به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ؛ شهید آیتالله سید اسدالله مدنی در سال ۱۲۹۳ شمسی در آذرشهر دیده به جهان گشود، او از جمله مبارزان سیاسی بود که همواره تابع محض امام راحل بوده و حتی اولین کسی بود که در جریان انقلاب سال ۱۳۴۲ شمسی در نجف از امام تبعیت کرد.
این عالم ربانی در مسیر مبارزات سیاسی خود بارها، دستگیر و تبعید شد تا اینکه انقلاب اسلامی ایران به پیروزی رسید. این بزرگمرد بعد از شهادت آیتالله قاضی طباطبائی از سوی امام خمینی به عنوان "امام جمعه" تبریز منصوب شده و سرانجام به سبب تاثیرگذاری و فعالیتهای موثر خود در در بیستم شهریور سال ۱۳۶۰ در محراب نماز جمعه تبریز به ملکوت اعلا پیوست.
«بتول مدنی» دختر کوچک آیتالله شهید مدنی است که اکنون ۵۳ سال سن دارد، زمان شهادت پدر او ۱۷ ساله بود. وی در حاشیه مراسم بزرگداشت آیت الله شهید مدنی در گفتگو با خبرنگاران در رابطه با ایام شهادت پدر این چنین نقل میکند: " آن زمان، ۱۷ ساله بودم و درست ۲۰ روز پیش از شهادت پدر عقد کرده بودم و عقد من درست در همان سالی بود که ترورها انجام میشد. ما در قم زندگی میکردیم و امام راحل به سبب نگرانیهایی که داشتند اجازه ندادند که پدر مسافرت کنند. از اینرو پدرم حتی در مراسم عقد من که آخرین دخترشان بودم نتوانستند حاضر شوند.
بعد از مراسم عقد با همسرم به دیدار پدر رفته و یک روز کنارشان بودیم و سپس به قم بازگشتیم، دو هفته بعد از این ماجرا پدر ترور شدند. او از شهادت خود خبر داشتند و خواب ایشان را همه میدانند و نقل میکنند.
عصر قبل از شهادتش (روز پنجشنبه) با ما تماس گرفت و تماس او برای ما تقریبا بیسابقه بود، چرا که به سبب مشغلههایی که داشت من یا مادرم همواره برای احوالپرسی با او تماس میگرفتیم.
او که تماس گرفت خوشحالی عجیبی در وجود اهل خانه جاری شد، خواهر بزرگم نیز به همراه فرزندانش آن روز در خانهی ما بودند. پدر با تک تک اعضای خانواده از مادر گرفته تا نوهها با همه احوال پرسی کرده و سفارشهایی را بیان کرد.
او ما را به خواندن قرآن سفارش کرده و تاکید کرد که هرگز قرائت سورهی واقعه را فراموش نکنیم؛ برای همه مان غیر منتظره بود که چه شده است؟ اما همگی از صحبت با پدر خوشحال بودیم.
فردای همین روز پدر ترور شد. همراهان او نیز بعدها گفتند که شب قبل از شهادتش شب فوق العادهای بود و پدر بسیار شاداب بوده و بعد از نماز نیز با جوانان نشست و خوش و بش کرد. آن شب گویی که میدانست شهید خواهد شد.
خواهرم (خواهر بزرگتر از خودم) چند روز پیش از شهادت پدر خواب دیده بود که اخبار، شهادت پدر را اعلام میکند و در پی این خواب خواهرم بسیار نگران شده بود، از این رو با سختی فراوان خود را به تبریز رساند؛ تا وضو بگیرد و آماده رفتن شود، متوجه تلفنهای مشکوکی شد و ما متوجه شدیم که پدر شهید شده است.
پدر شخصیت بسیار برجستهای داشت و در عین ابهت و وقار، متواضع و مهربان بود؛ هر کس که با وی همکلام میشد در مدت زمان اندکی جذب مرامش میشد؛ هر چند که ارتباط گیری جوان و نوجوان با شخصیتی به سن و سال او سخت بود، اما جوانان بطور عجیبی با وی مانوس میشدند. "
«رباب مدنی» نیز دختر بزرگتر شهید مدنی است که اکنون ۶۲ سال دارد؛ او در زمان شهادت پدر ۳۰ ساله بود. وی نیز به تماسی که پدرشان قبل از شهادت با خانواده داشت اشاره کرد و افزود: پدر با من و فرزندانم احوال پرسی کرده و سفارشهایی را بیان کرد و این موضوع برای من بسیار شوکه کننده بود. خوشحالی عجیبی در وجود موج میزد؛ آری او به خوبی میدانست که شهید خواهد شد.
وی با اشاره به ویژگیهای اخلاقی پدرشان گفت: اخلاص و راستگویی پدر از جمله ویژگیهای اخلاقی و برجسته او بود.
شهیدمدنی به تاسی از موالی و اهل بیت (ع) پای در مسیر گذاشت و اینگونه ماندگار شد.
حجتالاسلام «بنکدار»، نوه شهید مدنی نیز در آیین گرامیداشت سی و هفتمین سالگرد شهادت "سید اسدالله مدنی" دومین شهید محراب در تبریز بیان کرد: مفتخرم که پدربزرگم در دیار آذرشهر متولد شده و بنده نسبم به این خطه میرسد.
وی با بیان اینکه گفتههای من درسهایی است که بیانات پدربزرگم استخراج کردهام، افزود: شهید مدنی را چه چیزی شهید مدنی کرد؟ شهیدمدنی و شهدای بزرگ به تاسی از موالی و اهل بیت (ع) پای در مسیر گذارده و اینگونه ماندگار شدند. اینان سعی کردند خدایی شوند و کسی که خدایی شود ماندگار میشود.
وی انقلاب اسلامی را پرچمدار حق در دنیا دانست و افزود: نظامی که چنین خونهایی به پایش ریخته شده از شر معاندان و مفسدان محفوظ میماند.
نماینده، ولی فقیه در همدان نیز در این مراسم با بیان اینکه آذربایجان دژ مستحکم امنیت ایران اسلامی است، تاکید کرد: شهید مدنی ذوب در امام راحل و تسلیم محض اوامر وی بود.
آیتالله «طه غیاثالدین محمدی» با تأکید بر اینکه تبریز مفاخر بسیاری دارد و باید این مفاخر را به صحنه آورده و معرفی کنیم تا مردم مطلع شوند، افزود: باید یاد بزرگانی، چون شهید مدنی را در جامعه زنده نگهداریم.
وی با تأکید بر اینکه نفس عماره انسان به آسانی تسلیم این همه مشکلات نمیشود، مگر با ذوب در دین خدا شدن، افزود: معنویت، اخلاص، عرفان و ذوب در دین خدا شدن از فاصله دور نیز در چهرهی شهید مدنی ملموس بود.
وی با اشاره به اینکه اکنون نیز برکت وجود شهیدمدنی به سبب تبعیدها در جایجای کشور جاری و ساری شده است، خاطرنشان کرد: او یک سر سوزن هم به فکر راحتی خود نبود و این ویژگیها برای ما درس و عبرت است، هر چند که حتی از سوگواری سالار شهیدان هم آنگونه که باید بهرهبرداری نمیکنیم.
امام جمعه همدان قرآن را نسخهی تربیتی انسان دانست و گفت: سید محمد حسین طباطبایی افتخار تبریز بوده و به جرات میتوان گفت که از زمان پیامبر اسلام تاکنون تفسیری به عظمت "تفسیر المیزان" نوشته نشده است.
وی در ادامه گفت: شهید مدنی شجره طیبهای است که تمام ویژگیهای اخلاقیاش برای ما درس و عبرت است.
مراسم سی و هفتمین سالگرد شهادت آیت الله سید اسدالله مدنی (ره) "دومین شهید محراب" و یادواره شهدای مسجد شهید آیت الله مدنی در مسجد شهید آیت الله مدنی (شکلی) تبریز برگزار شد.
منبع:ایسنا
انتهای پیام/ی