبی مغز مگسها نیز شدند.
منبع:مهر
انتهای پیام/