به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، هدف اصلی در رشته دو و میدانی، رکورد زدن در کم ترین زمان است، یعنی دویدن بیش ترین مسافت در کم ترین زمان.
این سرعت دویدن نیز بستگی به قدرت، توان و شِگرد دویدن هر فردی دارد. در این رشته ابتدا با مهارتِ دویدنِ با تکنیک آشنا می شوید و بعد از نرمش ها و حرکات آموزشی، هنگامی که بدن گرم شد، اصول پایه ای و نحوه دویدن صحیح تعلیم داده می شود. هماهنگی میان دست و پا و ویژگی های شِگردی مانند نحوه شتاب گرفتن هم جزء آموزش ها در این رشته هستند.
در دو و میدانی باید ابتدا اراده و پشتکار قوی داشته باشید، زیرا قرار است مسیرهای طولانی را بدوید و نفس کم نیاورید، باید با اراده و قدرت به ادامه مسیر ادامه دهید تا از رقیبان خود عقب نمانید. این ورزش کمک می کند تا قوی شوید و در مواجه با مشکلات زندگی بهتر برخورد کنید. صبر و داشتن اندامی نیرومند نیز یکی از مولفه های اصلی این رشته است.
حرکات ورزشی و تمرین های دو و میدانی می تواند اثرات مفیدی بر روی فعالیت های جسمانی بگذارد. راه رفتن، دویدن، پریدن و پرتاب کردن که پایه و اساس ورزش دو و میدانی را تشکیل میدهد، جزو فعالیت های مهم این رشته است که در واقع به این رشته مادر ورزش ها نیز گفته می شود.
درگیر شدن در فعالیت های رقابتی باعث ارتقاء توسعه ذهنی و روانی افراد نیز می شود.
شاید بتوان پیدایش این ورزش را به زمانی نسبت داد که حیوانات وحشی، انسان را شکار می کردند و انسان های اولیه برای نجات جان خود با سرعت فرار می کردند، در واقع یکی از سلاح های بشر اولیه "دویدن" بوده است. اما در میان ملل قدیم یونانی ها اولین مردمانی بودند که به این ورزش پرداخته و حتی کسانی که سریع تر می دویدند از احترام بیش تری برخوردار بود.
پرش طول یکی از رشتههای دو و میدانی است که در آن ورزشکار باید با انجام دورخیز و سپس با یک گام پرش خود را انجام بدهد. این رشته از سال ۱۸۹۶ برای مردان و از سال ۱۹۴۸ برای زنان وارد بازی های المپیک تابستانی شده است. که در این زمینه با یک ورزشکار پرش طول اهوازی گفتگو داشته ام.
سین: سلام، لطفا خودتو معرفی کن:
مصطفی فروزش هستم، ٢۱ ساله، ورزشکار رشته دو و میدانی در ماده پرش تور.
سین: از چه سنی و چگونه این رشته ورزشی را انتخاب کردی؟
از سن ۱٧ سالگی و با پیشنهاد مربی آمادگی جسمانی ام ورزش در این زمینه را شروع کردم.
سین: مدال هایی که در رشته ورزشی دو و میدانی کسب کرده ای چه بوده است؟
قهرمان چند دوره از مسابقات قهرمانی کشور، استان و دانشجویان کشور
سین: در هفته چه زمانی را صرف ورزش می کنی؟
در هفته حدودا ٩ جلسه یک ساعته را به ورزش اختصاص می دهم.
سین: فکر می کنی بهترین و بدترین مسابقه ای که انجام دادی کی و کجا بوده؟
بهترین مسابقه، رقابت دانشجویان کشور در سال ۹۴ بود و بدترین آن مسابقات آغاز فصل لیگ، سال ۹۶
سین: نظرت در مورد درآمد و راه تامین هزینه ورزشکار ها چیست؟
در آمد ورزشکار از یک سطحی که بالاتر می رود و حرفه ای می شود، می تواند پول مناسبی باشد که معمولا از لیگ های داخل کشور و جوایز مسابقات بین المللی تامین می شود.
سین: آیا ورزش دو و میدانی به عنوان شغل اصلی و تامین کننده نیازهای شماست؟
در حال حاضر بله دو و میدانی برای من مانند شغل اصلی است و تا حدودی در آمد اصلی من هم از این ورزش تامین می شود.
سین: چه سخنی با مسئولان داری؟
از مسئولین دو و میدانی خوزستان بابت برگزاری مسابقات لیگ استان تشکر ویژه می کنم، و بسیار عالی است که خوزستان دارای لیگ است در حالی که بسیاری از استان ها آن را ندارند و تعداد مسابقات کشوری نیز کم است.
سین: فکر می کنی مهم ترین مشکل رشته شما چیست؟ و از مسئولین در زمینه کمبود ها چه انتظاراتی دارید؟
شاید بتوان مهم ترین مشکلات را کم بودن تجهیزات و امکانات ورزشی دانست، وسایلی مانند مانع های مخصوص دو و میدانی و تخته شروع و چاله پرشِ طولِ با کیفیت که امیدوارم در این زمینه اقدامات جدی تری صورت بگیرد زیرا یکی از دلایل پیشرفت ورزشکار امکانات خوبی است که در اختیار او گذاشته می شود.
سین: آیا خانواده از شما حمایت می کنند؟
قطعا خانواده حمایت کرده اند و بدون کمک آنان شاید هرگز نمی توانستم به این جایگاه برسم.
سین: آیا قصد ازدواج داری، اگر خیر چرا؟
خیر فعلا چنین قصدی ندارم. دلیل من برای مجرد ماندن، تمرکز بر روی ورزش است، نه اینکه ورزش مانع از متاهل شدن می شود. خیر، زیرا ورزشکاران بسیاری هستند که ازدواج کرده و حتی بچه دار شده اند. اما من فعلا ترجیح می دهم با تمرکز کامل بر روی رشته ورزشی خودم تمام توانم را در راه موفقیت در این عرصه به کار بگیرم.
سین: فکر می کنی اگر به گذشته برگردی باز هم همین رشته را انتخاب خواهی کرد؟
رشته های ورزشی دیگری هستند که به آن ها علاقه دارم ولی از آنجا که دو و میدانی را بیش تر از همه دوست دارم پس حتما باز هم همین رشته را انتخاب می کردم.
سین: چه توصیه ای داری برای کسانی که دوست دارند رشته ورزشی شما را ادامه بدهند؟
داشتن برنامه ریزی دقیق، پشتکار و تمرین هدفمند.
برای آینده چه برنامه ها و اهدافی داری؟
باید اذعان کنم که هدف بعدی من در ورزش دو و میدانی کسب ورودی مسابقات بین المللی است که امیدوارم هر چه زود تر این رخداد را تجربه کنم.
گزارش از ساسان ناصری زاده
انتهای پیام/