به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ؛ اولیا میرلاشاری مدیر شبکه دامپزشکی چابهار در جنوب سیستان و بلوچستان گفت: میگوی کشت شده در منطقه گواتر چابهار را از نوع وانامی پاسفید غربی ذکر کرد و افزود: این نوع میگو در مقابل بیماریها مقاوم و از بازارپسندی مناسبی برخوردار است.
وی بیان کرد: میگوی با کیفیت چابهار هم اینک پنج دلار در بازار جهانی خرید و فروش میشود که میتواند ارزآوری خوبی داشته باشد.
میرلاشاری با بیان اینکه سال گذشته از مجموع هزار و ۲۵ تن میگوی برداشت شده ۳۲۰ تن به چهار کشور دنیا صادر شده بود، اضافه کرد: پیش بینی میشود صادرات امسال در مقایسه با سال گذشته ۲ برابر رشد داشته باشد.
معاون آبزی پروری اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان نیز به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در سال جاری هزار و ۶۰۰ تن میگو از ۴۵ مزرعه ۲۰ هکتاری در سایت پرورش میگو منطقه گواتر چابهار برداشت و روانه بازار مصرف شد.
میران صداقتی افزود: هر هکتار مزرعه پرورش میگو به طور متوسط زمینه اشتغال ۲ نفر را فراهم کرده است و در صورت استفاده از سیستم هوادهی بیش از ۲ تا سه تن و برخی مزارع نیز حتی کمتر از یک تن برداشت میشود.
وی با بیان اینکه لارو میگو در اسفند پارسال در استخرها رها و ذخیره سازی شده و برداشت آنها از مرداد آغاز و تا شهریور ادامه دارد، اضافه کرد: سطح زیر کشت میگو در سالجاری نسبت به مدت مشابه سال قبل بیش از ۳۰۰ هکتار افزایش داشته است.
معاون آبزی پروری اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان ادامه داد: از مجموع میگوی برداشت شده بیش از ۸۰ درصد صادر میشود.
وی گفت: میگو کشت شده در گواتر چابهار از نوع وانامی پاسفیدغربی است که در مقابل بیماریها مقاوم است.
صداقتی با بیان اینکه برای نخستین بار ۲۵۰ میلیون پست لارو (بچه میگو) در مرکز تکثیر میگوی آبزی پرور کنارک تولید شده است، اضافه کرد: تولید پست لارو در این شهرستان سبب دسترسی آسان پرورش دهندگان برای افزایش سطح زیر کشت و پرورش میگو در سیستان و بلوچستان شده است.
وی اظهار داشت: ۲۰ سایت مستعد پرورش میگو با مساحت حدود ۴۲ هزار هکتار در سواحل چابهار و کنارک شناسایی شده است.
معاون آبزی پروری اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان گفت: منطقه گواتر با ساحلی پاکیزه و بدور از آلودگیهای صنعتی و شهری بهترین مکان برای پرورش میگو در کشور است.
وی با بیان اینکه چابهار به دلیل نزدیکی به خط استوا نسبتا گرم و مرطوب است افزود: درجه حرارت سواحل این شهرستان در هشت ماه از سال مناسب برای پرورش میگو است که این امر سبب شده تا کارشناسان این منطقه را به بهشت آبزی پروری تشبیه کنند.
صداقتی افزود: سایت پرورش میگو گواتر با چهار هزار هکتار مساحت ۶۶۰ هکتار تاسیسات زیربنایی دارد که به ۲ فاز شمالی و جنوبی تقسیم بندی شده است.
وی ادامه داد: فاز شمالی ۱۰۷ مزرعه با تیپ ۲۰ هکتاری طراحی شده که هم اینک ۹۲ مزرعه با سطح مفید حدود هزار و ۴۱۰ هکتار به بهره برداری رسیده است.
معاون آبزی پروری اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان افزود: ۶ مزرعه ۲۰۰ هکتاری در فاز جنوبی نیز طراحی شده که هم اینک سه مزرعه کامل و یک مزرعه تا ۵۰ درصد با سطح مفید ۴۳۰ هکتار به بهره برداری رسیده است.
وی با بیان اینکه تمامی زیرساختها برای سرمایه گذاری در بخش پرورش میگو در سایت گواتر چابهار فراهم شده است اضافه کرد: ۴۷ کیلومتر جاده دسترسی آسفالته، ۱۹ کیلومتر دایک حفاظتی به ارتفاع بیش از پنج متر، ۳۳ کیلومتر کانال آبرسانی، ۳۹ کیلومتر کانال زهکش و ۵۰ کیلومتر شبکه برق در سایت گواتر تا کنون اجرا شده است.
صداقتی با بیان اینکه پرورش میگو یکی از با صرفهترین و سود آورترین شغلها در کشور است، خاطرنشان کرد: برای تولید هر کیلو میگو ۱۰ تا ۱۳ هزار تومان هزینه میشود و به قیمت هر کیلوگرم ۱۸ تا ۲۲ هزار تومان سر مزرعه به فروش میرسد.
بنا بر این گزارش حدود ۲۴ هزار صیاد در قالب ۳۴ تعاونی صیادی در آبهای ساحلی شهرستانهای کنارک و چابهار به وسیله ۹۳۰ فروند لنج و هزار و ۴۰۰ فروند قایق مشغول صید و صیادی هستند.
سیستان و بلوچستان به سبب گستردگی منابع آبی دارای ۲ اداره کل شیلات در شمال و جنوب استان است که اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان (آبهای داخلی) مستقر در زابل واقع در شمال استان وظیفه کنترل و حمایت از منابع آبی داخلی و اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان مستقر در بندر چابهار واقع در جنوب استان در حوزه آبهای دریای عمان فعال است.
چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی ایران و سرزمین موج و مرجان واقع در قلب مَکُّرانِ بلوچستان و در فاصله ۶۴۵ کیلومتری جنوب زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان از ۳ شهر به نامهای چابهار، پلان و نگور، سه بخش مرکزی، دشتیاری و پلان، ۶ دهستان و ۴۳۸ روستا تشکیل شده است.
انتهای پیام /پ