به گزارش خبرنگار حوزه موسیقی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در هفتهای که گذشت و روزهای پایانی اش با ماه محرم همزمان شد، اتفاقاتی در موسیقی ایران رخ داد که مهمترین آنها را در ادامه میخوانید؛
مراسم اختتامیه دوازدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان بامداد یکشنبه هجدهم شهریور، با حضور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و تعدادی از هنرمندان و مسئولان عرصه موسیقی در تالار وحدت تهران برگزار شد. در این مراسم برگزیدگان دو بخش موسیقی کلاسیک و موسیقی ایرانی در سه گروه سنی الف، ب. و ج معرفی شدند.
حسین علیزاده موزیسین و داور بخش دستگاهی جشنواره نیز به تمجید از تلاش و عملکرد اسعدی پرداخت و گفت: خیلی از ما سوال میشود که در آینده چه اتفاقی برای این جوانان مستعد رقم میخورد، البته پنجاه سال پیش هم استادان ما چنین دغدغهای داشتند و از این رو مرکز آموزشی تاسیس کردند. تلاش آنها باعث شد که این راه ادامه پیدا کند. باید به آموزش برگزیدگان توجه کرد.
در ادامه مراسم وزیر ارشاد به مسئولان جشنواره خسته نباشید گفت و به تمجید از موسیقی ایرانی و استعدادهای جوان پرداخت. صالحی همچنین به تاثیر موسیقی در فرایند تاریخی ایران اشاره کرد. همچنین در پایان برگزیدگان معرفی شدند.
محمد علی بهمنی شاعر و رئیس شورای شعر دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نامهای از سمت خود استعفا کرد.
بهمنی در صفحه شخصی خود نوشت:
«سلام و ...
نه، امروز دیروز است
نه من
آن شاعری که دیروز
از فردایی میسرود که
امروز نیست.
از سال ۱۳۴۲ که بهمهربانی استادم گرامییاد فریدونمشیری در رادیو سرودن ترانه را تجربه میکردم تا امروز، هرگز از تشویقی مغرور و از انتقادی دلگیر نشدهام. در حال حاضر هم با همه تلخیهایی که در شورا تحمل میکنم، دوست ندارم گلهمند شرایط باشم.
اما صادقانه اعتراف میکنم که در جوانی اگر ذات کلام در بیان را به درستی نمیشناختم، در مسیر تا هفتادوششسالگی اندکی شاید آموخته باشم.
لبمعطشزدهیبوسه نیستحرف بزن
شنیدنت عطشِ روح را میافزاید
متاسفانه روزگاری را میگذرانیم که برایتخریب "موسیقی" رندانه دارند (ارج بایدو نبایدِهای) کلمه در ترانه را از باورهامان میربایند.
جهت اطلاع: من با آگاهیِ اشتباهم از قبول (ریاست شورای ترانه) - نه بهدلیل این که شش ماه است کارشناسانش هم حقوقی دریافت نکردهاند. فقط به این دلیل که دیگر مزاحم ترانههای ضعیف نباشم. با شرم خداحافظی میکنم»
پس از استعفای بهمنی علی ترابی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، اعلام کرد که هنوز از محمد علی بهمنی استعفایی به دستش نرسیده و با وی صحبت نکرده است. او همچنین دلایل استعفای بهمنی را درست دانست و گفت: «در این نقطه قرار گرفته ایم که اشعار ضعیف فراوانی برای اخذ مجوز به دفتر موسیقی ارسال میشود. خیلی از دستگاهها مقصر هستند که ذائقهها به این سطح رسیده است و ترانهها به لحاظ فنی ضعیف هستند.»
وی در مواجهه با این استعفا موضوع جالبی را مطرح و اظهار کرد: «قاعدتا استاد بهمنی که از بهترین شاعران کشورمان است، اگر بخواهند به لحاظ فنی خیلی جدی درباره این ترانهها نظر بدهند، بخش عمدهای از این کارها تایید نمیشود؛ اگر بسیاری از اشعار تایید نشود با تفاسیر دیگری مواجه میشویم که مثلا جلوی خوانندگان گرفته شده و به ذائقه بسیاری از جوانان توجه نمیشود. از این رو دفتر موسیقی در شرایط سختی است. محمد علی بهمنی بیشتر از ما زیر فشار هستند و شرایط او برایم قابل درک است.»
رامین صدیقی که پیش از این عنوان شده بود، مشاور بخش بین الملل جشنواره موسیقی فجر است، از تیم اجرایی این جشنواره جدا شد. شهرام صارمی دبیر اجرایی سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر در گفتگویی کوتاه با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان در این باره گفت: صدیقی این روزها سرش شلوغ است و فرصت کمی برای انجام کارهای جشنواره دارد. به همین دلیل از تیم ما جدا شد. البته خودش مایل به کار با تیم اجرایی بود و حتی الان هم با وی در ارتباط هستیم.
گفتنی است که ابتدای هفته آینده مشاور بخش بین الملل جشنواره معرفی میشود.
آیین رونمایی از آلبوم سرود «بزرگ راه» با محوریت شخصیت فرماندهان شهید دفاع مقدس روز دوشنبه نوزدهم شهریور با حضور خانوادههای شهدای مدافع حرم، خانواده سرداران شهید دفاع مقدس، شهدای هسته ای، هنرمندان و اهالی فرهنگ در تالار وحدت تهران برگزار شد.
در این مراسم قطعات آلبوم سرود «بزرگراه» در قالب سرود نمایش به اجرا در آمد که در این چارچوب هنرمندانی از استانهای مختلف کشور مانند خراسان رضوی، فارس، لرستان، قم، آذربایجان غربی، یزد، اصفهان و تهران اجرای این سرود نمایش را بر عهده داشتند. سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین قمی در خصوص اهمیت سرود خوانی و تاثیر آن بخش دیگری از برنامه بود.
رامین جوادی (آهنگساز ایرانی) برای ساخت موسیقی سریال «بازی تاج و تخت» برنده جایزه معتبر «امی» شد که یک جایزه معتبر آمریکایی برای تولیدات تلویزیونی است. جایزه «امی» چیزی معادل جایزه اسکار برای تلویزیون دانسته میشود. جوادی برای آهنگسازی دو سریال «بازی تاج و تخت» و «وستورلد» نامزد دریافت جایزه بهترین آهنگساز شده بود که جایزه «امی» را برای آهنگسازی فصل هفتم سریال «بازی تاج و تخت» با عنوان «اژدها و گرگ» کسب کرد.
جوادی همچنین برای مجموعههای مشهور تلویزیونی فراوانی همچون «آستانه» و «فرار از زندان» آهنگسازی کرده است. از آن جمله میتوان به مجموعههای تلویزیونی «آستانه»، «فرار از زندان» و «سلاطین فرار» اشاره کرد. او در سال ۲۰۰۶ نیز نامزد جایزه امی برای «برجستهترین موسیقی زمینه اصلی» شد.
رامین جوادی ۴۳ ساله متولد آلمان است. او مادری آلمانی دارد و پدرش یک پزشک ایرانی است.
مجمع عمومیِ فوق العاده خانه موسیقی ۱۸ شهریور ماه به منظور اصلاح یک تبصره از اساسنامه برگزار شد. در این مجمع که به منظور اصلاح تبصره یک ماده ۱۹ اساسنامه برگزار شد، بعد از سخنان موافق و مخالف و با رای اکثریت اعضا تغییر یافت. پیشنهاد تغییر این تبصره از سوی شورای عالی به هیئت مدیره ارسال شده بود که مورد موافقت هیئت مدیره قرار گرفت و به عنوان دستور جلسه برای مجمع فوق العاده اعلام شده بود.
در تبصره ۱ ماده ۱۹ اساسنامه قبلا آمده بود که: «انتخاب مجدد اعضاء هیئت مدیره برای دورههای بعد بلامانع است» و بر اساس تغییر به وجود آمده که به تصویب اعضا رسید تبصره اینگونه اصلاح شد: «انتخاب مجدد اعضاء هیئت مدیره برای یک دوره بعد بلامانع است.»
برخی هنرمندان موسیقی و مدیران هنری، دوشنبه ۱۹ شهریورماه از موزه موسیقی صبا بازدید کردند. در این بازدید حسین علیزاده، داریوش پیرنیاکان، بهداد بابایی، بهروز همتی، هومان اسعدی، سیدمجتبی حسینی معاون امور هنری وزارت ارشاد، علی ترابی مدیر کل دفتر موسیقی، علی ثابتنیا مدیر عامل انجمن موسیقی ایران و مهدی افضلی رییس موسسه توسعه هنرهای معاصر، حضور داشتند.
«سید محمدمجتبی حسینی» معاون امور هنری وزارت ارشاد در این بازدید گفت: «برنامههای رویدادمحور، موضوعی، آموزشی، پژوهشی که متناسب با موزه صبا و در راستای معرفی ابوالحسنخان صبا و مشخصههای موسیقی او باشد، میتواند در موزه صبا با توجه به جایگاه، شأن، فضای موزه، برنامهریزی شود و امیدواریم با همراهی، مشارکت هنرمندان و ارائه نظرات پویایی بیشتر موزه را شاهد باشیم.
مراسم تشییع پیکر زنده یاد پیتر سلیمانپور آهنگساز و نوازنده سازهای بادی سه شنبه بیستم شهریور ماه با حضور تعدادی از هنرمندان و با اجرای امیر بهاری در تالار وحدت تهران برگزار شد.
پیکر مرحوم سلیمانپور پس از برگزاری مراسم تشییع در آرامستان ارامنه مسگرآباد به خاک سپرده میشود.
بنیاد فرهنگی هنری «رودکی» گزارش عملکرد مالی خود را در سال ۱۳۹۶ منتشر کرد. بنا بر اعلام سایت رسمی بنیاد رودکی در راستای اهداف دولت دوازدهم و نیز سیاستهای ابلاغی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، گزارش عملکرد مالی سال ۱۳۹۶ بنیاد فرهنگی هنری رودکی منتشر شد.
در ابتدای این گزارش آمده:
* میزان منابع بنیاد فرهنگی هنری رودکی به عنوان نهاد عمومی غیر دولتی، در سال ۱۳۹۶ مبلغ دویست و پنجاه و نه میلیارد ریال بوده است که به شرح زیر محقق شده است: الف: از ردیفهای پیش بینی شده در بودجه سالانه کشور (زیر مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) مبلغ یکصد و هشتاد میلیارد ریال به این بنیاد تخصیص یافته است.
انتهای پیام/