تیرنگ نیستانی متخصص تغذیه در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در باره علت تغییر در ذائقه افراد اظهار کرد: علاقه به برخی طعمها و غذاها در بسیاری موارد جنبه مادرزادی دارد؛ اغلب به این صورت است که نوزادان به طعمها و مواد خاصی که مادر در طول بارداری زیاد مصرف کرده یا به آنها علاقه داشته، علاقه و رغبت نشان میدهند؛ اما بخش بزرگی از این علایق اکتسابی است و فرد در برخورد با طعمها ذهن خود را در مورد آن پرورش میدهد؛ پس با توجه به اکتسابی بودن این علایق احتمال زیادی برای تغییر آنها در طول زندگی وجود دارد.
وی ادامه داد: در ساختار فیزیولوزیک خانمهای علاقمند به شوری و شیرینی، چنین نیازی تعریف نشده است و علاقمندی ما به تاثیرات این مواد بر قسمتهایی از مغز و بخش اکتسابی در ذائقه مربوط میشود یا برای مثال هیچ گاه نوزادی را پیدا نخواهید کرد که طعم تلخ را دوست داشته باشد اما افراد زیادی با علاقه قهوه تلخ را به صورت روزانه مصرف میکنند و این علاقه را کسب کردهاند.
این متتخصص تغذیه با اشاره به تاثیرگذاری نوع الگوهای تغذیهای در روند رشد و شکل گیری ذائقه تصریح کرد: عوامل زیادی بر علایق افراد اثر گذار است وترجیحات بدن ما نسبت به طعمها میتواند تغییر و پرورش پیدا کند؛ از جمله متداول ترین عوامل اثر بخش بر تغییر آن تغییر محیط زندگی است؛ ابتلا به برخی بیماریها هم ممکن است باعث بروز تغییراتی در علایق غذایی شود.
نیستانی یادآوری کرد: اغلب تغییرات در ذائقه به صورت اکتسابی است و به مرور اتفاق میافتد اما این ما هستیم که به طور ناگهانی متوجه آن میشویم؛ این اتفاق فرایندی طبیعی در تغیییرات بدن است و نشانه اختلال خاصی نیست بنا بر این نیازی به نگرانی در موردآنها وجود ندارد.
انتهای پیام/