به زیبایی سبزیجات هستند و این روزها به لطف درک سطح بالای ویتامین‌هایشان، در رنگ‌هایی دلربا زینت‌بخش سوپرمارکت‌ها و میوه فروشی‌ها شده‌اند.

آیا ارزش غذایی فلفل‌های رنگی یکسان است؟به گزارشگروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ تنوع رنگ فلفل‌های شکمبه‌ای دیگر از محدوده سبز، زرد و قرمز فراتر رفته و گاه همین تنوع عامل تفاوت قیمت آنها شده ولی آیا این تنوع رنگ نشانه‌ای از تفاوت کیفیت و ارزش غذایی آنهاست و یا تنها یک جذابیت زیبایی شناختی محسوب می‌شود؟

اولین جرقه آغاز بحث جدی در این خصوص با انتشار توئیت ۱۰ روز پیش «اِمی اِد» که یک بلاگر فعال در حوزه سبک زندگی است، زده شد. او با انتشار توئیتی مدعی شد که فلفل‌های شکمبه‌ای ابتدا سبز هستند و در جریان رسیده شدن ابتدا به زرد و سپس به قرمز تغییر رنگ می‌دهند.

ادعایی که شگفتی بسیاری از علاقمندان به مباحث سلامت را برانگیخت. اما سه روز بعد، «جیمز وُنگ»، متخصص خواص درمانی گیاهان و نویسنده کتابی در حوزه سلامت در واکنشی توئیتری به ادعای خانم اِد نوشت که هر چند فلفل سبز عموما به عنوان فلفل کال شناخته می‌شود ولی ساختار ژنتیکی فلفل‌های رسیده قرمز، نارنجی و زرد با هم متفاوت است.

آقای ونگ افزود که «دی اِن اِی» آنها حسب میزان تولید رنگدانه، شرایط را برای تفاوت رنگ آنها فراهم می‌کند. البته برخی از فلفل‌های سبز نیز به دلیل جهش ژنتیکی حتی پس از رسیده شدن نیز کاملا به رنگ سبز باقی می‌مانند.

با این حال بررسی دانشمندان علوم تغذیه نشان می‌دهد که ارزش غذایی انواع رنگی فلفل بسیار به هم نزدیک است و تفاوت اصلی به میزان ویتامین «ث» موجود در آنها مربوط می‌شود.

تاکنون مشخص شده که فلفل‌های شکمبه‌ای زرد بیشترین سطح ویتامین ث را دارا هستند. البته بررسی‌ها هم نشان می‌دهند که فلفل‌های قرمز سطح ویتامین «آ» و پتاسیم بیشتری نسبت به سایر رنگ‌ها دارند و مصرف آنها برای سلامت بیشتر مغز، قلب و اعصاب مفیدتر هستند.

شاید به دلیل همین جذابیت‌ها یا سطح کشت و هزینه تولید انواع رنگی فلفل باشد که در حال حاضر هر فلفل سبز در بازار اروپا به کمتر از نصف قیمت هر فلفل قرمز به فروش می‌رسد.

منبع:یورونیوز

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار