به گزارش
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ علی حکمت نیا، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان درارتباط با برگزاری سی و پنجمین
کنگره بین المللی رادیولوژی ایران، اظهار داشت: حفاظت در برابر اشعه، رادیولوژی زنان و مامایی و رادیولوژی سیستم اعصاب مرکزی از محورهای اصلی سی و پنجمین کنگره رادیولوژی ایران است که در اردیبهشت سال آینده با حضور اساتید و صاحبنظران برجسته برگزار میشود و جدیدترین مباحث در آن مورد بحث و گفتوگو قرار میگیرد.
وی افزود: حدود ۵۰ تا ۷۰ مهمان خارجی از کشورهای آمریکا، کره، چین، ترکیه و تعدادی از کشورهای اروپایی در این کنگره حضور خواهند داشت و تبادل اطلاعات و انتقال تجربیات همچنین ارائه تازههای علمی در حوزه رادیولوژی صورت میگیرد.
دبیر علمی سی و پنجمین کنگره بین المللی رادیولوژی ایران در مورد محور حفاظت در برابر اشعه در این کنگره گفت: اشعه ایکس در رادیولوژی در تشخیص و درمان بیماریها اهمیت زیادی دارد ولی کاربرد آن باید با تمهیدات علمی صورت گیرد؛ بنابراین عوارض اشعه و راههای مقابله با این عوارض همچنین راهکارهای پیشگیرانه در سی و پنجمین کنگره بین المللی رادیولوژی ایران مطرح میشود.
حکمت نیا با بیان اینکه در ژونال رادیولوژی که سال ۲۰۱۵ به چاپ رسید اعلام شد که در آمریکا ۲ درصد سرطانهای گروه کودکان به علت کاربرد زیاد اشعه ایکس در آنها بوده است،عنوان کرد: البته آمار و سندی در این ارتباط نداریم ولی باید این هشدار را به بیماران و رادیولوژیستها بدهیم که نحوه مراقبت در برابر اشعه را مد نظر تا شاهد خطر کمتر آن باشیم.
ضرورت آموزش تکنسینهای رادیولوژی برای کاهش خطرات اشعهها
وی خاطر نشان کرد: به غیر از استفاده از لباس های خاص، اینکه درجه دستگاه چگونه تنظیم تا بیمار کمتر دچار اسیب شود و یا نحوه تنظیم دستگاه چگونه باشد که با دقت و کمترین خطر همراه باشد باید هرچه بیشتر به تکنسینهای رادیولوژی آموزش داده شود و همه این موضوعات در سی و پنجمین کنگره بین المللی رادیولوژی ایران مد نظر است.
دبیر علمی سی و پنجمین کنگره بین المللی رادیولوژی ایران کودکان و زنان باردار را دو گروه به شدت آسیبپذیر در مقابل اشعه برشمرد و بیان داشت: برای زنان باردار نباید از اشعه استفاده کرد مگر اینکه پزشک اعلام کند که جان مادر در خطر است و راهی جزء این وجود نداردو پس از آن لباسهای مخصوص باید با دقت استفاده تا سایر ارگانهای بیمار دچار آسیب ناشی از اشعه نشود.
حکمت نیا یاد آور شد: چشم، تیروئید و اندامهای جنس به دلیل اینکه تنها توسط پوست پوشیده شده و محافظ دیگری برای آن به طور طبیعی نیست بیشتر در معرض آسیب ناشی از اشعه ایکس و سرطانی شدن است.
انتهای پیام/