سنگدان مرغ
اکثر افراد وقتی می خواهند خوراکی حاوی گوشت مرغ مصرف کنند به دنبال بخش هایی، چون سینه، بال، ساق و بالای ران مرغ هستند غافل از اینکه یکی از مهمترین اجزای مرغ که سنگدان است معمولاً به دور ریخته می شود یا طرفدار کمی دارد.
بیشتر بخوانید: 13 ماده غذایی که مصرفشان با هم تندرستی می آورد
از سنگدان مرغ می توانید در تهیه انواع خورشت ها و خوراک ها به شرط شست و شوی دقیق استفاده کنید و از طعم لذیذ و خواص زیاد آن بهره مند شوید.
اگر به دنبال خوراکی های پروئتینی هستید سنگدان را فراموش نکنید، براساس تحقیقات سنگدان و دل و قلوه مرغ دارای 2 گرم چربی، 78 میلی گرم سدیم، 107 کالری و حدود 272 میلی گرم کلسترول است که می تواند یک وعده غذایی مفید برای افراد بزرگسال باشد.
این میزان از چربی وکلسترول می تواند نیاز تغذیه ای بیماران مبتلا به مشکلات قلبی عروقی را برطرف کند بدون آنکه فرد با تشدید علائم بیماری مواجه شود.
آشنایی با خواص درمانی سنگدان مرغ
فقر آهن را با سنگدان مرغ ریشه کن کنید
آهن برای رشد بدن، تامین انرژی مورد نیاز، تولید سلول های خونی، هموگلوبین و میوگلوبین که وظیفه حمل اکسیژن در خون را دارند بسیار ضروری است.
کارشناسان بهداشتی توصیه می کنند افراد بزرگسال روزانه بین 8 الی 18 میلی گرم آهن برای تامین انرژی مورد نیاز بدن خود مصرف کنند.
براساس تحقیقات در سنگدان مرغ مقادیر بالایی از آهن وجود دارد و افرادی که دچار کم خونی هستند به ویژه خانم ها می توانند از این ماده خوراکی به عنوان یک ماده مکمل درمانی استفاده کنند.
درمان ریزش موی سر با مصرف سنگدان مرغ
از جمله دیگر مواد مغذی در سنگدان مرغ، ویتامین B3 و نیاسین است که هر دو برای درمان مشکل استرس، تعدیل هورمون های جنسی در غده فوق کلیوی، بهبود گردش خون، سلامت مو ها و جلوگیری از ریزش موی سر و بهبود قدرت بینایی موثر هستند.
مصرف مواد خوراکی حاوی نیاسین همچنین باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و سم زدایی از کبد می شود، براساسی پژوهش ها میزان نیاسین مورد نیاز روزانه مردان بالغ 16 میلی گرم، زنان 14، زنان باردار 18 و زنان شیرده 17 میلی گرم است.
در سنگدان مرغ حدود 4 میلی گرم نیاسین است و می تواند یک خوراک مقوی برای زنان باردار باشد و به رشد جنین کمک کند.
ریبوفلاوین نیز جزء اصلی در ویتامین B2 است که برای سلامت پوست، مو، چشم و کبد بسیار مفید است.
این ماده نوعی آنتی اکسیدان قوی است و می تواند ازبدن در مقابل تشکیل رادیکال های آزاد ناشی از تجزیه مواد خوراکی در بدن محافظت کند.
براساس تحقیقات ایجاد رادیکال های آزاد یکی از موارد ابتلای افراد به انواع بیماری ها از جمله سرطان است.
سنگدان مرغ را می توانید به صورت پخته، کبابی، بخار پز و حتی سرخ شده به همراه انواع خوراک ها و خورشت ها مصرف کنید، اما کارشناسان توصیه می کنند برای بدست آوردن درصد بالاتری از مواد مغذی موجود در سنگدان مرغ افراد آن را به صورت بخار پز و پخته مصرف کنند.
منبع: بهداشت نیوز
انتهای پیام/