در این مطلب اطلاعاتی جالب و خواندنی از شیوه حمل وسایل فضانوردان در ماه به شما خواهیم داد.

حقایقی عجیب از گاریچی‌های ماه/فضانوردان وسایل خود را در ماه چطور حمل کردند؟به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ به دنبال شکست فضانوردان آپولو در سفر به ماه، آلن شپارد و همراهانش وظیفه سنگین‌تری پیدا کردند و قرار شد غیر از آنچه خود باید انجام می‌دادند وظیفه انجام کارهای فضانوردان آپولو-۱۳ هم به آنان سپرده شد.

در ماموریت‌های آپولو ۱۱ و ۱۲ بر سطح ماه بنا به دلایل مختلف فضانوردان نباید از محوطه فرود فاصله می‌گرفتند اما در سفر آلن شپارد و ادگار میچل به ماه، کارشناسان ناسا تصمیم گرفتند برخی دستگاه‌ها با فاصله زیادتری از سفینه مه‌نشین نصب کنند و نمونه خاک و سنگ ماه هم از همان مکان‌های دور جمع آوری شود.

برای حمل وسایل آنها چرخ دستی مخصوصی طراحی کردند تا فضانوردان بتوانند به راحتی ابزارهای علمی را به فاصله دور حمل کنند چون گرچه جاذبه ماه ضعیف‌تر از زمین است و اشیا حدود یک ششم زمین وزن خواهند داشت اما به هر حال حمل آنان برای فضانوردان دشوار بود.

این چرخ دستی که آن را "ریکشا" اسم گذاشتند می‌توانست در حمل وسایل به فضانوردان کمک کند اما کار به این راحتی نبود و لازم بود برای حمل چرخ دستی – در شرایط جاذبه کم ماه – آموزش ببینند. آلن شپارد و ادگار میچل این آموزش و تمرین‌ها را با نظارت کارشناسان هم در هواپیما و ضمن مانورهای ویژه و هم در بیابان‌هایی که به لحاظ پستی و بلندی و عوارض زمینی به منطقه عملیاتی در ماه شباهت داشت به انجام رساندند.

حقایقی عجیب از گاریچی‌های ماه/فضانوردان وسایل خود را در ماه چطور حمل کردند؟

آپولو-۱۴ با سه سرنشین به نام‌های آلن شپارد، استوارت اروسا و ادگار میچل در روز ۳۱ ژانویه ۱۹۷۱ به فضا پرتاب شد. این ناو در ۴ فوریه به مدار ماه رسید. یک روز بعد یعنی در ۵ فوریه، شپارد و میچل با کمک سفینه مه‌نشین که بر آن نام "آنتارس" گذاشته بودند سومین سفر انسان بر ماه را به انجام رساندند و در ناحیه فرامائورو بر ماه فرود آمدند.

فضانوردان ابزارهای تحقیقاتی مختلفی را بر سطح ماه کار گذاشتند که از جمله یک دستگاه انعکاس دهنده لیزری بود. شپارد و میچل با حمل گاری دستی ریکشا، نام خود را به عنوان تنها گاری‌چیان ماه به ثبت رساندند! آنها طی دو راهپیمایی در سطح ماه در روز ۵ فوریه ۱۹۷۱ به مدت ۴ ساعت و ۴۷ دقیقه و ۵۰ ثانیه و ۶ فوریه ۱۹۷۱ به مدت ۴ ساعت و ۳۴ دقیقه و ۴۱ ثانیه با استفاده از ریکشا وسایل تحقیقاتی را به نقاط مورد نظر رساندند.

حقایقی عجیب از گاریچی‌های ماه/فضانوردان وسایل خود را در ماه چطور حمل کردند؟

از جمله آزمایش‌های صورت گرفته در پرواز آپولو-۱۴، ایجاد یک زلزله مصنوعی در ماه با استفاده از سقوط طبقه سوم موشک ساترن-۵ بود. غبار ناشی از این برخورد تا سه ساعت بعد قابل رویت بود و لرزه‌های ناشی از این دو سقوط، توسط لرزه نگارهایی که توسط فضانوردان آپولو-۱۲ و ۱۴ بر ماه نصب شده بود ثبت و به زمین ارسال گردید.

حقایقی عجیب از گاریچی‌های ماه/فضانوردان وسایل خود را در ماه چطور حمل کردند؟

حقایقی عجیب از گاریچی‌های ماه/فضانوردان وسایل خود را در ماه چطور حمل کردند؟

مه نشین روز ۶ فوریه از سطح ماه بلند شد و به ناو اصلی پیوست. فضانوردان ره آوردهای خود از ماه که شامل ۴۲.۸۰ کیلوگرم خاک و سنگ ماه می‌شد را به سفینه مادر منتقل کردند و سپس به سوی زمین حرکت کردند. بخش فرودی آپولو-۱۴ سرانجام روز ۹ فوریه ۱۹۷۱ در ۹۶۵ متری محل پیش‌بینی شده در اقیانوس آرام فرود آمد.

حقایقی عجیب از گاریچی‌های ماه/فضانوردان وسایل خود را در ماه چطور حمل کردند؟

منبع:ایسنا

انتهای پیام/

از گاریچی‌های ماه چه می دانید؟

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.