به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، با نزدیک شدن به ماه مهر و زمان خرید ملزومات کودکان برای رفتن به مدرسه، والدین در تکاپوی خرید کیف مناسب برای یکسال تحصیلی فرزندشان هستند زیرا یکی از مهم ترین آسیب هایی که دانش آموزان را در دوران تحصیل تهدید می کند ناشی از حمل کیف های غیراستاندارد است.
در واقع ضعف عضلات دانش آموزان سبب تشدید مضرات حمل کیف سنگین روی دوش آنان می شود که کجی ستون فقرات از مهم ترین عوارض ناشی از آن است.
اهمیت انتخاب کیف مناسب از این جهت است که کیف قرار است حداقل برای یک سال تحصیلی همراه هر روزه دانش آموز باشد ،بنابراین باید زیبایی، رنگ، اندازه و نوع کیف را با دقت ویژه ای انتخاب کرد.
حمیدی متخصص طب فیزیکی و توانبخشی می گوید: در شرایط یکسان، کوله های پشتی سالم تر از کیف های دستی هستند چرا که در صورت استفاده صحیح از آن نیرو به دو طرف شانه ها منتقل می شود و اثرات منفی کمتری به ستون فقرات وارد می شود.
وی افزود: باید سعی شود که میزان کمتری از کتاب و لوازم التحریر در کیف یا کوله پشتی قرار داد که برای این هدف باید مسئولان مربوطه یا والدین کودکان ابتکاراتی را به کار بندند.
به طور مثال کتاب را در مدرسه یا منزل مورد استفاده قرار دهند و برای محل دیگر از جزوه استفاده شود.
کیف های مدرسه مدلهای بسیار متنوعی دارند و باید برای انتخاب آن معیارهای استاندارد را در نظر بگیریم که از جمله آنها می توان به سبک بودن کیف ، داشتن تناسب اندازه با شانه های کودک، دوام و استحکام کافی و همچنین کیفی با بندهای چرمی و پُر شده با پنبه اشاره کرد.
خانم تالشی مشاور امور کودکان می گوید: بهترین نوع کیف برای بچه ها در سنین مدرسه کوله پشتی است که دوبند داشته باشد و با استفاده از دو بند، تعادل ایجاد شود به علاوه مطلوب است بندها باریک نباشند و حداقل ۵ تا ۷سانتی متر پهنا داشته باشند.
اندازه کوله پشتی باید متناسب با جثه دانش آموز باشد، به والدین توصیه می شود از خرید کوله پشتی در اندازه های بزرگ و مخصوص بزرگسالان برای کودکان خودداری کنند.
وی با تاکید به نخریدن کیف دستی برای کودکان گفت: کیف دستی وسیله ای مناسب برای دانشآموز نیست، چرا که استفاده از این کیف باعث فشار به یک طرف اندام فوقانی می شود و پس از مدتی فرد به دردهای ناحیه آرنج و مچ و حتی درد گردن دچار می شود.
کیف های جین یا کتانی اصلا مناسب نیستند، چون این کیف ها سنگین هستند و پر کردن آنها با کتاب و دفتر هم وزن شان را بیش از حد بالا می برد.
بهتر است برای فرزند خود، کیف های برزنتی یا پارچهای سبک را انتخاب کنید.
کیفی با کمترین بند، سگک یا تزیین اضافی مانند زیپ های تزیینی بخرید تا وزن آن زیاد نشود.
میزان حمل کتاب و وسایل تحریر باید متناسب با وزن کودک باشد و بهتر است که دانش آموزان دبستانی بیش از دو کیلوگرم و یا حداکثر سه کیلوگرم وزن را حمل نکنند.
هرچه تعداد جیب های کیف بیشتر باشد، بهتر است زیرا بچه ها می توانند به راحتی لوازم مدرسه خود مانند جامدادی، دفتر، کتاب، کلید، دستمال و دفترچه یادداشت شان را در جیب های مختلف کیف بگذارند و برای پیدا کردن آنها سردر گم نشوند.
کیفی که دارای چند محفظه است، به گسترش یکنواخت وزن وسایل مدرسه کمک می کند.
درست است که والدین به فکر سلامت جسمی و راحتی فرزندشان هستند اما نباید فراموش کنند که او باید در طول یک سال تحصیلی این کیف را با خود حمل کند.
بنابراین باید در هنگام انتخاب کیف مدرسه به علایق او نیز توجه کرده و در انتخاب طرح و رنگ او را آزاد بگذارند و اجازه بدهند تا از داشتن کیفش لذت ببرد.
سارا فرهمندراد
انتهای پیام/ م