کارشناس مسائل منطقه گفت: در حال حاضر شرایط بحرانی عراق در حال سپری شدن است و این کشور به سمت ثبات در حرکت است.
نوذر شفیعی کارشناس مسائل منطقه در گفتوگو با خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به تحولات اخیر کشور عراق گفت: زمانی که در انتخابات پارلمانی عراق نتایج غیرمنتظرهای اتفاق افتاد، حدس زده میشد که احتمالا با توجه به این نتایج ممکن است عرصه تحولات سیاسی و اجتماعی این کشور با ابهاماتی جدی و شرایط نگران کنندهای مواجه شود.
شفیعی در توضیح نتایج انتخابات پارلمان، بیان کرد: نتایج به گونهای بود که جریانهای مختلف، آراء خوبی را کسب کرده بودند، با این شرایط اگر انتلافی اتفاق بیافتد، هر یک از این جریانها، انتظار دارند سهم عمدهای در تشکیل دولت داشته باشند و مسائلی از این قبیل آیندهای مبهم برای عراق به تصویر میکشد.
کارشناس مسائل منطقه افزود: در کنار این شرایط، حواشی ایجاد شده مانند درگیریهایی که در برخی از شهرهای عراق از جمله بصره رخ داد، بر این نگرانیها دامن زد.
وی ادامه داد: هنوز در خصوص پست نخست وزیری اعلام قطعی صورت نگرفته است، اما به احتمال زیاد عادل عبدالمهدی به عنوان نخست وزیر عراق معرفی خواهد شد، از طرفی تعیین رئیس جدید پارلمان اتفاقات مهمی است که تا حدی از نگرانی مردم از تحولات سیاسی اجتماعی عراق کاسته و آنها را به آرامش خاطری برساند. در حال حاضر شرایط بحرانی عراق در حال سپری شدن است و این کشور به سمت ثبات در حرکت است.
شفیعی با اشاره به روابط میان ایران و عراق و نزدیکی این دو کشور، بیان کرد: ایران و عراق دوران تلخی را پشت سر گذاشتند که هیچگاه در تاریخ، حمله عراق به ایران فراموش نخواهد شد. خساراتی که به هر دو کشور وارد شد، جبران ناپذیر بود، بنابراین با این پیشینه تاریخی تلخ هیچ یک از طرفین تمایل ندارد دوباره دیواری از بیاعتمادی و شرایطی از تنش را به وجود آورند و هر کسی که در ایران یا عراق قدرت را در دست گیرد، متأثر از این تجربه تلخ تلاش خواهد کرد نه تنها جنگ بلکه حوادثی که نشانه تیرگی روابط باشد، در صحنه تعامل ایران و عراق پیش نیاید.
وی با اشاره به اظهارات اخیر رئیس جدید پارلمان عراق، تأکید کرد: در حال حاضر حلبوسی در اولین اظهار نظرش با اشاره به مرزهای گستردهای که بین ایران و عراق است، تأکید کرده است که روابط ایران و عراق دائما گرم باقی بماند. مضافا اینکه یکسری عناصر تأثیر گذار مهم در دو سوی مرزهای ایران و عراق وجود دارد که شاید بشود برخی از آنها را به عنوان عناصر ثابت سیاست خارجی در نظر گرفت که کمک میکند روابط دو کشور تحت تأثیر شرایط آنی و جانبی قرار نگیرد.
کارشناس مسائل منطقه با تأکید بر وجود عتبات عالیات در دو کشور ایران و عراق، گفت: وجود عتبات عالیات و گرایشهای مذهبی در دو سوی مرزها و مسائلی از این قبیل به خصوص نقش مراجع در جهت دهی به سیاست و حکومت در هر دو کشور باعث میشود که با جا به جایی افراد روابط دو کشور کمتر تحت تأثیر قرار گیرد.
شفیعی افزود: رئیس جدید پارلمان و نخست وزیر آینده عراق هر دو از افرادی هستند که به شدت از جریان مقاومت حمایت میکنند و ورود این دو فرد به جایگاههای مذکور بیانگر نوعی وحدت بین نیروهایی است که به ظاهر متفرق و پراکنده به نظر میرسند.
انتهای پیام/