به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، شکرالله حاجیوند مدیرکل میوههای سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی در دومین سمپوزیوم ملی میوههای ریز که در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی شهرستان ساری برگزار شد، گفت: تولید محصولات باغی از ۱۲ میلیون و ۴۹۲ تن در سال ۸۷ به بیش از ۲۱ میلیون تن در سال ۹۵ رسیده است.
وی صادرات محصولات کشاورزی را مهمترین اصل تولید دانست و افزود: صادرات آبمیوه و کنسانتره برای جلوگیری از خام فروشی و تهیه محصولات فرآوری شده مانند ژله و مربا در دستور کار قرار دارد.
حاجیوند با بیان اینکه پارسال ۲ میلیارد و ۸۲۱ میلیون دلار انواع محصولات کشاورزی به خارج از کشور صادر شد، افزود: در این مدت یک میلیون و ۶۴۹ تن انواع محصولات کشاورزی به ارزش ۲ میلیارد و ۸۲۱ میلیون دلار به کشورهای خارجی صادر شد که از لحاظ ارزشی چهار و نیم درصد افزایش داشته است.
مدیرکل میوههای سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی گفت: توسعه باغ در زمینهای شیبدار، توسعه، اصلاح و نوسازی گلخانهها، توسعه و فرآوری گیاهان دارویی و طرح اصلاح و نوسازی باغهای فرسوده از برنامههای وزارت جهاد کشاورزی است.
وی به اهمیت تنوع تولیدات میوههای ریز اشاره کرد و افزود: امسال ۱۴۰ رقم میوه ریز برای تکثیر در حال نهایی شدن بوده، اما به دلیل تنوع اقلیم کشور و تاثیر هرس و تغذیه از لحاظ کمی و کیفی در ارتقاء بهره وری اقتصادی بهرهبردار، کافی نیست.
حاجیوند با اشاره به مشاهد سرمای زود هنگام امسال در استانهای مختلف کشور و آسیب ۳ میلیون تن میوه گفت: برای پیشگیری از این خسارتها ارقام جدید مقاوم به سرما به باغداران معرفی شده است.
وی افزود: به باغداران مازندرانی هم که دچار خسارات شدید در باغهای گردو و گیلاس شدند ارقام جدیدی معرفی شده که پس از معضل سرما برگ دهی میکند.
وی به برپایی نشستهای تخصصی برای جبران خسارتهای باغداران در وزارت جهاد کشاورزی اشاره کرد و گفت: مقرر شد در مرحله نخست خسارت باغهای دارای بیمه پرداخت و در مرحله بعد به صاحبان باغهای خسارت دیده بدون پوشش بیمهای با توجه به خسارت به بار آمده تسهیلات کم بهره اعطا شود.
انتهای پیام/آ