حجت‌الاسلام والمسلمین حسین صدیقی گفت: این مسابقات در سه رشته تفسیر، حفظ و معارف موضوعی و حفظ و معارف حدیث در دو بخش بانوان و آقایان طی یک هفته از نهم تا ۱۶ شهریورماه برگزار می‌شود.

تغییرات و جذابیت‌های بخش معارفی چهل و یکمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریمبه گزارشحوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛بخش معارفی چهل و یکمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم در سه رشته تفسیر، حفظ و معارف موضوعی و حفظ و معارف حدیث در دو بخش بانوان و آقایان طی یک هفته از نهم تا ۱۶ شهریورماه برگزار می‌شود.
حجت‌الاسلام والمسلمین حسین صدیقی، دبیر بخش معارفی چهل و یکمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم، با اشاره به آغاز مسابقات این بخش از نهم شهریورماه در شهر قم، گفت: این مسابقات در سه رشته تفسیر، حفظ و معارف موضوعی و حفظ و معارف حدیث در دو بخش بانوان و آقایان طی یک هفته از نهم تا ۱۶ شهریورماه برگزار می‌شود.
وی افزود: در این بازه زمانی مرحله مقدماتی و نیمه‌نهایی را برگزار خواهیم کرد و نفرات برگزیده‌ای که به مرحله نهایی راه پیدا می‌کنند در کنار سایر رشته‌های بخش آوایی، رقابت خود را در مهرماه در شهر اراک برگزار خواهند کرد.
صدیقی در ادامه به تبیین نحوه برگزاری این بخش پرداخت و تصریح کرد: در این دوره از مسابقات هر رشته در دو روز برگزار می‌شود که روز اول به رقابت در مرحله مقدماتی و روز دوم نیز به مرحله نیمه‌نهایی اختصاص خواهد یافت. در بخش مقدماتی یک آزمون کتبی برپا و در ادامه نیز یک کارگاه آموزشی متناسب با هر رشته برگزار می‌شود تا پس از آن آزمون شفاهی هر رشته برپا شود. مرحله مقدماتی تمام رشته‌ها نیز در دو بخش بانوان و آقایان به این نحو برگزار خواهد شد.
دبیر بخش معارفی مسابقات سراسری قرآن با بیان اینکه پس از پایان مرحله مقدماتی از هر رشته ۱۵ نفر به مرحله نیمه‌نهایی راه پیدا می‌کنند، گفت: در مرحله نیمه‌نهایی، شرکت‌کنندگان در هر رشته به سه گروه پنج نفره تقسیم خواهند شد تا رقابت خود را در قالب یک برنامه ضبط تلویزیونی انجام دهند. از هر گروه نیز دو نفر به مرحله نهایی راه پیدا خواهد کرد. با این حساب در دو بخش بانوان و آقایان و نیز رشته‌های سه‌گانه مجموعاً ۳۶ نفر به فینال مسابقات خواهند رسید. هر رشته شش نفر در بخش آقایان و شش نفر در بخش بانوان خواهد داشت و تعداد رشته‌ها نیز که سه رشته هست مجموع به عدد ۳۶ خواهد رسید.
وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به برخی تفاوت‌های برگزاری مسابقات در این دوره نسبت به دوره قبل اشاره و عنوان کرد: امسال به فینالیست‌ها اضافه شده است، سال قبل از هر رشته پنج نفر به فینال می‌آمد، اما امسال یک نفر در هر رشته اضافه شده است. ضمن اینکه سال گذشته با توجه به پخش زنده مسابقات، شاهد اضطراب شرکت‌کنندگان بودیم، اما امسال از این اضطراب خبری نیست. همچنین سال قبل چون مسابقات زنده پخش می‌شد برخی مواقع ناخواسته شاهد برخی اتفاقات که باعث وقفه در مسابقات می‌شد، نیز بودیم که امسال این موارد از بین رفته است.
صدیقی با اشاره به اینکه مسابقات با آرامش تمام در حال برگزاری است، گفت: سبک برگزاری مسابقات همچون سال گذشته است و مسابقات به صورت ضبط تلویزیونی خواهد بود. این مسابقات در قالب ۱۹ برنامه تلویزیونی تولید شده است که از شبکه قرآن و معارف سیما پخش خواهد شد. از این تعداد یک برنامه مربوط به بخش مقدماتی و سایر برنامه‌ها برای مرحله نیمه‌نهایی است.

دبیر بخش معارفی چهل و یکمین دوره مسابقات سراسری قرآن در بخش دیگری از این گفت‌وگو گفت: سوالات به تفکیک رشته‌ها متفاوت است و در مجموع شش رشته مسابقات و در دو بخش بانوان و آقایان ۲۱۰ شرکت‌کننده داریم. افرادی که امسال به این مرحله از مسابقات رسیده‌اند نسبت به سال قبل رشدی ۱۰۰ درصدی داشته و حدود دو برابر سال قبل است. برای اینکه رشته‌های معارفی تقویت شود و از انحصار افراد خاص بیرون بیاید، تعداد افزایش ۱۰۰ درصدی داشته است به عنوان مثال در رشته تفسیر که روز گذشته مسابقات آن برگزار شد، ۴۷ نفر حضور داشتند که ۴۱ نفر برای رقابت حضور یافته بودند.
وی در مورد سیر برگزاری رقابت در هر رشته و نحوه طرح سوالات و دیگر جزئیات، بیان کرد: با توجه به اینکه تعداد رشته‌ها زیاد است تشریح جزئیات تمام رشته‌ها زمان‌بر است، اما به عنوان مثال در رشته تفسیر قرآن که رقابت آن روز گذشته برگزار شد، علاوه بر آزمون کتبی که ۵۰ سوال کتبی بود، یک یا دو آیه از قرآن کریم به صورت قرعه انتخاب شد و متسابقان آن را تلاوت و ترجمه کردند. در این بخش آیتم‌هایی همچون، ترجمه، درست‌خوانی، تجوید و حتی صوت و لحن نمره خاص خود را داشت. در ادامه نیز دو سوال تفصیلی از شرکت‌کنندگان شد که هر کدام پنج امتیاز داشت. در بخش سوم سوالات آیه‌ای مشخص شده و پس از مطالعه‌ای کوتاه آن را تفسیر می‌کرد. مجموع امتیاز شفاهی ۵۰ امتیاز و امتیاز کتبی نیز ۵۰ امتیاز بود که با هم جمع و راه‌یافتگان به مرحله بالاتر مشخص می‌شود.
صدیقی با بیان اینکه بیشترین جذابیت این مسابقات در مرحله نیمه‌نهایی است، بیان کرد: در مرحله نیمه‌نهایی شرکت‌کنندگان به ۱۰ سوال سیستمی پاسخ می‌دهند و پس از آن مهارت ترجمه مورد سنجش قرار می‌گیرد. در این بخش هر شرکت‌کننده ۶۰ ثانیه فرصت دارد تا تعداد واژگان بیشتری را پاسخ دهد. بخش سوم این مرحله نیز با عنوان یک پیام است که در آن یک آیه از قرآن برای هر شرکت‌کننده پخش می‌شود که باید پیام آن آیه توسط متسابق توضیح داده شود. پایان‌بخش این مرحله نیز خطابه قرآنی است که به انتخاب خودشان در سه دقیقه بیان می‌شود.
وی با بیان اینکه مسابقات در دو بخش بانوان و آقایان به صورت مجزا برگزار می‌شود، گفت: این مسابقات از روز ۹ تا ۱۲ شهریور در بخش آقایان و از ۱۳ تا ۱۶ همین ماه در بخش بانوان برگزار می‌شود. مسابقات در بخش آقایان و در روزهای نهم و دهم در رشته تفسیر، روز دهم و یازدهم در رشته حفظ و معارف حدیث و یازدهم و دوازدهم نیز در رشته حفظ موضوعی قرآن برپا می‌شود. همچنین در بخش بانوان نیز در روزهای سیزدهم و چهاردهم در رشته حفظ موضوعی، چهاردهم و پانزدهم در رشته تفسیر و پانزدهم و شانزدهم شهریورماه نیز در رشته حفظ و معارف حدیث برگزار می‌شود.
دبیر بخش معارفی چهل و یکمین دوره مسابقات سراسری قرآن در پایان بیان کرد: این مسابقات در مسجد دانشگاه آزاد قم برگزار و نتایج آن نیز روز جمعه مشخص و با پایان مسابقات مشخص می‌شود.
انتهای پیام/

برچسب ها: سازمان اوقاف ، قرآن
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.