به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ آش انار یکی از غذاهای محلی استان چهارمحال و بختیاری است که درون خود انواع ویتامینهای A ، C ، E ، گروه ویتامینهای B مانند B۱، B۲، B۳، B۶، B۹ ، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، فیبر، قند، پروتئین، کلسیم، آهن، منگنز، منیزیم، روی (زینک)، سلنیوم، اسید فولیک و لیپوئیک، فسفر، آنتو سیانینها، پلیفنول، کلاژن، الاستین و کو آنزیم Q۱۰ را جای داده است.
برای بررسی خواص آش انار و اینکه مصرف این آش برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهمترین خواص آش انار اظهار کرد: این آش با تصفیه خون به کاهش غلظت و اسید اوریک خون کمک میکند؛ آش انار نقشی موثر در پاکسازی کبد و دفع سموم از بدن دارد.
بیشتر بخوانید: برای درمان غلظت خون چکار باید کرد؟
وی درباره خواص دیگر آش انار بیان کرد: این آش به علت داشتن آهن و اسید فولیک کمخونی را رفع میکند، همچنین به علت وجود ویتامینهای A ، C ، E ، گروه ویتامینهای B و سایر املاح معدنی تاثیری چشمگیر در طراوت، زیبایی و شادابی پوست و مو دارد. آش به علت داشتن کلاژن و الاستین ترکهای پوستی را ترمیم و به بازسازی و جوانسازی پوست کمک میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: آش انار نشاطآور است بنابراین اضطراب، استرس و افسردگی را از بین میبرد. همچنین نقشی موثر در بهبود عملکرد سیستم عصبی و مغز دارد، حافظه را تقویت کرده و از ابتلای افراد به آلزایمر جلوگیری میکند.
بیشتر بخوانید: موثرترین نسخه گیاهی برای کاهش غلظت خون
عظمایی تاکید کرد: آش انار برای زنان باردار و جنین بسیار مفید است، مصرف آش به زیبا شدن چهره نوزاد کمک میکند و علائم ناشی از ویار بارداری (حالت تهوع) را کاهش میدهد؛ البته زنان باردار نباید در مصرف آن زیادهروی کنند.
وی تصریح کرد: آش انار به علت داشتن ویتامینهای A ، C ، E ، آنتوسیانینها و پلیفنول خاصیت آنتی اکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماریهای مختلف و انواع سرطانها به ویژه سرطان پروستات، سینه، روده بزرگ، ریه و پوست محافظت میکند.
بیشتر بخوانید: ۸ خوراکی طبیعی برای پاکسازی کبد
عظمایی یادآوری کرد: آش انار خاصیت چربی سوزی دارد و به کاهش التهابات بدن مانند التهابات کبد، رفع خسخس سینه، سرفه، گلو درد و آرتروز ، استحکام استخوانها، دفع سموم ناشی از آلودگی هوا و مصرف دخانیات مانند سیگار و قلیان، روشن شدن رنگ چهره و کنترل قند و فشار خون کمک میکند.
برنج نیم دانه یک پیمانه
آب انار یک لیتر
رب انار محلی سه قاشق غذاخوری
دانههای انار چرخ شده یک استکان
پیاز سه تا چهار عدد
برگه زردآلو یک استکان
گردوی خُرد شده ۷۰ گرم
لپه پخته شده ۴۰۰ گرم
روغن کنجد یا دنبه به مقدار لازم
سبزی آش معطر (ترهکوهی، گشنیز، جعفری، ترخون و نعناع) مجموعاً یک کیلوگرم
نمک، گلپر، فلفل سیاه و پودر زردچوبه به مقدار لازم
نعناع داغ و پیاز داغ به مقدار لازم
- نخست برنج نیمدانه و سبزی آش را داخل قابلمه حاوی آب جوش بریزید تا به خوبی پخته شوند.
- دانههای انار چرخ شده، گردوی خُرد شده و برگه زردآلو را به مواد درون قابلمه اضافه کنید.
- لپه پخته شده را هم به سایر مواد بیفزایید.
- مواد را به خوبی هم بزنید.
- پیازها را نگینی خُرد کنید و در روغن تفت دهید.
- ادویهها را به پیازهای تفت داده شده اضافه کنید.
- پیازهای تفت داده شده را به مواد درون قابلمه اضافه و کمی صبر کنید تا آب مواد کشیده شود.
- در انتها رب انار و آب انار را به سایر مواد بیفزایید.
- مواد را به خوبی هم بزنید تا آش قوام بیاید.
- پس از آماده شدن آش روی آن را با نعناع داغ و پیاز داغ تزئین کنید.
انتهای پیام/