به گزارش خبرنگار حوزه موسیقی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ این هفته هم موسیقی ایران شاهد اتفاقاتی بود که در ادامه به مهمترین آن ها اشاره می کنیم؛
کنسرت شهرام شکوهی خواننده پاپ کشورمان به دلیل بیماری وی لغو شد. این کنسرت قرار بود 20 تیرماه در سالن میلاد نمایشگاه بین المللی برگزار شود. شکوهی در هنگام تماشای بازی ایران و پرتغال در جام جهانی 2018 روسیه به دلیل هیجان بالای این مسابقه، دچار حمله قلبی و راهی بیمارستان شد.
حال جسمانی شکوهی بهبود یافته است؛ اما به گفته مهرداد منافی مدیر برنامه های او، این خواننده باید مدتی استراحت مطلق داشته باشد که بتواند پر قدرت به عرصه موسیقی بازگردد. همچنین منافی اعلام کرد که کنسرت شکوهی به زودی در ماه های آینده برگزار می شود. این کنسرت در مدت زمان کمی تمامی بلیت هایش به فروش رفت.
مراسم نکوداشت هادی حمیدی و یادواره قسمت خانی از هنرمندان پیشکسوت موسیقی تالش 11 تیرماه در فرهنگسرای نیاوران برگزار شد. در این مراسم «محمدرضا درویشی» یکی از حضار بود، او در این مراسم به روی صحنه آمد و گفت: «استاد قسمت خانی را در جشنوارههای خارجی دیده بودیم اما آیا کسی زندگی او را دید؟ این جفا بر قسمت خانی بود که جامعه به نحوی که شایسته این استاد بی بدیل موسیقی تالشی بود، از وی تجلیل نکرد.»
در ادامه گروه موسیقی «کادوس» به سرپرستی آرمین فریدی روی صحنه آمد تا به اجرای موسیقی اصیل تالشی بپردازد. پیش از اجرا سرپرست گروه، پیشینهای از سازهای منحصر به فرد تالش، تنبوره و لله تالشی، برای حاضران ارائه کرد و خود را وامدار محمدرضا درویشی، مولف دایره المعارف سازهای موسیقی ایران دانست که وی را با فروتنی خاص خود راهنمایی کرده و به زندگی هنریاش شکل داده است.
دومین آلبوم رسمی کاوه آفاق با نام «شال» دوازده تیر ماه منتشر شد. این آلبوم ده قطعه به نامهای «شال»، «ملودی»، «باشگاه بازندهها»، «امسال»، «تو»، «غم بیپایان»، «پرانتز»، «دل»، «منجی» و «مرز مرده» منتشر شده است. نکته جالب در خصوص این آلبوم آهنگسازی و ترانهسرایی تمامی قطعات است که آفاق همه قطعات را سروده و آهنگسازی کرده است. البته یک قطعه را علی توده فلاح ترانه سرایی است.
آرمان مهربان، اشکان دباغ، آرین نائینی، شهاب آفاقی و پدرام آزاد نیز در تنظیم این آلبوم همکاری کردهاند. پیش از این آلبوم «با قرصها میرقصد» از کاوه آفاق به بازار عرضه شده بود. او درباره آلبوم جدید خود نیز گفت: «این آلبوم شامل چند کار قدیمی و پرخاطره من در کنار آثار جدید است که امیدوارم مورد توجه مخاطبان موسیقی قرار بگیرد.»
مراسم رونمایی و جشن امضای آلبوم «شال» با صدای کاوه آفاق چهارشنبه 13 تیر ماه در شهر کتاب «ابن سینا» برگزار شد.
سومین آیین سرو ایرانی روز پنجشنبه ۱۴ تیر ساعت ۱۷ در خانه اندیشمندان علوم انسانی تهران برگزار شد. لوریس چکناواریان دریافتکننده یکی از دو سرو این مراسم بود، دیگر دریافت کنندهی این جایزه سجاد آیدنلو (شاهنامهشناس و استاد دانشگاه) بود. آیدنلو 28 ساله از چهرههای پژوهش در شاهنامه به شمار میآید.
جایزه سرو ایرانی نخستین جایزه غیردولتی میراث فرهنگی ایران، چهار سال پیش به دست انجمنهای مردمنهاد فرهنگی و دانشگاهی بنیاد نهاده شده و در سالهای گذشته از عبدالمجید ارفعی (ایلامشناس)، آیدین سلسبیلی (تصویرگرِ شاهنامه)، ژاله آموزگار (استاد فرهنگ و زبانهای باستانی ایران) و میلاد وندایی (باستانشناس)، در دو گروه سنی بالای ۶۵ سال و زیر ۴۰ سال تقدیر کرده است.
سید مجتبی حسینی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که در این هفته به چابهار سفر کرده است، با اسحاق بلوچ نسب خواننده و نوازنده تنبورک دیدار کرد. اسحاق بلوچ نسب در این دیدار به همراه گروهی از هنرمندان، قطعه قطعه حماسی و محلی «مرید و هانی» را اجرا کرد. بلوچ نسب از جمله اساتید موسیقی بلوچ است که شاگردانی را در حوزه موسیقی محلی بلوچ، پرورش می دهد.
معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین با حضور در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی چابهار با جمعی از هنرمندان تئاتر و انجمن هنرهای تجسمی چابهار گفت و گو کرد.
علی ترابی مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در جمع خبرنگاران با اشاره به تسهیلات جدید دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه صدور مجوز اظهار کرد: باید این را پذیرفت که وقتی حجم تقاضا بالا می رود، سرعت پاسخگویی کاهش پیدا می کند البته ما تسهیلاتی را برای تسریع در بررسی مجوزها در نظر گرفته ایم.
وی درباره انتقادها از طولانی تر شدن روند صدور مجوزها توضیح داد: وقتی حجم ورودی تا این اندازه بالا رفته، پس باید به این نکته نیز توجه کنیم که به همان اندازه خروجی بیشتر شده است. من موافق این هستم که نگوییم سرعت کاهش پیدا کرده، بلکه بگوییم امکان ارائه اشعار بیشتری فراهم شده که همین فضا موجب شده همه با هم کارهایشان بررسی شود. شما مطمئن باشید ما فشار بسیار بیشتری را روی شورای شعر گذاشتیم تا تعداد کارهای بررسی شده افزایش پیدا کند.
مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به پرسش درباره «ممنوع الکارهای ابدی» توضیح داد: من واقعا نمی دانم منظور شما از ممنوع الکار ابدی چیست؟ تعداد زیادی از هنرمندان ممنوعیتشان در سال های اخیر برطرف شده و برای تعدادی هم هنوز این اتفاق نیفتاده است.
وی در جواب به سوال یکی دیگر از خبرنگاران درباره حاشیه های پیش آمده برای حضور الیاس یالتین تاش خواننده ترکیه ای در ایران برای برگزاری کنسرت بیان کرد: درخواستی که از سوی برگزارکنندگان کنسرت یالتین تاش به دفتر موسیقی ارسال شده بود، مربوط به اجرای تهران بود که با آن موافقت نشد. برای برگزاری کنسرت این خواننده در کیش با سازمان منطقه آزاد ارتباط گرفتند که طبق قانون مصوب مجلس شورای اسلامی همه اختیارات مربوط به این مناطق بر عهده سازمان منطقه آزاد است.
ترابی گفت:دفتر موسیقی وزارت ارشاد پس از بررسی تقاضا برای برگزاری کنسرت در تهران مخالفت خود را اعلام کرد اما درباره منطقه آزاد از ما استعلامی نشده بود.
انتهای پیام/