به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ برای تشخیص آلزایمر معمولا نشانگرهای مختلفی وجود دارد، ولی مطالعات محققان نشان میدهد با تمرکز بر سیستم گردش خونی مغز و سد خونی میتواند به سرنخهای ارزشمندی دست یافت.
در حال حاضر برای تشخیص انواع اختلالات شناختی از جمله آلزایمر، تجمع پروتئینهای غیر عادی مانند آمیلویید و پروتئین تاو (tau) بررسی میشود؛ ولی جریان خون مغزی و سد خونی مغز نشانگرهای سریعتری برای تشخیص هستند.
سد خونی مغز یک غشای تقریبا غیر قابل نفوذ است که رگهای خونی مغز را احاطه میکند و از ورود ذرات مضر به رگ جلوگیری میکند. مهمترین نقش این سد خونی حفاظت از مغز است.
بیشتر بخوانید: ۹ ترفندی موثر در پیشگیری از آلزایمر
مطالعات نشان میدهد نشت سد خونی مغز میتواند باعث عبور آمیلویید و تجمع آن در مغز شود. این پروتئین پس از عبور از سد خونی به سلولهای عصبی میچسبد و پروتئینهای بیشتری را جذب میکند.
تجمع این پروتئینها در سلولهای عصبی در نهایت منجر به مرگ سلولها و اختلالات شناختی میشود. نشت سد خونی مغز در بیماریهای عصبی دیگر از جمله ام اس و پارکینسون نیز نقش دارد.
نشت این لایه محافظتی را میتواند با استفاده از یک ماده کنتراست وریدی و یکی از روشهای تصویربرداری پزشکی مانند PET اسکن تشخیص داد.
محققان بر این باورند این روش با تشخیص زودتر بیماری میتواند راهکارهای مناسبی را برای درمان و توقف پیشرفت بیماری در اختیار قرار دهد. آلزایمر ششمین عامل مرگ و میر در سراسر جهان است.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/